Niekedy mávam pocit že nemôžem dýchať. Nebola som stvorená pre tento svet. Možno je pravda že ak tu chceme prežiť, musíme sa držať zaužívaných hodnôt ktoré od nás očakáva táto spoločnosť a vytŕčať z radu je nebezpečné.

Niekto, akože veľmi tolerantný, sa vás opýta na názor a vy odpoviete, úprimne čo máte na srdci. V tom momente vás buď pošle rovno k psychiatrovi, alebo vás odsúdi za to že váš názor nei je rovnaký a prestane sa s vami rozprávať alebo na vás začne jačať.

Možno práve toto sú veci pre ktoré sa oplatí z davu vytŕčať, ale rozčulujú ma ľudia ktorí sa tvária ako najtolerantnejší na svete ale budú vám svoj názor vtĺkať do halvy až kým vám to neprerastie cez hlavu a nespravíte nejakú hlúposť.

Nie len cudzí ľudia sa na vás ak ste trošku odlišní pozerajú ako na najväčšiu špinu pod slnkom. Často to robí aj vlastná rodina, tety, ujovia, babky, krsní rodičia...tí vás ešte aj radi porovnávajú s omnoho dokonalejšími a šikovnejšími a samozrejme hlavne normálnejšími deťmi v rodine a vy sa cítite ako rohožka, lebo vy takí dokonalí nejste. Horšie už je keď sa ku vám ako k takej rohožke správajú aj ľudia ktorí vás vychovali a stále s nimi žijete v jednej domácnosti.


Ach tá zakomplexovanosť.

 Záchod
Komentuj
 fotka
wiqus  18. 6. 2008 21:26
No hej každý má pocit že nevládze dýchat...Ale si vezmi každý má iný názor a nesmu ta odcudzovat...Treba hladat kamošov čo ta zato neodcudzuju....Ja som si našla takých a som štastná..Lebo ma beru taku aka som..A rodina?V ktorej rodine ta neporovnavaju z lepšími??Neboj to bude dobré
 fotka
sissi  18. 6. 2008 22:15
presne viem o com hovoris
 fotka
flockmaster  18. 6. 2008 23:12
Dobrá rada ak ťa s niekým inokedy porovnávajú a inokedy ti hovoria aby si na iných nepozerala, že čo robia ( lebo majú napr dovolené viac ) tak sa ich spýtaj či teraz mám ich napodobňovať alebo nie a potom im povedz, že teraz môžu vidieť, že ani tie iné deti nie sú dokonalé. Zvyčajný pocit. Ja som tak individuál, že nedodržiavam nič a ľudia ma buď nenáviadia alebo milujú. Medzi neexistuje. Ak existuje medzi potom nie si rebel a to je dobré
Napíš svoj komentár