(táto problematika už bola rozhodne milión krát rozoberaná inde – som si toho vedomý – takisto viem, že nie som prvý, ani možno tisíci v poradí, čo si to uvedomil, tak potom prosím nepindajte.. musel som to napísať, pretože ma to už totálne dožralo a aj vďaka tomuto problému sa teraz nudím...)

Najprv smiech, potom možno aj plač..


A dosť! Už som vážne naštvaný. Je predsa normálne, že ak si zadovážite niekoľko tisícovú vec, ktorú vyvíjala spoločnosť s niekoľko miliardovou hodnotou na trhu akcií, očakávate jej viac menej bezproblémové fungovanie.

Ale kdeže. To by som v dnešnom svete asi chcel už naozaj veľa, že áno?

- obrovská kampaň, dobre že až nie propaganda, masy ľudí psychicky „namotaných“ na kúpu daného produktu, pretože bude nový a samozrejme úžasný..
- ľudia a možno už aj nejaké firmy si ho začínajú kupovať...hm, zatiaľ pohoda..
- v ďalšej „fáze“ sa ja sám na takýchto ľuďoch smejem, ako sa za tým hrnú a niekedy aj proti svojej vôli obhajujú to čo si kúpili, len aby nevyzerali ako niekto, kto si práve nasral do huby, aj keď vôbec nie sú spokojní..


–––––––odmlka–––––––


- už aj ja začínam patriť k vyššie spomenutým ľuďom. Teraz mi ale nie je do smiechu. Prečo som medzi nimi už aj ja, keď som predtým nesúhlasil? – neskôr vysvetlím..


Nervy zo železa


Poznáte aj vy ten pocit, keď niekomu, alebo niečomu zadáte absolútne čistú a jasnú úlohu, o ktorej ste sami presvedčený že na nej nie je čo pokaziť, ale tá vec vás presvedčí o opaku, že pokaziť sa dá naozaj všetko?
A nestane sa to raz, či dva krát, ale pravidelne a opakovane? To už u mňa nastávajú niekedy infarktové stavy (a to som normálne celkom flegmoš, ale čo je málo, to je veľa.. ) a neskutočný tréning sebakontroly, aby som nemusel meniť okná na byte a nejaký chudák parkujúci pod domom okná na aute. No jednoducho veľa nechýba, aby si najbližší predmet poruke nezaplachtil v étery.


Astalavista


Konečné riešenie ešte neviem. Presedlať znova na niečo iné, alebo viesť nekonečný boj so starým? (neviem prečo, ale pripomenulo mi to boj s veternými mlynmi – možno práve preto, že neviem presne proti čomu vlastne bojujem a aj keby som vedel, tak je to dopredu prehrane, pretože výsledok tejto „bitky“ vôbec nebude záležať len na mne).
Ale myslím, že sa to aj tak nevyrieši, keď sa problémy podobného charakteru nevyriešili už povedzme takých necelých 15 rokov. (dúfam že nepreháňam, ak áno, opravte ma)
...vraj perspektívnosť...vista...to určite. Názov tohto produktu to vraj vyjadruje. Perspektívne to je možno akurát tak pre producenta tejto šlamastiky po stránke finančnej, ale ja v tom žiadnu perspektívu nevidím. OK, niekedy sa môže stať, že je produkt trošku chybný a trebalo by ho ešte trochen doladiť, ale toto my pripomína myšlienku Microsoftu, na ktorej sa realizovali obyčajní študenti elektrotechniky, či čoho to a nie páni odborníci programátori adekvátne k tomu aj platení.. proste otras... . A podobne to bolo aj s predošlými verziami... samozrejme, sú tu postupné možnosti oprav, ale komu sa chce stále niečo upgradovať?? ..raz za čas možno, ale malo by to byt schopne fungovať aj bez toho.. ono ale nefunguje.

Niekde tu na Birdzi som postrehol zaujímavú myšlienku: „Windows je najdrahší vírus na svete“ a asi to aj bude svätá pravda. No ale čo zmôžeme keď sa používa všade... . To, že by som ho prestal používať ja, by mi nijako nepomohlo, skôr asi len uškodilo – ale nie preto, že by bol taký úžasný, ale jednoducho preto, že by mi to chýbalo k ostatnej komunikácii a životu, keďže sa niektoré jeho aplikácie musíme učiť aj v škole a ovládať ich.. .


.........

Ešte prakticky nedávno som bol verným používateľom W xp, no z osobných potrieb som si potreboval kúpiť výkonnejší počítač akým bol ten pred tým, tak som si zobral celkom schopný notebook. Bola k nemu pribalená zadarmo aj táto katastrofa s pod označením Business. Iný W by som musel k tomu dokúpiť, tak som to teda vyskúšal (nakoľko som vtedy potreboval mať originálny W) a pre tých, čo uvažujú skúsiť to tiež: v žiadnom prípade, som akurát tak pekne znechutený, aký FAKE môže byť dnes tak renomovanou spoločnosťou vypustený na trh.

Ak je niekto s týmto produktom spokojný – hold česť výnimkám.. rozhodne som nechcel niekoho urážať, alebo tak podobne... len čisto moje pocity.

 Záchod
Komentuj
 fotka
elwinko  6. 4. 2008 19:15
Si kúpil astalavistu???ppotreboval si mať origoš?
 fotka
resistancel7  6. 4. 2008 19:18
nie, nekúpil.. bolo to zadara k tomu NB. hej potreboval.
 fotka
zloduch  6. 4. 2008 19:54
Hm, tento problém by sa dal vyriešiť tak, že všetci prejdeme demonštratívne na Linux...



btw: Ja mam W xp už pár rôčkov, ale keď som pracoval s Vistou, skoro ma jeblo.. S praktického hľadiska je to asi ten najhorší operačný systém
 fotka
majcinka  15. 4. 2008 07:48
to bol asi naj clanok com som sa tu na birdze docitala...supeeer..
 fotka
ensom  23. 4. 2008 00:05
Muehehe, tak toto doverne poznam. Ale aspon nie si nuteny s tym robit.
Napíš svoj komentár