Ľúb ma. Prosím, prosím, prosím. Lebo nevydržím.
Ľúb ma!
Ľúb ma tak veľmi ako len ty vieš. Ľúb ma takú aká som. Ľúb ma takú, akú ma chceš mať. Proste ma ľúb. V noci, cez deň, v lete, v zime, v zlom i dobrom, v lese i meste, do smrti alebo rovno večne.
Možno som naozaj ja tá hlúpa, možno si fakt nezaslúžim lásku. A možno príliš často používam "možno" a nad všetkým príliš uvažujem. Ale donúť ma nemyslieť. Tými perami, tými rukami, tými slovami, tým p... tebou.
Včera v noci, utiekli sme s K. do parku na jednu cigu. Obyčajne nefajčím, nefajčí ani ona, ale dnes to bolo iné. Tajomno sa dalo krájať. Ľahli sme si na trávnik o pol jednej v noci a tisli sa k sebe vyfukujúc čarovný dym slobody. U mňa tá sloboda chcela byť natoľko slobodná, že už nechcela byť ani so mnou. Asi sa to so mnou fakt nedá vydržať, alebo už naozaj neviem. Priateľov od seba odháňam kilometrovou palicou, až na ňu. Ona, moja milovaná, ktorej poviem všetko. A predsa len sedím teraz za počítačom a svoje scvrknuté srdce vylievam sem, na internet. Trošku hlúpe, viem.
Ale vráťme sa k tej noci. Bola zima, nočná rosa dávno chladila trávu, a teraz i naše chrbty, dávno hladila listy stromov. My sme si ležali, pozerali na hviezdy a viedli siahodlhé debaty o ľudskej existencií, o tom ako nám na svete je tesno. "AHA! Padá hviezda." šepkala som s pohľadom upretým na oblohu. "Niečo si praj." šepla zase K. *Nech ma ľúbi* nie, to je príliš sebecké, príliš nerealistické. Príliš dobre na mňa. Na taký odpad, stoku alebo nazvite si ma ako chcete. Tak teda... *Nech je šťastný* Ty krava, ale bez teba? S tým, že ty budeš zatiaľ doma ako chudera rumázgať každý večer do poštáru? Mozog mi išiel na plné obrátky, ubehlo snáď desať hluchých minút, keď K. trpezlivo čakala. Niečo nesebecké, ale zase ani nie úplne nesebecké, niečo akurát. *Buď šťastný a ľúb ma.* Tak! To je ono. Nebesá toto si prosím. Neskutočne. A keď sa mi to nesplní, tak nech je prosím aspoň šťastný. Nebesá! Mám to sľúbené? Dlžíte mi to! Chránim ozón, chránim prírodu, ktorú vy milujete Nebesá moje. Tak chráňte aj vy to, čo milujem ja. Ďakujem.

Celý tento príhovor som spečatila ešte jednou cigou. Trošku ma zasvrbelo svedomie, lebo toto zarytá ekologička nerobí. Čo už, každý robí chyby. Teda aspoň tak sa hovorí...

 Blog
Komentuj
 fotka
wordsarejustdropsofrain  23. 7. 2011 00:19
Ja ťa ľúbim.
 fotka
hippiechick  23. 7. 2011 02:49
Romantické túžby takmer každého dievčaťa v našom veku.

Vitaj v klube!
 fotka
andygirl  23. 7. 2011 18:52
aj ja som kedysi prosila o lásku chlapca, priala mu šťastie keď bol s inou a moje srdce sa topilo v slzách, všetci ma presviedčali že nieje hodný mojej lásky trvalo to dlho ale teraz som ja tá šťastná
 fotka
acvd43xa7w  23. 7. 2011 21:51
" U mňa tá sloboda chcela byť natoľko slobodná, že už nechcela byť ani so mnou."

inac chapem a dokonca aj konecne chapem, ake je to milovat a zaroven priat mu stastie s inou
 fotka
marfushka  30. 10. 2011 17:15
Ťažko sa to číta.
Napíš svoj komentár