Celú noc som nemohla spať. Cítim sa ako balón, ktorý sa vznášal vysoko v oblakoch no, popritom z neho unikal vzduch. A aj keď unikal pomaly, nebadane balón aj tak klesol.

Myslela som si, že je už po všetkom. Verila som tomu, že som už zo svojej záhrady odstránila všetky zlé spomienky. Spoznala som nových ľudí a tí sú autormi nových spomienok. A som im vďačná pretože vďaka nim moja záhrada opäť rozkvitla.
Sadla som si do trávy a cítila som nesmiernu radosť. Všimla som si, že vedľa mňa rastie kvet a bolo mi pri ňom dobre. Nemusel nič hovoriť ani konať stačila mi jeho spoločnosť.

Ale, zrazu...

Pychol ma bodliak. Neviem odkiaľ sa nabral, ale bol tam. Zrazu som všetko videla, temné, tmavé, vulgárne... Obkolesil môj krásny kvet, že sa mi sprotivil aj on. Hoci za to vôbec nemohol...
Bodliak mi pripomenul všetko to zlé. Vydesilo ma to. Splašila som sa, ako keď srna počuje praskať konáre. Mala som potrebu odísť, zutekať do ďalekých diaľav.

Vo vlastnej záhrade sa cítim ako vo väzení. Narážam na vlastné steny, na vlastné hranice, zráňam sa, podkýňam... Bolí to. Veľmi to bolí. A nikto o tom nevie, pretože nikto nemôže vstúpiť do mojej záhrady. Neviem nájsť dvere a nemám ani kompas.

Čo s takou záhradou?
Predať ju nemôžem, veď je súčasťou mňa.
Ani prenajať ju nemôžem, veď kto by ju chcel?
A zničiť ju tiež nemôžem. Nechcem.
Pretože je mi ľúto tých nových kvetov. Oni sú mojou útechou. Viem, že existuje radosť, pretože som ju videla v ich rozžiarených tvárach. Viem, že existuje svetlo pretože som ho videla v ich otvorených očiach. A viem, že existuje aj láska, pretože som ju pri nich dokázala vnímať.

Tak ako sa mám zbaviť buriny a nezničiť pritom kvety?

 Záchod
Komentuj
 fotka
janulka3112  3. 11. 2008 09:46
trpezlivosťou a vernosťou... treba dať najavo, že nenecháš zo sebou manipulovať a akokoľvek zasahovať do svojho života, treba si chrániť to čo si práve získala...
 fotka
mirec21  3. 11. 2008 13:05
neviem ci som tvoju myslienku dobre pochopil...



chces tym povedat ze tvoje stare skusenosti a spomienky v tebe vyvolavaju pocit uzkosti a strachu pred novymi vecami ci ludmi?

tak to na mna totiz pôsobilo...



mozno ti pomoze ak sa s niekym o tom porozpravas...
 fotka
kaira07  3. 11. 2008 18:23
Sppomienky sú krásnou vecou, ale ak bolia ubližujú tvojmu vnútru je lepšie sa ich zbaviť a vieš, čo dôležité je nebáť sa...veď každý z nás má presne takú záhradku ako ty a nie sú v nej len dobré veci...svet sa neskladá len z dobrého, aj keď by som si to niekedy priala a to zlé sa tam drží a nie a nie pustiť...naozaj rozhovor s niekým by ti možno pomohol
 fotka
mirec21  6. 11. 2008 15:41
a este jeden dotaz keby som ta velmi pekne poprosil napisala by si mi moje charakterove vlastnosti takymto umeleckych opisom?



ja by som ti na odplatu sluzil ako butlava vrba mohla by si sa mi zverit a moznoze by som ti aj poradil...

co povies?

alebo si sama povedz ako by som sa ti odplatil



pacia sa mi vsetky tvoje clanky mas bohatu slovnu zasobu... a aj ja by som chcel mat taky cool profil
Napíš svoj komentár