Dvaja anjeli - pútnici sa zastavili, aby strávili noc u bohatej rodiny.
Rodina bola nepohostinná a nechcela, aby anjeli spali v miestnosti pre hostí. Ubytovala ich do studenej izby v pivnici. Keď si ustlali na tvrdej podlahe, starší anjel uvidel dieru v stene a opravil ju. Keď sa mladší udivene spýtal, prečo to urobil, odpovedal mu: "Veci nie sú také aké sa zdajú."
Ďalšiu noc si išli oddýchnuť do domu chudobného, ale pohostinného farmára a jeho ženy. Keď sa s nimi podelili o trochu jedla, čo mali, povedali anjelom, aby zostali spať v ich posteliach, že si tam dobre odpočinú. Ráno našli anjeli farmára a jeho ženu plakať. Ich jediná krava, mlieko ktorej bolo jediným zdrojom príjmu rodiny, ležala mrtva v maštali. Mladší anjel sa spýtal staršieho, ako sa to mohlo stať: "Prvý muž mal všetko a ty si mu pomohol," vyčítal.
"druhá rodina mala málo, no bola ochotná sa s nami podeliť, a ty si dovolil, aby jej zomrela krava," pokračoval.
"Prečo? veci nie sú také, aké sa zdajú," odpovedal starší anjel.
"Keď sme boli v pivničnej izbe, všimol som si, že v tej diere v stene bola zásoba zlata. Keďže majiteľ bol chamtivý a neochotný podeliť sa o šťastie, utesnil som stenu, aby poklad nemohol nájsť. Keď sme daľšiu noc spali vo farmárovej posteli, prišiel anjel smrti po jeho ženu. Dal som mu teda namiesto nej kravu.
VECI NIE SÚ TAKÉ, AKÉ SA ZDAJÚ. VÄČŠINOU NEPOZNÁME VŠETKY SÚVISLOSTI. HOCI MÁŠ VIERU, POTREBUJEŠ AJ DÔVERU, ŽE VŠETKO, ČO PRICHÁDZA, DEJE SA V TVOJ PROSPECH.
A to sa vyjasní až časom. Niektorí ľudia prichádzajú do nášho života a rýchle z neho odchádzajú, niektorí sa stávajú našimi priateľmi, a zostanú nimi na chvíľku. Aj napriek tomu však zanechávajú v našich srdciach nádherné stopy. A my preto nezostaneme nikdy celkom rovnakí, lebo dobrí priatelia nás menia.
Včerajšok je historia. Zajtrajšok tajomstvo. Dnešok prítomnosť, a to je dar. Život je neobyčajný a chuť každého momentu je neopakovateľná!

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár