

frittata aneb zeleninovo-vajcová bomba, recept v komentári
18 komentov
1
bludiacient
1. 2.febuára 2016 22:12
proste na birdz treba dať filter, že fotky jedla nezverejňovať po 19oo....
3
Potrebuješ: párky s vysokým obsahom mäsa, maslo/olivový olej, paprika 3 farieb, paradajky, rukola a špenátové listy (neboj sa použiť celé balenie, veľmi sa pri tepelnej príprave scvrknú), šampiňóny, hermelín, vajcia, mlieko, bazalka, morská soľ
Na masle alebo olivovom oleji opražíš na kolieska nakrájané párky. Postupne pridávaš nadrobno nakrájané všetko (naozaj na drobno, najlepšie taký chop-chop style) - od šampiňónov, cez papriku všetkých farieb, až po listy rukoly a špenátu. Môžeš použiť aj inú zeleninu, podľa toho čo ľúbiš/neľúbiš. Rozmiešaš si vajíčka (podľa veľkosti panvice/voku) s trochou mlieka (bude to vláčnejšie), bazalkou a štipkou morskej soli. Zmesou zaleješ zeleninu na panvici, nemiešaš!, poukladáš na vrch kúsky paradajok a hermelínu, a len necháš na miernom ohni trošku vybublať. Keď už sa ti začnú odlupovať okraje frittaty od panvice, dáš to asi na 10 minút zapiecť do rúry. Nakrájaš na také tortoidné trojuholníky a servíruješ s ešte teplým tenkým toastom natretým tenkou vrstvou masla.
Smaklig måltid!!!
Na masle alebo olivovom oleji opražíš na kolieska nakrájané párky. Postupne pridávaš nadrobno nakrájané všetko (naozaj na drobno, najlepšie taký chop-chop style) - od šampiňónov, cez papriku všetkých farieb, až po listy rukoly a špenátu. Môžeš použiť aj inú zeleninu, podľa toho čo ľúbiš/neľúbiš. Rozmiešaš si vajíčka (podľa veľkosti panvice/voku) s trochou mlieka (bude to vláčnejšie), bazalkou a štipkou morskej soli. Zmesou zaleješ zeleninu na panvici, nemiešaš!, poukladáš na vrch kúsky paradajok a hermelínu, a len necháš na miernom ohni trošku vybublať. Keď už sa ti začnú odlupovať okraje frittaty od panvice, dáš to asi na 10 minút zapiecť do rúry. Nakrájaš na také tortoidné trojuholníky a servíruješ s ešte teplým tenkým toastom natretým tenkou vrstvou masla.
Smaklig måltid!!!
8
@kolpo ja som tiež múčne jedlá vyradila, ale toto keď varím, tak si musím dať a dajú sa do blogu dávať fotky?
10
počítam, že do roka a pol máš vredy na žalúdku, alebo problém s tenkým črevom...
len tak ďalej, papkaj na noc...
len tak ďalej, papkaj na noc...
11
13
@sabnacke skôr nie, ale napríklad pridáš fotku a recept dáš do blogu. spravíš to ako seriál a budeš mať vysokú karmu

Napíš svoj komentár
-
1 šokovalo ju, ked sa uvidela... -
2 Moja zbierka miniatúrok z celého sveta... -
3 Tenké Hranice Touhy (2024, ... -
4 Moje miniatúrky < 3 -
5 Anaga, Tenerife. Magicke miesto... -
6 Moje miniatúrky < 3 -
7 Moje miniatúrky < 3 - 8
Obrázok od Y4nn4 -
9 Moje miniatúrky < 3 - 10
Obrázok od Lytaryta
-
1 ..a pritom 96 percent jej contentu,... -
2 Ahoj selfickari, kukam ze birdz... -
3 Sado maso -
4 Absolutne dokonaly bochnicek chleba < 3... -
5 @lytaryta ked kliknem na link toto... -
6 Moja Mamina má rada tých dekoračných... - 7
Obrázok od Soyastream -
8 Unpopular opinion, kratsie rychlejsie behy... -
9 Hotovo - 10
Obrázok od Manutdman
-
1 Uz som pani Šajžoušková -
2 @dezolat laureát nobelovej ceny za fyziku -
3 Priemyselný romantizmus (pt. 2) -
4 Takýto krásny výhľad na celú ba... -
5 Bola som zisťovať farbu mojej aury.... -
6 @dezolat , laureát Nobelovej ceny... -
7 ^^ free up-down, down-up scrollable... -
8 It's not broken, it's french. - 9
Obrázok od Lostinthedark - 10
Obrázok od Nahodnyokoloiduci1
