Vcera sme mali Europsky den zeleznicnych priecesti. Monitorovane boli viacere z tych "navychytenejsich" ktore na Slovensku mame. Len na precesti Ivanska cesta porusili viaceri vodici rychlost, nerespektovali PZZ a dokonca mal jeden z nich "pod capicov". Dnes doslo v Zilinskom kraji k velmi vaznej a tragickej nehode pri ktorej zahynul 42 rocny vodic VW Passat. Vodic vosiel totiz do drahy pracovnemu vozidlu ŽSR. Vo vozidle bol aj jeho syn ktory tuto havariu, sice prezil ale je v kritickom stave v nemocnici.

Dodnes si spominam na velmi podobnu tragicku nehodu, ked vodicka Peugeotu vosla na prejazd a opat nerespekotvala vytrazne zvukove znamenie. Rusnovodic uz zrazke zabranit nedokazal. A bilancia? Zena zomrela na mieste, a spolu s nou bol vo vozidle aj jej syn ktory havariu prezil. A dovod? Ponahlali sa nakupit... K tejto havarii doslo este v roku 2005, tiez takto zaciatkom prazdnin.

vo februari zacal platit novy Cestny zakon, a presne v tom mesiaci doslo k mimoriadne tragickej nehode autobusu, ktory viezol lyziarov z Banoviec nad Bebravou na Horehornie. Vsetci stale pamatame na obrovsku bolest, zial a bezmocnost ktora sa v ten den zmocnila Banoviec nad Bebravou a v neposlednom rade aj Polomky v okrese Brezno. Vtedy doslo ku kolizii MOs vlaku a autobusu Karosa. V tej chvili samozrejme nik nerozmyslal nad tym, ako by bola skoncila tato celkom zbytocna tragedia, keby bol v tom case na trati vlak v ktoreho cele by bol motorovy rusen. Alebo rychlik alebo nakladny vlak, alebo...
Ja viem ze to je dnes zbytocne riesit, mrtvym sa zivot nevrati, ale predsa ked vchadzame na prejazd nemyslime castokrat na to co by sa mohlo stat. Ano chrani nas zabezpecenie a predpisy.
A ja mam predsa nove, silne a bezpecne auto a zleznica je stara pomala dama. Naco sa obmedzovat?

Lenze vie niekto z tychto "frajerov" co sa udeje ked naraznik lokomotivy vchadza cez bocne okno do vnutra automobilu, a vlecie ho pred sebou v najlepsom pripade par stovak metrov? Dost o tom pochybujem.

Naozaj nejde o to ze by "zle ŽSR" odmietali investovat do uplneho zabezpecenia prejazdu, alebo prechodu. Sam viem o vela miestach kde zabezpecenie bolo ale akosi "niekomu" to vadilo tak ho odstranil.
Tak isto tu nejde o poskodene auta alebo HDV. Ide o zbytocnu smrt, traumu rusnovodica, a bolest z nesdtastia ktore sa stat nemalo, alebo presnejsie nemuselo.


Nechcem tu teraz fakt nikoho poucovat, ale myslime na to, ze nas niekde ktosi caka mozno s vecerou, mozno pred kinom, mozno v novom byte.

Spomente si na to ked budete prechadzat priechodom cez kolaje pesi alebo v vozidle....

 Úvaha
Komentuj
 fotka
husky  26. 6. 2009 22:02
Screenshot
Napíš svoj komentár