"Do kelu!"
Postavila som sa a pozerala som na hromadu nahádzaných šiat pri posteli.Žlté batikované tričko,špinavé a fľakaté ani neviem od čoho(a radšej ani nechcem vedieť),čierna minisukňa a vzorované pančušky. Moja sestra nie je normálna! Už vtedy mi bolo jasné,že jej zapatlané veci zo včerajšieho žúru budem musieť prať ja. Prešla som cez "mierne" rozhádzanú izbu a smerovala som do kúpeľne.
"Ja ju zabijem!!!"

Umývadlo celé od tmavočerveného (môjho!!) rúžu a zrkadlo zacápané pastou. Neznášam tieto stavy po alkoholovom opojení mojej staršej,lenivej a neporiadnej sestry. Prešla som cez chodbu do kuchyne a ako som čakala,v dreze boli 2 dni neumyté riady a na nich zvyšky veľmi podivne vyzerajúcich jedál. Keďže mojej "zodpovednej" sestre sa neuráčilo ísť ani do obchodu,v chladničke boli len týždeň staré vajíčka. Aby ma neporazilo,zapla som si CD Manu Chao a pospevovala som si. Keď som sa otočila,vo dverách som uvidela svoju zúboženú sestru v sivom priliehavom tričku (ktoré mala zrejme od včera) a v krátkych čiernych nohaviciach. Prišla mi strašne smiešna s tími čiernymi kruhami pod očami a strašne som sa začala smiať.
"Je ti niečo vtipné???"zamumlala a pozrela na mňa tím jej pohľadom vraha.
"NIč nič milá sestrička,len že vyzeráš riadne zdrvená z toho žúru."
Už už chcela na mňa niečo vyšteknúť,ale v tom sme začuli nepríjemný,škrípavý zvuk na okne. Niekto nám prstom na zamrznuté okno vyríval PEACE.Jasné,Egreš.

Egreš je náš sused z domu oproti a je to takpovediac unikátny prípad občasného bezdomovca. Občasný preto,že svoju sestu Zuzu s ktorou býva neustále vytáča a tá ho vyhodí na 2-3 dni,ale aj tak ho vždy zavolá domov. Po vyhodení mu 3 dni vyvára a vypeká ako ospravedlnenie až kým ju znova nevytočí, čo je v pravidelných intervaloch 2 krát za mesiac. Odkedy bývame vo Vrúcnej,Egreš k nám každý deň chodí na raňajky a je naša spriaznená duša.

Nad dverami zacinkal malinký zvonček,ktorý nám Egreš doniesol keď sme sa prisťahovali. Dnes ráno vyzeral sviežo (čo ma prekvapilo keďže žúr bol u neho).Na sebe mal biele tričko so zeleným nápisom GREENPEACE,čierne menžestráky (Egreš zásadne nenosí rifle),modré oči ktoré sa mu menili podľa počasia mal azúrové a dredy rozpustené.

"Dobré ráno kvietky moje."Pozrel na mňa,dal mi pusu na obe líca a keď sa zvrtol zvítať s Ľubkou,zastal a poznamenal:"Včera ten alkohol niekomu neurobil dobre...." a vtom sa strašne rozrehotal. Pozrel na mňa a s očividním pobavením vyhlásil:"Ja som jej povedal že alkohol je sviňa,nech si dáradšej trávu.".
Pozrela som na Ľubku a rozosmiala som sa.
"Čo sa rehoceš ty koza??"
Hlava jej klesla na stôl a na viac sa nezmohla. Medzitím sa mi už Egreš "drzo motal medzi hrncami a nadvihoval pokrievky (no je to Egreš .
"Môžeš si sadnúť,máme len vajíčka."
Egreš sa spokojne uvelebilna stolične,ako samozrejmý člen našej domácnosti a usmial sa.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár