Jedného horúceho dňa, keď sa všetci turisti hromadne kúpali v našej slávnej fontáne na Hlavnej ulici, som bola s mamou v meste. Obzerala som si novovzniknuté letné záhrady a kaviarničky a nahlas som tvorila zoznam, kam všade ešte musíme ísť, lebo som tam nikdy ešte nebola.

Keď sme prechádzali okolo Camelotu, hneď som začala básniť o mojej vysnívanej krčme, ktorú by som vlastnila: dubová podlaha, ovčie rúna, krb v rohu, pitie v hliníkovej čaši a pečené prasatá na stole. A moja máti na to: Poď vezmem ťa do Keltskej krčmy!

Tento podnik som veľmi dôverme poznala, aspoň letnú záhradu, lebo tam s kamoškami chodíme piť Heineken . A vždy, keď ho mám večer pred sebou a nasávam atmoéru nočného života, zavolá mi moja zákonná zástupkyňa a ja ju ubezpečujem, že dnes nebude žiaden alkohol . Samozjreme ma na moje pivko prejde chuť.

Dotrepkali sme sa na poschodie do klimatizoveného podniku, kde všetko vyzeralo ako v mojej predstave( až na to prasa, ale to je detail .Spokojne som si chrumkala hranolky a pila colu a počúvala írske balady.

A prejdime ku včerajšku. Stretla som sa s mojou skoro sestrou Ivankou po strašne dlhej dobe(obidve sme boli mimo Košíc cez prázdniny). Začali sme na káve u Bakchusa, prešli obchody- Pull and Bear, Lifeline, Gas, Kenvelo,Mango a House a keďže ssme boli poblíž Keltskej krčmy, tak som tam Ivanku stiahla.

Všetci sa nám zdravili, mali sme pocit- môj hosť, môj pán, čiže pohodka. Ani sme sa nestihli obhliadnuť, už pri nás bola čašníčka, že čo si dáme.Keďže obidve sme už mali pitie v Bakchuse a neboli sme extra smädné, ja som poprosila malú colu a Ivanka povedala, že si to ešte rozmyslí. Čašníčka sa zatvárila tak kyslo, akoby zjedla celú pixlu uhoriek naraz...

My sme ostali v rozpakoch. Po chvíli sa vrátila, že či dámy majú 21 rokov. My na ňu, že : a to nestačí 18??? Nie, lebo proste nie. Tak nás stamaď vyhodila, s tým že v letnej záhrade mi určite moju colu dajú.

S Ivanou sme sa na tom potom pekne zabávali, keďže v tom podniku sme boli asi desiati dokopy aj s personálom, že určite potrebujú náhle uvoľniť miesto pre nejakých nových 21 ročkých hostí a že cola má toľko alkoholu, že sa z toho asi zblijeme .


...Záver je ten, že už tam nikdy neprídeme... Ale bol to trapas tej čašníčky , podľa mňa...

 Blog
Komentuj
 fotka
chavez  18. 8. 2007 13:41
Tak to je sila Pri objednani coly sa spytat ci ma 21 Nech zije kocurkovo.
 fotka
cheekee  18. 8. 2007 14:08
Haluz!...preboha ze 21
 fotka
anzu  18. 8. 2007 14:21
odkedy 21? vlastnia to nejaki zamerikanizovani zbohatlici?

to vies, kola je horsia ako alkohol, co keby sa vam zacalo ckat!!!!
 fotka
generation  20. 8. 2007 13:55
tak toto bol najlepsie spracovany nas spolocny vcerajsok ano do toho podniku nejdeme ostavame verne krcmickam aj pre 18 rocnych ...
 fotka
putrify  22. 8. 2007 18:54
Aby som doplnila info k príbehu- dnes sme sa spýtali inej čašníčky, či mala tamtá koza nás vyhodiť a ona povedala, že nie, lebo vyhadzujú len 18- ročných hlučných pri pive
Napíš svoj komentár