Zase raz postreh zo života. Zasa ma raz ľudská hlúposť prinútila zamyslieť sa nad životom a svetom okolo seba, tak isto ma k tomu nepriamo donútila aj relácia s názvom Prominenti, ktorú vysiela Markíza, a ktorá ma svojím obsahom vyrušila v pokojnom jedení praženice. Po zhliadnutí prvých piatich minút tohto rádobyvtipného katastrofálneho braku sa mi v mysli hneď vynorila otázka, či snáď ešte môže existovať niečo primitívnejšie, plytkejšie a nezmyselnejšie ako toto. Teleshopping s Horstom Fuchsom a jeho štrngotavými zlatými prsteňmi? Seriály typu „Márnica v ružovej záhrade“? Neviem. Chcelo by to dlhšie rozmýšľanie, a toľko času bohužial nemá na svete žiaden živý tvor.

Samozrejme, nieže by som netúžila vedieť, že Rytmus si kúpil hodinky za 10.000 eur (a dokonca to nebolo vo Viedni, ha! ). Že doktor a moderátor Bubán sa vybral na veľkonočné sviatky do Južnej Ameriky. Že Paviel Rochnyak ostal verný Parížu, (a do toho záber na Paviela s kabelkou z kože juhoafganského krokodíla, ktorá je, ak to ešte neviete, veľmi in. Vrrr…). Ďalej presné miery práve narodeného dieťaťa Michaely Čobejovej (na ktoré, ako moderátor trefne poznamenal, čakalo CELÉ SLOVENSKO! ! ) – tento presný údaj si budem nadosmrti pamätať, nič na tom, že si nepamätám ani svoje miery
.
Nuž no. Teraz sa natíska iba otázka aký osoh má pre spoločnosť takáto relácia o ničom? Je zábavná? Dajme tomu (predsa len, bublinky s nápismi ako „to je frajer“ pri Rytmusovi, alebo „ostáva doma“ pri niekom, čo na veľkú noc bude sediet na zadku dakde v Tatrách, mi prišli ako druh škôlkarského humoru, keď tvorca chce do televíznej obrazovky napchať aj iné ako nič nehovoriace ksichty. A možno to malo pobaviť diváka s inteligenčným kvocientom nie vyšším ako 40. Konieckoncov, iní to zrejme ani cielene nepozerajú.) Edukatívna? Nie, viac som sa naučila hraním Doom 3ky a umývaním okien. Relaxačná? Áno, spať sa pri tom dá, ale nič viac. Koho osvieti, a napadne mu ešte iná funkcia, nech ju pridá do commentov. Som veľmi zvedavá.

Ďalšia otázka, veľmi chúlostivá, sa týka toho o kom je táto perla televíznych obrazoviek. Úprimne sa mi na jazyk tlačí odpoveď „o samých Eugenoch Oneginoch“. O zbytočných ľuďoch. Nemôžem však robiť zasa raz tú chybu, že všetkých hodím do jedného vreca – nepatrí sa to. A teda poviem – o ľuďoch ktorých prínos do spoločnosti je...hm...prinajlepšom neveľký, prinajhoršom vôbec žiadny alebo diskutabilný. Nevravte mi, že som zatiaľ nedosiahla ani toľko čo oni. Môže to byť pravda, ale každý máme inú predstavu o úspechu. Zato je medzi nami "mrte" iných, ktorí si zaslúžia byť na titulných stranách a pred objektívmi kamier viac ako Erika Judínyová s výstrihom alebo Rytmus s hodinkami.

Okruh tém na zamyslenie sa mi vyčerpal, takže k záveru poviem len, že dúfam, že máte dôležitejšie problémy ako sledovanie problémov našich celebrít, ktoré vlastne ani nie sú problémami v pravom slova zmysle. Ak nemáte, a drahocenný čas zabíjate sledovaním tohto odpadu, zamyslite sa a choďte radšej hrať céčka so svojím psom. Dá vám to viac.

 Záchod
Komentuj
 fotka
matwejo  13. 4. 2009 00:02
aj kvôli tomuto som telku nevidel zapnutú už cca viac ako pol roka, ..
Napíš svoj komentár