"Hlavne, že si si zase roztrhol pančuchy!" zlostne na mna zazrela maminka, ledva som si dal dole vetrovky (vonku bola zima, mal som prechodnú aj letnú naraz, pretože obidve mikiny sa mi prali). Bezradne som zastrihal fúzami. "Prepáč, vieš, keď tam boli také kry a pri nich také mačiatko a to mačiatko bolo strašne pekné, ale keď som ho šiel pohladkať, išlo do tých kriakov a..." "Kravina!" sykla na mňa matka pomedzi zuby a pridala hlasitosť na televíznom prijímači na stupeň 12. To znamenalo, že si želá, aby ju v sledovaní Monka už nič nerušilo.

Chlapec si teda sám šiel nabrať brokolicovej polievky do kastrólika. Odtiaľ ju potom obvykle aj jedáva - nemusí umývať tanier. Po treťom súste ho začala omínať myšlienka na to, že by si rád išiel poobede zakopať s Firdom. Chytro do štvrtej spraviť úlohy, o pol piatej môže byť s Firdom už na ihrisku, do šiestej si zakopú, potom domov, sprcha, večera, ešte stihne aj vyše hodiny sledovať Pipa ako behá na kolese. "Behá ako namyslený blesk," vravievala chlapcova malá sestra."Behá ako namydlený blesk," opravovala ju mama. "Behá ako s nasolenou riťou, čuro jeden smrďatý, mal by si mu vymeniť už piliny!" mával pripomienky oco.

Bránka bola zasratá a sčasti zhrdzavená. Mala rada vtáky, ale niekedy ju nepríjemne škrabkali pazúrikmi a hlavne po nej veľa srali. V stredy poobede niekedy prišli dvaja chlapci, volala ich Figliari a striedali sa v nej. Raz jeden chytal, potom zase kopal a naopak. Sympoši.

 Blog
Komentuj
 fotka
kolieskonavoze  16. 3. 2010 23:03
niektori aj vieme, ze komu je dobrym zvykom strihat fuzami. ale okabatit by si nas chcel, slatinocelny? ma to byt o Robovi Kazikovi, tak preco sa hras s citatelom?! preco cerpas namety z prihody "mladsej sestry" Roba Kazika (vid pancuchy, tuzbu hladit maciatko, moment roztrhania pancuchacov)? chudak Robo Kazik, teraz si iste vsetci myslia, ze nosi pancuchy a hladi macence.. a ze.. si robi ulohy a.. hra futbal! a ze sa sprchuje! a ze je sympoš!
 fotka
pubertslatinocelny  16. 3. 2010 23:07
@kolieskonavoze nuz na margo roba kazika poviem len jedno:



:-§)
 fotka
nicmanenapada  21. 3. 2010 11:26
Časť o bráničke je veľkolepé finále!
Napíš svoj komentár