Sedávala na čalúnenom kresle , držala vysoký hrnček plný latté s perníkovou zmrzlinou a vysvetľovala. bolo tam tlmené svetlo, pohltené škoricovými stenami a napriek odrazom od presklených tabúľ obrazov , toho svetla bolo vážne útulne málo.
človek tam mal umelecký avantgardný pocit ako keď som mala sedemnásť.
niekde v mysli tam sedel aj ten chlapík s myšacím bordelom na hlave, s patogenickou metaforou v ústach ktorú sa mu nechcelo si pripáliť a chrapľavo sa usmieval, ruky opreté o kolená. on je tam vždy, niekde v podvedomí a chápe všetko. nebojím sa stretnúť ho, lebo viem že taký vážne je, nepochybujem o tom ani zlomkom bytosti. je to presne ten yann, ktorý je v mojej hlave, presne taký ako som ho napísala, ten istý a nemenný.

je veľmi dôležité pozerať sa.
čím viac som sa pozerala, tým viac sa mi páčil celok, detaily, všetky možné drobnosti. sklon nosa, oblúky viečok, malé pehy po nose, lesk očí, uhol kútikov keď sa usmiali. on dobre vedel, že sa nesmie dlho pozerať. vie, čo to spôsobuje.
no ja sa i tak rada dívam.


nevedela aké to tam bude, no fantazírovala o tom každý deň.
pódium nie veľmi vysoké, ale ani nízke, isto tam bude dymový efekt, modré svetlo, to mal veľmi rád. bude mať pásikavé tričko s dlhým rukávom, kožený náramok na pravom zápästí, oba ukazováky budú mať prstene, v ľavom uchu náušnica, miesto nôt bude na podstavci vlažné vybublinkované pivo a on bude mať zavreté oči. vždy spieval so zavretými očami.
a v prestávke si zapáli a popritom si len všimne jedny vytreštené oči v javisku, uškrnie sa , pokrúti hlavou až sa mu náušnica zahojdá a pôjde hrať ďalej.


nevedela som aké čo bude, všetko som si len vysnívala.
možno vôbec nebude mať pásikavé tričko.

kým to dovysvetľovala, perníkové latté vypila, sviečky dohoreli, a obyvatelia obrazov si ľahli spať.

ten chlapík s myšacím bordelom a chrapľavým úsmevom vyfúkol dym, postavil sa k skrini a do kufru si hodil pásikavé tričko.


sny sa musia plniť.

 Pseudoblog
Komentuj
 fotka
bansky  26. 9. 2014 00:20
V mojom splnenom sne mal tričko a rozopnutú košeľu. A svitalo.
Napíš svoj komentár