Je krásne, že my - zárobkovo nečinní, máme od 15-tych právo privyrábať si popri škole/v lete na nejakej tej brigáde. Veď peniažkov nikdy nie je dosť a rodičom nerastú peniaze doma na záhradke (teda aspoň väčšine nie).


Lenže teóia je jedna vec a prax iná. Právo na brigádu máme, lenže čo z toho? Brigády pre tých "ešte pod 18" sa zháňajú asi tak ľahko ako lieky v zaostalých afrických krajiách. Najmä ak dotyčný žije dakde na vidieku kde je ešte menej možností ako niekde v meste.


A čo taký mladý adolescent môže s tým robiť? Takmer nič. Ak zrovna vaši rodičia nevlastnia veľkú firmu alebo nemajú nejaké tie známosti, ťažko trvalú brigádu zoženiete. Vačšina zamestnáva radšej staršie detská a tak ak máte 15/16 vyhliadky vám skoro blednú. Firmy zase uprednostňujé deti svojich pracovníkov.


Ak nemáte chuť robiť pod taktovkou svojich "ploditeľov" v malej rodinnej firmičke, ostávajú vám už len krátkodobé akcičky. Čiže ak zarábate na predmet vyššej cenovej kategórie, môže vám to trvať viac než je vám milé.


Tí starší to majú predsa len o dačo lepšie. Lenže makať dakde ako taká fretka za najnižšiu mzdu nie je nič príjemné. Ale takto sa zarábajú peniaze. Takže buď - alebo. Drime ako kone a užívajme si prísun peňazí, alebo lemračme a užívajme si život sockárov.


Iba by bolo fajn, kebý priemerný študent mladšej alebo staršej vekovej kategórie mal možnosť aspoň minimálneho výberu. Veď keď chce táto krajina vychovať pracujúcu generáciu, nemala by nám poskytnúť možnosti na tréning? Veď každí z nás si chce odskúšať aká ružová budúcnosť ho čaká za pár rokov niekde za pásom HOWGH

 Je to možné?
Komentuj
 fotka
susenejablko  8. 6. 2008 19:24
sup, sup, na druzstvo, prevracat seno
 fotka
pucikzlaty  8. 6. 2008 20:51
poznám. ja mám buď alebo takéto- buď brigádujem+ som s chalanom a je zle, že nikdy nie som doma alebo nebrigádujem a nemôžem byť s chalanom lebo nič nerobím



Ej
 fotka
jeseter  8. 6. 2008 21:14
svätá pravda čo si napísala, mám ja veru rovnaký problém
 fotka
chaotickitt  8. 6. 2008 21:19
presne...ja brigádujem v kauflande za 70/hod(podľa mňa aj celkom málo, ale no dobre), a sú tam úchylní esbeeskári...a inú ponuku som ešte nenašla
Napíš svoj komentár