Bolo smutné, že nemal život. Často preto smútil. Hlad po živote zaháňal na Facebooku, často si rozpačito hladiac plecia a ramená. Zbadal spoluziacku, ktorá bola sympatická..prinajmenšom sympatická, prinajstrednejšom pekná a prinajlepšom krásna. Prezrel si jej fotky a zrak mu spočinul na jednej stolovej lampe, ktorá bola za spolužiačkou na stole. Rozhodol sa napísať koment. Napísal koment, ktorý ho uviedol do rozpakov. Trochu sa zaň hanbil, trochu sa tešil, že sa mohol hanbiť aj viac, ale sa nie. O čo išlo? Pozývam vás odhaliť to!

Neslobodno, ani to nie je nevyhnutné, koment úplne citovať, stačí zhruba zhrnuť zhutnený (z)obsah. Išlo o to, že aká je tá lampa, že vždy takú chcel a ešte sa opýtal na jej funkcie a podobne. A prečo sa hanbil? Nuž, mohlo to vyzerat, že v skutočnosti sa mu páči tá, vskutku pohľadná, dievčina, ale sa jej hanbi priamo napísať, že je pekná. Alebo to tiež mohlo vyzerať ako trápny žart (ktorých je plný jeden internetový portál pre mladých), keď niekto pochváli niečo vedľajšie na fotke, hoci pritom má na mysli vzhľad človeka, ktorý by chcel chváliť. Taktiež koketoval s myšlienkou, že napíše na záver "ale aj ty si pekná", ale to mu pripadalo ešte trápnejšie. Celý si pripadal trápny a nenávidel sa. Nič nové.

.....

Komentov mala, ako vravievala, "plnú riť". Gastroenterológia síce nič také nepozná, ale Klaudii to vonkoncom nevadilo. Všetky mazala, všetky do jedného. Nápadníci zo všetkých kútov sveta jej to mali za zlé. Tento bol však iný. Tento kút sveta mal nápadníka, ktorého polo-chlpatá hruď Klaudiu napĺňala divným pocitom uspokojenia. Tá lampa, na ktorú sa koment viazal, sa stala symbolom Klaudiinej ženskosti, taktiež na nej sušila hríby. Nikto nikdy nezistil, ako to robila, ale mala najkvalitnejšie a najrýchlejšie vysušené hríby v celom okrese.

.....

Okres takú lásku ešte nezažil. Bolo to v dobách, keď už Facebook dobiehal a funkcia komentov bola zaniknuvšia už nejaký ten piatok. Nikto ich už nemával plnú riť, nikto, ani Klaudia. Mala len dve utešené deti, jeden sa volal Lampa a druhý Hríby.

 Blog
Komentuj
 fotka
lojla  22. 10. 2010 01:09
ach, ach! taketo by som si precitala najradsej kazde jedno rano ku kave! pre mna to ma vsetko, uplne ma to uspokojilo.
 fotka
hnisavica  22. 10. 2010 11:33
Veľmi citlivé
 fotka
ardonaiel  22. 10. 2010 11:34
ja som tomuto článku vôbec nerozumel ale veď dobre, nemôžem všetkému zas. Páčilo sa mi ale že:

- text je pekne rozložený na odstavce a nie zgcnutý v jednej hromádke,

- sa text dobre číta,

- to je vtipné: "plná riť" a Gastroenterológia

atď.
 fotka
nicmanenapada  22. 10. 2010 11:37
Veľmi pekné
 fotka
kolieskonavoze  26. 10. 2010 16:49
musim sa priznat, ze napriek tomu, aka som bola spociatku skepticka voci tvorbe tohto autora, ma jeho novy blog milo prekvapil. toto by som odporucila kazdemu milovnikovi stolovych lamp. taketo precizne a podrobne opisy modernej stolovej lampy, ktora dnes sluzi nielen ako dekoracia, ale aj pomocka na zahrievanie hribov, by ste nenasli v ziadnom inom odbornom diele tohto autora.

nadherny pribeh egoistickej lasky

nuz, co dodat na zaver?

cim viac bude takychto hanblivych chlapcov, co maju spoluziacky, tym rychlejsie sa nam podari server Facebook uplne potopit. a preto sa pytam: kde su? kde su dnesni hanblivi chlapci, co maju spoluziacky? ...
 fotka
pubertslatinocelny  30. 1. 2011 09:54
Napíš svoj komentár