Existoval raz muž menom 3ťekklís. Najprv sa narodil, potom rástol a stal sa vedcom. Študoval prírodné vedy. Odbor murár-čašník. Bol láskavý.

Raz počas veľkej prestávky, keď sa všetci guľovali, iba on rozmýšľal nad životom po klimaktériu, ho zasiahla snehová guľa. Priamo do tváre! Okamžite po pachu rozoznal Dankine rukavice. Teda to, že guľa letela z jej rúk. Danka bola plavé dievča krásnej postavy, ktorého vyšívané obrúsky boli známe široko ďaleko. Aj na súťaži v Pešti obstála na peknom siedmom mieste. V podstate 3ťekklís nemal s dievčatami nejaké osobnejšie vzťahy, ani ho nezaujímali. Danka však bola výnimočná. Z olfaktorického hľadiska nepoznal nikoho zaujímavejšieho. Dokonale rozoznal jej periódu, nemusel sa na ňu ani pozrieť. Zaujala ho natoľko, že si dokonca všimol, že má na prstoch rúk jemnučké chĺpky. Uznajte, to je dosť! Zvlášť keď vezmeme do úvahy, že to, či majú chĺpky, nevedel ani o prstoch svojich vlastných rúk. Nemal kedy sledovať ich.

Nuž, preskočme pár týždňov. Táto šťastná guľa s veľkou námahou vyformovaná z čerstvého prašanu odpálila skutočnú romancu. Danka s 3tekklísom zažívali krásne dni. Bola to láska i rozumová, i srdcová. Zdá sa, že aj životná. Veru, naši hrdinovia sa zosobášili po dvoch rokoch chodenia. Bývali na nábreží, na siestom poschodi. Z okna spálne videli cirka 400 metrov toku rieky. Večer často stáli pri okne, držiac sa za ruky, a ešte aj dva roky po svadbe im to vedelo aspoň sem tam prebudiť motýle v bruchu. Šťastní manželia.

3tekklís pracoval vo vedeckom výskumnom ústave, Danka ako knihovníčka v mestskej knižnici. Ako sme už povedali, podľa čuchu vedel 3tekklís presne rozoznať priebeh Dankinho cyklu. Raz zavoňal zmenu. Ó, áno, zmena zrela, rástla, až po 9 mesiacoch, narodil sa.....Hnisav...ale nieee, čo ste??? Narodil sa im Branko.

No a potom v sobotu šiel 3tekklís do roboty a pozrel do mikroskopu a objavil Hnisavicu Obecného

 Blog
Komentuj
 fotka
rooar  21. 3. 2010 19:02
nuda
 fotka
kosmiklove  21. 3. 2010 19:08
Odbor murár-čašník
 fotka
laura9  21. 3. 2010 19:09
páči sa mi ten srandovný štýl akým je to napísané, podľa mňa super
 fotka
pubertslatinocelny  21. 3. 2010 19:28
hustý článok
 fotka
hnisavica  21. 3. 2010 19:52
Inak, ja som čakal, že sa ten Hnisavica vykľuje z toho 3ťekklísa
 fotka
pubertslatinocelny  21. 3. 2010 19:53
@hnisavica co si, ved hadam si poznas Otíca
 fotka
nicmanenapada  8. 4. 2010 00:45
Pecka
 fotka
chuchvalec  8. 12. 2010 21:59
Pekná strednotonážna mystifikácia...

Dobre čítalo sa tô!

Chuchvalec
Napíš svoj komentár