Akurát včera som rozmýšľala.. starí rodičia už odišli. Paľo v lete tiež. Že by mohla chvíľa zastať. Nemať smútok, nech sa deje čo sa deje.

Dve noci som nespala. Neviem kedy sa to stalo. Možno práve, tak preto. Pocit, že nemám spať, že mám ísť. Žeby preto? Dve hodiny spánku a hneď do roboty.

Nevidela som ho od leta. Uvidím v sobotu a naposledy. Volala mi mama, zomrel. V sobotu je pohreb. Idem - ale nie do práce. Plávať do mora sĺz. S tvrdosťou podľa nielen ich pohľadu. Padne slza a pochopí? Alebo naopak nie a zachová tvár napriek predpokladu že má viac.

A možno ešte stále. Smútim niekde tam. No nevyzerá a neplačem.

Nikdy som nevedela či mu tykať alebo vykať. Tete som tykala a ujovi vykala. No ujo Vlado to bol každopádne. Ujo vlado.

Ľúto, za chvíľami, ktoré nebudú. Smutno, za všetkých a celú rodinu. Krsný bol tvrdý chlap. Správny, dobrácky, nesmierne pracovitý, no tvrdý hôrny chlapisko. Nemal ešte ani 50 rokov. Neviem presne, možno 47, nejako tak.

A možno ako ona včera povedala, čo čiastočne súhlasím a možno to sem ani nepatrí... Vravela, že je ZA eutanáziu. Človek celý život hrdo pracuje a potom starne, upadá.. Zomiera (citujem): ..v sračkách.. v plienkach.

Predstavte si seba. Ako si predstavujete vlastnú smrť? Vyberiete si autonehodu alebo pomalú a bolestivú smrť? 3 roky vás budú krmiť a prebaľovať? Zomrieť na aids, alebo ticho v spánku - iba tak? Nech príde infarkt alebo počas nejakej operácie. Zastrelením, výbuchom.. alebo obesením.

Ako ten slávny vodca či kráľ či sultán..: Obesiť! Utopiť! Rozštvrtiť! Dať levom zožrať! Skúste to - len s otáznikom.

Každopádne zomrel v hrdosti. Ešte stále napriek rôznym chorobám a bolestiam to bol silný chlap. Síce skoro.. HORE za milovaným synovcom a za otcom.. ale hrdo. Vždy naňho budem spomínať ako na hrdého a dobrého chlapa. Krsný ako mužský vzor. On bol ten vzor. Aj ked možno vládol tvrdou rukou. Ale on tým vzorom bol. Práve pre niektoré vlastnosti.. mal tvrdú.. ale i nežnú mužnú ruku.



A mám pocit že som blázon. Mám pocit, že väčšina je z takýchto správ - smutná, šokovaná, ľútostivá, plačlivá. Ja? Zase rovnaký scénar - pohľad iných je možno správny - tvrdá? neprejaví emócie? Myslím, že väčšina by za krsného smútila viac. Že to príde? Už to tak bolo mnoho krát. Už som o tom písala v predošlých blogoch. Naozaj taká chladná?

 Blog
Komentuj
 fotka
motovidlo323  17. 6. 2020 16:39
Uvidíš ich znova. Dovtedy ži najlepšie, ako vieš
Napíš svoj komentár