Jeden človek mi raz povedal
vždy ži pre malé veci
ži pre východ slnka o piatej, ži pre západ o ôsmej
ži pre slnko v záclonách umocňujúce útulnosť
pre farby ktoré sa na nebi zlievajú, prelínajú a gradientujú tak ako to nikto nikdy na plátno nepreniesol
ži pre pocit že to vidíš
pre cesty autom, krátke, dlhé, pre pocit slobody
pre vietor vo vlasoch
dlaniach
a na pokožke
pre hudbu ktorú počúvaš aj počas nudnej rannej cesty do práce
ži pre dni, keď máš okolo seba ľudí, alebo aspoň niekoho, pri kom si uvedomíš, že svet nie je až také studené a drsné miesto
ži pre momenty, pre sekundový záblesk v očiach
pre jediný úsmev ktorý zlepší deň
pre tieto malé veci
ktoré ťa donútia zbožňovať svoju existenciu aspoň na zlomok sekundy lebo
presne to je to
čo robí človeka živým



bolo trištvrte na deväť a úplné ticho. volala mi madmi že ako sa mám čo robím a kedy prídem domov. nemám čas cestovať domov, mám sa super aj keď je to miestami neuveriteľne napiču, prídu dni keď je to proste tak super že škoda reči, nebudem sa deliť.
mám rada tie večerné eventy, hra, trocha vína, ďalšia hra, viac vína ( obliaty vankúš, ups) , viac a viac vína, skazenie lampičkového prítmia lampou, skrývanie sa za deku a vankúše, vykecávačky sa o všetkom možnom aj nemožnom aj o veciach ktoré nikto iný nevie, zážitky a príbehy, bodaj by vtedy zastal čas. či idem domov večer či ráno, večer keď môjmu úsmevu nechápe veľa ľudí v električke, ráno, keď si spätne prehrávam celý večer, a ponocovanie aj keď som sa v ten deň dušovala že pôjdem skoro spať lebo do práce nevyspatá ísť je prekliatie numero uno, ale dobre mi bolo tam aj unavenej, hladnej, smädnej, spokojnej. a vlastne mi bolo úplne všetko jedno.

niekedy robím hlúposti, potom zistím vlastne že to neboli hlúposti, proste má to tak pre niečo byť

proste

keď niečo chceš urobiť, urob to, nečakaj kým si to rozmyslíš, kým odíde príležitosť, nehľadaj dokonalé šťastie, make it on your own, lebo vlastne život je taký akým si ho robíme, a ja som sa konečne rozhodla byť spoko doko, nepremýšľať nad vecami, lebo to nemá zmysel.


and some night a swear
there was a magic in the air.

 Záchod
Komentuj
Napíš svoj komentár