Hurá, hurá, hurá...a ešte trikrýt hurá. Určite všetky školu navštevujúce deti a teenegeri sa nemožu dočkať konca prázdnin ako ja. Keď si pomyslím, že som dva mesiace vstávala kedy sa mi zachcelo.Nemala som žiadne povinnosti a ani domáce úlohy a mojou jedinou starosťou bolo nejako zmysluplne využiť ten volný čas....je mi zle. Ako mi len tá škola "chýbala".


Chytá ma depka z toho, že sa vraciam do toho nášho lágru...pardom...vzdelávacej inštitúcie. Už vidím profesorov (tie odporné ksichty s výrazom masového vraha) ako sa na nás s nadšením vrhnú na začiatku školského roka ako supy na zdochlinu. Určite celé voľno vymýšľali ako nás čo najtvrdšie vrhnúť do víru pútavého školského života. Veď oni veľmi dobre vedia, že celé prázdniny nemáme čo robiť a tak si opakujeme učivo z predchádzajúcich ročníkov. Nech ten, čo celé leto nestrávil nad starými zošitmi, prvý hodí kameňom.


Ale určite nás tieto krásne upršané letné mesiace nabili novou energiou. Mňa teda rozhodne. Nič človeka nenechá odpočinutejšieho ako osemhodinová šichta v sklárňach za pásom alebo víkendový fesťák v stane v záplave dažďových kvapiek a fŕkajúceho blata ...hmm....vraj leto.


No neviem ako vy, ale ja si pod pojmom "leto" predstavím seba v plavkoch pri jazere, červenú ako rajčina a s bielymi otlačkami okuliarov aokolo očí a vedľa mňa nejakú kamrátku, hnedú ako pečená klobása s kombináciou veľmi tmavej čokolády. Rozhodne mi nepríde na myseľ moja osoba, zmoknutá ako účastníčka miss mokré tričko (s tým rozdielom, že nie som v bielom a mám podprsenku) a s blatovými podkolienakmi namiesto ponožiek (aj keď moje nohy po bahnovom útoku viditeľne omladli a zase vyzerajú ako keď som mala šesť....čiže sú samá modrina).


Ale namiesto sladkého ničnerobenia a pokosov premeniť sa na krácajúču rajčinu...som schytala len poriadnu dávku beloby a škrabancov (riziko povolanie ...keď makáte pri skle...) a pocitu, že po týchto prázkach nechcem vidieť sklenený pohárik ani nakreslený. A tak len dufam, že ste prežili rovnaké plodné leto ako ja a vychutnali si slnenčné lúče, ktorých bolo (ako aj po minulé roky) extrémne veľa. HOWGH

 Denník
Komentuj
 fotka
miskazteska  21. 8. 2008 17:45
haha..alee ved...na skole hladaj to pozitivne.. ..velku prestavku.. ..a to mnozstvo supr ludi.. ..
 fotka
-veronka-  25. 8. 2008 10:42
Ja sa az tak nestazujem ...cele leto zaracha, takze ziadny vikend v stane nehrozil ...opalena som ako tak...kedze som vyuzila vsetky dni, ktore sa dali, na slnenie ..a pri skle som si to sice neskusila, ale ani cely vecer a polovicu noci pocuvat, velka kofola, mala kofola, pivo, mojito, cokolada, chipsy...nie je dvakrat radost
Napíš svoj komentár