True detective je osem dielny televízny seriál, ktorý je vyrobený televíznou skupinou HBO. Je to kriminálny seriál, ktorého zaujímavosťou je to že, prepína medzi súčasnosťou a scénamy ktoré sa odohrali o 17 rokov skôr. Dej sa odohráva v Lousiane, kde dvaja policajti Rust Cohle (Matthew McConaughey) a Marty Hart (Woody Harrelson), lovia sériového vraha, ktorý je zodpovedný za niektoré rituálne vráždy.

V prvej epizóde nájdu mladú ženu ktorá sa nachádza na poli s okultnými znakmi a vecami na svojom tele. Cohle a Hart tento prípad zoberú a začnú ho vyšetrovať. Dej má unikátnu štruktúru - prepína medzi pôvodnou vraždou v roku 1995 a do dnešných dní, kedy Hart a Cohle vedú rozhovor o prípade vraždy.

McConaughey hrá Cohla ako človeka, ktorý stratil všetko. Jeho dcéra umrela a jeho manželka ho opustila. Aj keď sa mu to všetko stalo, dokázal sa stým vyrovnať ale prestal veriť v zmysel ľudskej existencie. Harrelson je policajt s dobrou povesťou. Má krásnu rodinu ale napriek tomu je neverný svojej žene.

Produkcia si vybrala dobré miesto k natáčaniu filmu ako napríklad krásnu prírodu Louisiany. Niektoré scény sú však príliž násilné a sú tam scény s množstvom alkoholu takže je to rozhodne nevhodné pre deti.
Ak to zhrniem tak, tento seriál je veľmi vzrušujúci a realistický s dobrými poznámkamy.V súčastnosti sa natáča druhá séria. Som veľmi rád že sa rozhodli pokračovať s natáčaním.

 Recenzia
Komentuj
 fotka
nats  28. 10. 2014 20:24
fuu neviem ci by som to nazvala krasnou prirodou ale serial bol super, hlavne rust
 fotka
perseus848  4. 11. 2014 21:17
toto bol preklad z anglickej recenzie čo som spravil tak preto tá príroda rust určite taký chainsmoker ze ...
Napíš svoj komentár