Týmto najkrutejším objavom chcem nazvať drogu. Už len to slovo, droga, vo väčšine z nás vyvoláva akýsi zvláštny pocit. Pocit znechutenia z toho, čo dokáže spraviť s ľuďmi, pocit ľútosti k ľuďom, ktorí spadli do jej náručia.

Ja osobne mám z toho zmiešané pocity. Pri tom slove sa mi v hlave vybaví dlhovlasý, zarastený muž so striekačkou v ruke. Vidím skupinku narkomanov, ktorí sa v noci potulujú po meste a čakajú na svojho dílera. Samozrejme, zapliesť sa s drogou môže aj dievča. Dokonca s drogami si začnú častejšie ľudia z dobrých a bohatších rodín, než tí z chudobných. Väčšinou sú to psychicky labilní ľudia, ktorí buď majú problém v škole, rozídu sa s priateľom alebo s priateľkou alebo sa pohádajú s kamarátmi či rodičmi. Východisko vidia len v jednom. V droge. Alebo nedokážu povedať nie a keď niekto v partii prinesie toto svinstvo, tak proste podľahnú. A tak do toho spadnú a ani si neuvedomujú, že klesajú na úplne dno a každú chvíľu môže nadísť ich posledná hodina.
Je mi jasné, že droga nie je len heroín v striekačke. Všetci vieme, že drogy sa delia na tzv. mäkké a tvrdé. Tie mäkké vraj nikomu neublížia, ale dokonca vedia aj liečiť. A práve týmto sa obhajujú ľudia, ktorí sú na nich závislí.

Poznám pár ľudí, ktorí každý deň húlia marihuanu a obhajujú sa slovami: „Ále, veď to nezaškodí. To je mäkká droga a závislý na nej nemôže byť nikto,“ ale po dvoch dňoch, kedy nehúlia, sú bez nálady. Prečo to potom robia, keď nie sú závislí? Vraj kvôli tým pekným stavom, kedy majú pocit, že lietajú v oblakoch, že sa ich celý svet netýka. Robia to kvôli vidine pekného života. Lenže nedokážu pochopiť, že je to chvíľkové. A možno dokážu, ale nechcú, a preto húlia častejšie a častejšie, až im „tráva“ vymyje mozog.

Našťastie nepoznám ľudí, ktorí berú tie tvrdšie drogy. Neviem si predstaviť, že by som vo svojom okolí mala niekoho, kto by napr. „šnupal“ kokaín alebo si pichal heroín. Nedokázať takému človeku pomôcť, pretože on sám to nechce, je ako niečo chcieť a nemať to. Neviem, ako by som sa správala k takému človeku. Voči takýmto ľuďom pociťujem odpor, kvôli tomu, že sa do niečoho takého nechali namočiť, aj keď nikdy nemôžem vedieť či sa niečo také nestane so mnou, s mojimi bratmi alebo najlepšími kamarátmi.

Najsmutnejšie na celom tom je, že drogy sa vyskytujú všade. V niektorých domácnostiach, na diskotékach, na uliciach vo vreckách ľudí, o ktorých by sme si to niekedy ani len nepomysleli. Každým dňom môže byť niekto bližšie k smrti „vďaka“ tejto zákernej veci. Každým dňom môže byť človek bližšie k tomu, aby začal s drogami. Preto by si mal každý človek uvedomiť, tie slová: „Nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie.“ To, že sa niekto poháda s priateľmi alebo má problémy v škole, ešte nie je také zlé, ako keby si začal s drogou.




Je to "mierne" trápne, ale tak.. Inšpirujte sa.

 Blog
Komentuj
 fotka
cupcake182  6. 5. 2011 17:41


tá moje je oproti tvojej nula!
 fotka
pavlinkaa  6. 5. 2011 17:46
@DominGa

Samozrejme Uhrová povedala, že je to nádherné A Robovi sa to pre istotu ani nechcelo dočítať, lebo to je trápne
 fotka
cupcake182  6. 5. 2011 17:52
ja prisahám že si mi to nikdy nedávala čítať!
 fotka
pavlinkaa  6. 5. 2011 18:02
Je to možné Ale hovorila som ti o tom, že som tam písala, že poznám ľudí čo húlia a blá blá.
 fotka
fakecocacolazero  6. 5. 2011 21:05
presne tá veta „Ále, veď to nezaškodí. To je mäkká droga a závislý na nej nemôže byť nikto,"
 fotka
pavlinkaa  6. 5. 2011 22:14
@fakecocacolazero veď vieme..:/
 fotka
acvd43xa7w  7. 5. 2011 12:42
nie som zavisla na marihuane a predsa si ju obhajujem

a inak, nepoznas takeho cloveka, ktory by uzival tvrde drogy, ako moze tvrdit, ze vies, aky je a ako by si sa k nemu zachovala?



drogy drogy, bla blaaa..
 fotka
pavlinkaa  7. 5. 2011 12:47
@acvd43xa7w



to s tou trávou a s tým obhajovaním bolo myslené na vážne závislých.. Lebo tiež poznám ľudí, ktorí sem-tam húlia (raz za dva mesiace, aj vo väčších intervaloch), ale nejdú sa hneď tváriť, že tráva je najdôležitejšia na svete. Ale poznám aj tých závislých, ktorí o ničom inom ako o tráve nehovoria, a potom tvrdia, že závislí nie sú.

Práveže to neviem ako by som sa k nemu zachovala.



Ja viem, že je to taká úvaha o drogách ako každá iná. Možno som mala dať na tvoju radu a písať o pozitívách drog.
 fotka
acvd43xa7w  7. 5. 2011 12:51
true story..kedze som mala byvaleho akeho som mala, viem o trave, a o ludoch zavislych na trave straaaaaasne vela



10 
 fotka
pavlinkaa  7. 5. 2011 12:53
@acvd43xa7w

no veď toto.. ja som sa tiež nechala inšpirovať bývalím
Napíš svoj komentár