Tu je môj druhý VLASTNÝ fejtón:

Je piatok večer. Minútová ručička sa blíži k 9-tej hodine a ja stojím pred vetrom ošľahanou budovou kina, ktorá na mňa pôsobí dojmom „kopni a uvidíš“. S nedôverčivým výrazom vkročím dnu a mierim si to k pokladni. Môj pohľad zablúdi na oznamovaciu tabuľu, kde je celkovo 5 celovečerných trhákov. No naozaj sa prekonali! Vybrala som si horor. Na 100% sa totiž viac zľaknem padajúcej strechy, než filmu, ktorý bude pre nočný kľud stíšený pod hranicu ľudského sluchu a ja pravdepodobne ani nezaregistrujem hlavného zabijaka.

Zastavím sa pri okienku s popkornom. Nie s občerstvením! S popkornom! Žiadna kola, caffé či cukríky. „Bufet“ ponúkal iba popkorn. S povzdychom sa postavím do na koniec 2-miestneho radu a čakám, kým mladý predavač doflirtuje so slečnou predo mnou.

Po 10 minútach (musím povedať veľmi nevydareného pokusu o naviazanie vzťahu) mám konečne v rukách sáčok so slanou pochúťku. Sadnem si na svoje zakúpené, fľakaté sedadlo a s napätím hľadím na prachom pokryté plátno, ktoré si svoju bielu farbu už hádam ani nepamätá. Na chvíľu ma prepadne myšlienka, že uvidím iba obrysy a z deja tam maximálne polovicu aj pochopím, ale úvodné titulky ma vyviedli z omylu.

Po celý zvyšok filmu som sa modlila, aby tá strecha predsa len spadla a rozpútala tak medzi divákmi hrôzu, ktorú trhák nedokázal.

 Záchod
Komentuj
 fotka
lily  17. 6. 2009 17:49
Paci sa mi to
 fotka
orfea2  17. 6. 2009 18:51
aký odjeb záver

opäť ťa musím pochváliť

a teraz vážne aďa... píšeš fest dobre ale próza sa mi aj tak viac páči

aa teraz ma napadlo, čo to fejtón je a že sú takých zvráteností plné magazíny pre zúfalé ženy v prestrednom veku. ale tieto tvoje sa mi aj tak páčia viac

ak ti už za toto nedá jednotku, tak fakt neviem!

počkaj, idem ti dať 5 hviezdičiek
 fotka
yeya  17. 6. 2009 20:01
no, predstava pohodového večera
Napíš svoj komentár