Niekoľko vecí nikdy nepochopím.
Napríklad, preco niekto odsudzuje "hrešenia"............slová, ktoré sa v slovnej zásobe radia medzi vulgarizmy.
Je to divné lebo je to len spojenie rôznych písmen. Podla mna je to nezmysel......ved slovo kurva je takisto slovo, ako napr. cédečko. Obe pomenúvajú istú vec, činnosť, osobu. Tak ako upratovačka, tak je aj kurva, tak ako aj podnikateľ.
Tak ako sme si stanovili, ze tlačiareň bude vec, prostredníctvom ktorej si môzme zhmotniť písmenká v počítači na papier, tak sme si stanovili, ze piča bude pohlavný orgán, len nie nazývaný ženský pohlavný orgán, ale piča. Je to síce homonymum, lebo pičou mozme nazvat pohlavný orgán ženy, ale aj nepríjemnú nevľúdnu ženu........no vždy to ostane len slovo, tak ako tlačiareň. Tak teraz ja môzem vyhlásit, ze slovo *ryhna* je oddnes nadávka a teraz to spoločnost bude povazovat za "hresenie" ktoré je v "slušnej" spoločnosti zakázané? Je to hlúpe a detinské.
Pri slovách piča, kokot, kurva, chuj a pod. si akurát dokážeme uľaviť. Tieto slová obsahujú také slabiky, ktoré sa človeku dobre vyslovujú a dá sa na nich dat tvrdý dôraz, preto sú nam vhodné, ked sme nahnevaní a potrebujeme si z chuti a z plných pluc zarevat nieco, co má šmrnc a ráz.
V konečnom dôsledku nám tieto slová pomáhajú odbúravať stres, čo je pre naše telo výborné.
Cize nie odsudzovat, ale smelo do toho ! PIČI

 Blog
Komentuj
 fotka
furby  20. 2. 2008 17:20
suhlas
 fotka
a.n.d.r.e.i.  20. 2. 2008 17:20
Prečo odsudzujú? Nad tým som sa aj ja zamýšľal, samotný pôvod týchto slov je zaujímavý a v podstate nejde o slová ako také, ako skôr o tých, čo ich používajú.
 fotka
elwinko  20. 2. 2008 17:44
Podľa mňa nie je problém ani v tom aké sú to slová...ale v tom kto a kedy ich používa....ak ich používa niekto často...tak sa stanú súčasťou jeho slovnej zásoby...a keď aj tie slová použijem....je na mne komu ich poviem...a poviem otvorene...tie slová dokážu raniť......

Scopia: Stres neodbúravajú...len ho ešte viac zhromažďujú...síce Ti je možno naoko lepšie...ale skús ich používať niekde na úrade kde Ťa vytočí úradníčka..
 fotka
tashira  20. 2. 2008 17:44
ta ne do piči ... dobre vieš že ja milujem tieto slovaa povazujem ich za skraslenie hovorenej reci...
 fotka
devilll  20. 2. 2008 17:52
podla mňa máš úplnu pravdu raz ked´ som povedala to je v piči (čo je v podstate to iste ako to je v kely ) tak jedna tetka mi začala css to je slovnnik mladej damy a ja na nu pozeram ze ja nie som dama čo si myslim že pri pohlade na dievča v chalanskych širokych gatiach jej dopnuť mohlo....

a nechapem co sa ona ma čo starať do toho ak osa vzjadrujem......ked ma nieco nahneva

ALE zaroven si myslim že ide o to že veci ktore tieto slova pomenuvaju pridu tym ludom take mno jak to nazvat neslusne alebo nepekne alebo neviem.Proste ked ti dakto povie ty kurva vadi ti ze ta dakto pomenuje ko zenu ktora dava sex za prachy,je to ine ako keby ti povedali ty pravnik alebo tak lebo kurvu beru ako niaku podradnu pracu alebo jaku....
 fotka
piou  20. 2. 2008 18:16
nesúhlasím...možno mi poviete, že to je preto koľlko mám rokov, nieje to tak...prečo nemôžeš namiesto "boha" povedať ponožka? alebo namiesto "piča" hlava???? Hned by bol svet krajsi! Asi je nejaky dovod preco sa nazyvaju vulgarizmami..Jednoducho nepoužívam, nepotrebujem, načo si kazit slovencinu? Tak chod do hlavy!
 fotka
dominexx  20. 2. 2008 18:44
suhlasim s Piou....aj podla mna si nemame preco kazit slovencinu...taky krasny jazyk....potom si mozes polozit aj opacnu otazku...nie preco by si to nemala hovorit, ale preco by si tak mala hovorit?...je to nutne?....ja to nemusim pouzivat....nestacia ti slova ktore nie su oznacene ako vulgarne...nieco ani na nix bude, ked to vela ludi poburuje...a preco zbytocne poburovat ludi, ked to nemusime?
 fotka
misa222  20. 2. 2008 18:48
Pekne napisane
 fotka
alekss  20. 2. 2008 18:49
odveci - sís, de máš pierca???



spoločnosť vo svojom siahodlnom vývine si zvolila, že tieto slová budú považované za vulgarizmy, je to siahodlhý vývoj ktorý už bohužiaľ neovplyvníme. (áno mudrujem a nejde mi to, ale som predsalen staršia sestra)
10 
 fotka
luc.ka  20. 2. 2008 19:17
nadpis super
11 
 fotka
kathleen  20. 2. 2008 20:16
ja sice tieto slova bežne nepoužívam, ale suhlasiiim! bojuj!...ved v iných jazykoch su to slova uplne obyčajne...tak ako u nas je "bič" taká ta vec na bitie,no ale skús to zakričat v amerike a uvidiš .....a inak tou rýmovačkou som sa ja učila hrešiť, jáj krasne to bolo , vysiet dolu hlavou z preliezky a takto obohacovat svoju slovnu zasobu
12 
 fotka
taxus  12. 6. 2008 14:40
no ja newiem co by som k tomuto mohol napiisat.

w kazdom priipade ta obdiwujem. DD
13 
 fotka
balamut  17. 3. 2009 16:08
anekdota T. Janovica

pri káve s Milanom Lasicom

Niektoré slová presahujú svoj význam-

hovoríme KOKOT a PIčA a myslíme tým celého človeka.

-tu je to pekne vystihnuté....
Napíš svoj komentár