Ak čakáte niečo pudko pozitívne alebo nejaké ľahšie čítanie, tento blog nechajte bokom.

Ak po prečítaní vo vás nezanechá nič, nedávajte dole žiaden comment.

...ďakujem

To, čo sa chystám momentálne napísať je zatiaľ v mojej hlave.Predo mnou bliká kurzor na bielom elektronickom hárku papiera a cítim, že niečo z môjho vnútra sa derie na svetlo sveta, na povrch.

Každé umelecké dielo(aj keď niekedy je ,,umením" len pre samotného autora) je ako taký malý pôrod. Je nutný, ale nie vždy sa podarí. Niekedy je to skôr potrat ako pôrod. Dúfam, že s mojím blogom to tak nedopadne.

Otázka : Ako sa máš? existuje v mnohých podobách.Každá podoba vypovedá o tom, že jedna osoba má záujem o podieľaní sa na živote druhej osoby- aspoň v tejto povrchnej rovine.Nie vždy je ten záujem úprimný.Nie vždy je zase úprimná nasledujúca odpoveď.

Počas mojej skromnej 19 ročnej ceste životom som zatiaľ pochopila toto:
1.musím byť úprimná
2.Ak mi má moja úprimnosť poškodiť, radšej nech držím hubu
3.Pravidlo 2 patrí aj vtedy, ak mám svojou výpoveďou ublížiť niekomu blízkemu

Z týchto 3 bodov vyplýva,že na spomínanú najbežnejšiu otázku na svete odpovedám: Vrámci možností.
Je to výstižné prihliadajúc na náležité fakty: Mohlo by to byť aj lepšie , ak by som sa nachádzala na inom mieste s inou osobou a možno aj sama .

Je to až také hlboké, že sa to javí ako stupidita. A naopak- keď sa vás toto niekto opýta, skúste sa zamyslieť, ako sa NAOZAJ cítite.
Ľudia platia tisíce za psychoanalytikov. V Amerike si bez nich nikto ani nezájde na záchod, alebo do obchodu. V skutočnosti každý z nás má poruke psychoanalytika a celkom schopného. Sme to my sami.

Napríklad ja. Ak som v spoločnosti a smejem sa príliš hystericky alebo sa príliš snažím byť šťastná tu a teraz, viem, že čosi nie je v poriadku. Tak sedím (najlepšie v tme) a analyzujem svoje vnútro. Možno pri tom vyzerám komicky, alebo ako tichý blázon, lebo väčšinou len pozerám doblba na stenu, von oknom, na ľudí oproti v dopravnom prostriedku a hrabem sa v psychike, v duši. A potom zistím, že moja hysterickosť a patetickosť pramení v mojej nespokojnosti.Dnes som sa dokonca prepracovala k predstave, ktorá dokonale vystihuje moje momentálne rozpoloženie- cítim sa akoby ma niekto topil.A ja sa snažím z celej sily o poslednú záchranu,aj keď viem, že nie je možná. A vzápätí si uvedomím, že ten, kto ma topí som ja sama.

Zvláštne? Možno.
Ale určite oslobodzujúce.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
voda-a-sneh  25. 5. 2008 17:15
Byt uprimny sam k sebe je niekedy velmi tazke... pekny blog
 fotka
xelylin  25. 5. 2008 17:21
aj ja som nad tym v poslednom case premyslala, ale nevedela by som to takto dobre vystihnut..super blog
 fotka
ccccc  25. 5. 2008 17:27
Možno je niekedy lepšie nepremýšĺať nad tým ako sa máme a nerozpitvávať to zbytočne.

Aspoň mne potom býva ešte horšie a preto radšej robím niečo iné kým ma blbá nálada neprejde...
 fotka
deadlyliving  25. 5. 2008 17:53
pekny blog a ten posledny odstavec ako keby si o mne pisala
 fotka
tommy0234  25. 5. 2008 17:59
Tou otazkou sa zaoberam aj ja a vzdy ked sa ma to niekto spyta tak sa zamyslim a teda nikdy neviem co mam nato odpovedat aby to bolo "v ramci moznosti" vhodne(co povazujem za problem). Inak je pravda ze dakedy je pricinou problemov to ze vela rozmyslame.

Tvoj blok je prinajmensom inspirujuci.
 fotka
da_eagle_lowe_4u  25. 5. 2008 18:20
Fuha...super blog...donutil ma sakramentsky zamyslat nad sebou
 fotka
mica12  25. 5. 2008 18:42
pekne napisane...a k tej otazke...ako vobec mozem vediet ako sa mam?...proste sa mam..myslim akoze som...zijem, citim...a vsetky pocity sa opisat, povedat nedaju....ja tuto otazku nenormalne neznasam...
 fotka
taylorova  25. 5. 2008 19:10
Miestami som sa nasla...a tu otazku:Ako sa mas??....z duse neznasam...
 fotka
sunshine117  25. 5. 2008 19:34
Krásny blog, tiež som nad tým kedysi premýšľala..že otázka s ktorou sa stretávame denno-denne ..Jedno viem, že keď sa ťa niekto spýta čo ti je, nikdy nepovedz že nič..a súhlasím s tým že človek je pôvodcom všetkých svojich trápení..
10 
 fotka
leira  25. 5. 2008 21:39
nemozem povedat ze neznasam otazku "ako sa mas?" , aj ked niekedy som si myslela ze je az neuveritelne hlupa, ale teraz poznam aj takych ludi, ktori to myslia tak uprimne, ze od nich to byt hlupe nemoze

ale je pravda,ze u niektorych je to nemozna otazka, keby aspon tu odpoved potom pocuvali



Wie geht´s?

Danke gut, und du?

11 
 fotka
janulka3112  26. 5. 2008 09:30
raz ma moja kamáratka varovala, že keď sa jej budem stále pýtať ako sa má, tak ma odstrelí do vedľajšej krajiny ... ale to som nechcela. Ja chápem, že pre niektorých je odpoveď na túto otázku zmetená. A to z jedného jediného dôvodu, lebo naozaj nevieš ako sa máš. Keď ti je fajn, tak sa usmievaš, spokojne pracuješ, učíš sa... všetko robíš v najlepšom poriadku - no i tak v tebe drieme niečo, nad čím sa zamýšľaš...čiže fajn, nie je až tak fajn...



... osobne, ja veľmi nerada odpovedám na túto otázku, no zároveň ju veľmi rada kladiem druhým... prečo? Neviem...
12 
 fotka
skamiska  27. 5. 2008 22:09
každý den kladiem túto otázku aj keď zároveň keď mi ju niekto položí neviem na ňu odpovedať zvečsa poviem fajn alebo zle ale moznost vramci moznosti som este nepoužila....asi to skusim...

a na to že si na začiatku povedala: Ak po prečítaní vo vás nezanechá nič, nedávajte dole žiaden comment...tak myslim že všetci sme sa zamysleli a pridali comment...
Napíš svoj komentár