Deň bez internetu. Týždeň bez internetu...to sa ešte dá. Mesiac bez netu. Čo? Mesiac? Ani náhodou. Viete si predstaviť, že by jedného dňa vypadla sieť? Fajn. Vám by to zrušilo pár nickov. Prestal by fungovať internet banking. V tom momente keby celosvetovo padol internet množstvo spoločností by prišlo o svoj archív. Nastal by zmätok.

Ak by padol signál nešli by mobilné telefóny a nebolo by žiadne ,,Za dvadsať minút som tam.“ Skúste sa vžiť do momentu keby ste sa dohodli so svojou kamarátkou, že o štyri dni idete do nákupného centra presne o jednej. Čo ak by bolo nepriaznivé počasie? Stal by sa vám úraz alebo jej? Čo potom? Jeden by prišiel a kde je ten druhý?

A čo? Boli časy kedy to tak bolo...a prežili sme! Lenže teraz, keď sme pár rokov zvyknutý na túto dobu máme sa začať strachovať čo by bolo keby..?

Táto doma má veľa negatív. Ľudia sú k sebe chladnejší. Niektorí sa už nevedia osobne ani zoznámiť, spriateliť. Viac sa hanbia v osobnej komunikácii. Prečo to tak nie je na internete? Pretože stále majú určitú štipku istotu v tej anonymite, ktorú vám internet ponúka. Zamysleli ste sa však nad tým, že práve touto anonymitou ľudia začínajú prestávať byť ľuďmi?

Naopak, táto doba má aj veľmi veľa výhod. Rýchlejšie vybavenie vecí. Nemusíte všade osobne chodiť kvôli malichernostiam. Ak meškáte stačí zavolať alebo poslať e-mail. Avšak neviem si predstaviť ďalšiu generáciu. Čo ak môjmu dieťaťu budem musieť zabezpečiť nový smartphone s paušálom v jeho dvoch rokoch, aby v pohode a rýchlo vedelo babičke zavolať a povedať nové slová, ktoré sa naučilo? Nie, nie. Nechcem si ďalej predstavovať veci typu: Moje dieťa bude vedieť skôr písať prstami na klávesnici ako s perom na papier. No však aj to sú určité riešenia novej doby, ktorá ponúka čím ďalej tým viac praktickejšie a rýchlejšie riešenia.

Mne osobne sa napríklad lepšie píšu myšlienky na papier. Neruší ma pritom klepot do tlačidiel. Musím aj tak uznať, že rýchlejšie je všetko spísané na notebooku. Dostaňme sa ale k pointe a takisto už k záveru článku. Koniec bude teda to, čo ma asi najviac trápi na týchto sieťach a odpoveď na otázku, ktorá dominuje nad týmto článkom v nadpise. Čo by ľudia robili keby celosvetovo padla sieť?

Začali by asi premýšľať nad tým, že v skutočnosti nemajú žiadnych skutočných priateľov. Koľko z nich by za vami totižto chodilo osobne. Jeden? Dvaja? Viac asi nie. Na druhej strane...možno by to skutoční priatelia dovtedy neboli, ale mohli by sa stať, pretože už by mali konečne viac času na to, aby vás naozaj spoznali.

Pekný zvyšok večera

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár