Dnešný večer odštartoval tanečník Laci Strike, ktrorému do tanca spievala Zdenka Predná. Potom ju vystriedala Kristína, ktorá splnila stávku a ukázala sa aj v blonďavej parochni

Hneď prvou cenou, ktorá sa odovzdávala v Starej tržnici v Bratislave, bola cena Objav roka, ktorú získal pre verejnosť neznámi Jan Mital.

Po rokoch sa do nominácii dostala skupina Iné Kafe, ktorá večer aj vystúpila a dodala galaprogramu kvalitu. Bronzového Slávika si odniesla skupina IMT SMILE, ktorá vytlačila nominovaný Gladiátor po roku z tohto postu. Strieborným sa stala stálica domácej scény - skupina Elán. Nikoho asi neprekvapilo, že zlato si po 5ty krát odnáša skupina Desmod.

Skona roka získava skupina Good Fancy, ktorá je známa skôr z festivalov, ako z rádií.

V kategórii speváčka sa víťazkou stala po 6ty krát za sebou Zuzana Smatanová, ktorá svoju cenu venovala svojím fanušíkom. Hneď na druhom mieste skončila prekvapujúco speváčka Tina a bronz si odniesla Jana Kirchner. Nominované boli ešte nováčik Kristína a Katka Knechtová.

Kristína si v zápätí odnáša cenu Rádio Slávik, za najhranejšiu skladbu v Rádiu EXPRES. Trocha sa mi zdalo čudné, že do úvahy sa bralo iba Rádio EXPRES.

V kategórii spevák sa po 4rokoch dostal na stupienok víťazov Richard Muller, ktorý mal naozaj úspešný rok. Peter Cmorik získla striebro, keďže podľa jeho slov, tento rok nový album nevydal. Bronz získala ďalšia stálica Meky Žbirka. Za cenu ďakoval fanušíkom, ktorí si nenechali ujsť je Symphonic Tour 2010.

Po tom na pódiu prišli Zlatý SLÁVICI Zuzana a Peťo a odspievali svoj aktuálny hit Čo má prísť, príde.

Hitom roka sa stáva skladba HOREHRONIE od Kristíny. Najlepší web podľa fanušíkov má Zuzka Smatanová.

Na záver prišlo prekvapenie, keď sa Absolútnym Slávikom za rok 2010 stala Zuzana Smatanová, ktorá túto cenu vôbec nečakala.

Programom sprevádzali Vera Wisterová a Filip Tuma. Na záver prišla albsolútna Slávica Zuzka Smatanová a zaspievala svoj hit Lietajúci Cyprián.


 Blog
Komentuj
 fotka
kosmiklove  26. 11. 2010 23:33
lietajuci encian
 fotka
ena233  26. 11. 2010 23:43
veď je to už každý rok rovnaké...vždy vyhrajú tí istí...
 fotka
thatzooey  27. 11. 2010 17:12
cítila som v tom texte nejakú iróniu, alebo si to len nahováram?
 fotka
sarah_whiteflower  27. 11. 2010 23:23
Ako mohli prísť na scénu zlatí Slávici Zuzana a Peťo, keď speváka vyhral Muller? Iba taká drobná vsuvka do tohto (nie veľmi podareného) pokusu o reportáž.
Napíš svoj komentár