Občas sa to stane každému...

Pukne mu srdce. Možno z nešťastnej lásky, netolerantných rodičov, vyčerpávajúcej školy, neúprimných priateľov, sklamania zo samého seba, straty niekoho blízkeho ...

Doplňte si vec, pri ktorej vám nieže srdiečko poskočí radosťou, ale pri ktorej dostanete od neho poriadny kopanec – myslí to dobre, hoci vo vašom vnútri spôsobí zemetrasenie 6.stupňa. Chce vám len naznačiť, že stále ste tu. Žijete, dýchate, cítite, aj keby ste si v tom momente priali pravý opak. Nemé naznačenie k vete: „Bude to dobré.“ (Väčšinou klamlivé, lebo nikto nevie ako bude, no stále mu to nezazlievate. Také klamstvo je odpustené hneď po vyslovení, pretože dáva nádej.)

Lenže mne sa rovno roztrhlo na polovicu. Čestné slovo. Počula som ako jedna prasklina nasledovala druhú. Pekne usporiadane. Žiadna sa nepredbiehala, pretože vedeli, že aj tak skončia všetky spolu a budú si akurát tak na konci mávať každá zo svojej strany.

Nestalo sa to z ani jedného hore uvedeného dôvodu. Naopak tieto útrapy zvládlo statočne s dosť častým sarkazmom, ale zvládlo.

Ja som sa pokúšala o niečo úplne iné. Povedala som si: „Nastal čas, keď budeš mať rada každého jedného človek. Bez rozdielu či klamal, ubližoval, ponižoval, ohováral, súdil,... teba či niekoho iného.“ Vtedy to prišlo. Nevydržalo ten veľký nápor. Jednoducho bolo príliš drobné a krehké pre taký veľký počet ľudí. Kým to nevyskúšate ani netušíte koľko takých ľudí ste už postretávali.

Tak teraz sedím na mokrej asfaltovej ceste, pričom jediným svedkom je jedna jediná hviezda rovno nad mojou hlavou. V skrehnutých prstoch zvieram svoje rozpoltené srdce a pokúšam sa ho dať dokopy. Nejde to. Vôbec tie časti nechcú do seba zapadnúť a nemám nič čo by mi pomohlo. Preto mám jednu prosbu.

Hľadá sa lepiaca páska, lepidlo, ihla s niťou alebo sekundové. Hocičo, čo nepotrebujete a mne by to uľahčilo moju námahu. Sedím na 6.ceste do neznáma, odbočka rovno. Ak zbadáte dievča sediace v tureckom sede ako sa snaží poskladať puzzle, pričom jej posledný diel chýba, tak ste tam. Viac nepotrebujete, zistíte, keď tam budete.

PS: Alebo mi môžte doniesť rovno aj nové.
Značka: Budete počuť šialený smiech.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár