,,,ale už ma to fakt vytáča! Ak z telky nepočujem práve o hospodárskej kríze alebo o vykdradnutej banke, či nejakom úchylákovi, tak počúvam to ako sa nejaká "hvezda" niekde opila, alebo ako môžem pomôcť krajine a v poslednej dobe najčastejšie počúvam ako môžem pomôcť sama sebe!
Či si pustím STV, JOJ alebo Markízu, hocijaký program točia tam len o tom ako sa strašne nezdravo Slováci stravujú, ako dnešná mládež strašne zobéznela, ale aj to ako tomu zabrániť.
Áno!!! Zdravá strava, bioprodukty, alebo podľa mňa nasrané na tanieri!!!,,s prepáčením.
Zatial nemám pocit, že by sa zo mňa stával nejaký dobytok aby som prežúvala šelijakú zelinu z paše, a necitím si ani ako zajac aby som jedla chleba plní pšenice či jačmeňu.
Exisujú už aj reštaurácie kde vám dajú na tanier väčší ako vaša hlava za kávovú lyžičku nejakej žbrndy dve kilá trávy a polejú to niečím nechutne žlto-hnedým. Ale aj keď je toho málo a vy sa máte z toho najesť a vyzerá to divno, neohřňajte nad tým nosom, hlavná vec že je to zdravé.
Sorry, ale akože fakt nie! Ďakujem neprosím!
V minulosti sa najmenej zaoberali tým čo jedia. Väčšinu si v špajske našli veľký kusysko slaniny alebo kilo špekačiek k tomu si odkrojili kusysko bieleho chleba, dali si k tomu cibulu a poprípade to ešte zapili pol deci niečoho tvrdého,,,,a čo?? boli zdraví ako ryby, dožili sa vysokého veku a nesťažovali sa na zvýšený cholesterol, možno jedine tak na bolavé kríže, ktoré určite nespôsobilo to, že namiesto bio prodkutu si dali oškvarky.
Jedlo predsa slúži nato, aby nás zasýtilo a dodalo nám energiu.
Neviem si predstaviť že by som si mala odpustiť také jaterničky, alebo že by som si v nedeľu nemohla dať kura s ryžu a s kvašákmi, alebo v lete si len tak po šiestej hodine neísť odtrhnúť papriku a dať si k nej dobrý omastený chleba
,,,alebo žeby som si len tak pre potešenie nedala lyžicu nutely, alebo nešla raz za čas so sestrou sa poriadne nachálovať do KFC.
Možno nám zdravá strava život o niečo predlží, ale to že si budeme odopierať z úst to čo nám chutí, nezaručí predsta nesmrteľnosť. Ako sa hovorí: "žijeme len raz,,tak nadoraz" život si treba užívať a ja si ho užívam aj vďaka tomu, že jem to čo mi chutí. Myslím, že ak chceme byť zdraví najskôr by sme mali prestať kúriť a ožierať sa a až potom rozmýšlať nad tým či sa zle stravujeme.
Vďaka mojmu dedkovi som okúsila super chuť klobás a s ním si raz za čas spravím úžasnú praženicu. Má už 65 rokov, občas fajčí, neodmietne ani pohár niečoho s obsahom percent a stravuje sa tak ako sa stravuje. Ani raz sa ešte nesťažoval že ho niečo bolí, vlastne skoro vôbec nebol chorý,,,musím si zaklopať,,,a je to čo mu chutí.
Preto som ja zásadne proti bio produktom,ktoré majú aj tak nehorázne ceny a ktoré slúžia tak akurát na prd makový

 Je to možné?
Komentuj
 fotka
iwaldoo  8. 3. 2009 21:25
Spráwne ...lyžica nuttely ....čO wiac si možme priať?
Napíš svoj komentár