10.) Extrémny agresor – prvá časť, ktorá všetko odštartovala a museli vyriešiť prípad „škrtiča zo Seattle“.

9.) Niet cesty von II: „Evilúcia“ Franka – Finále 2. série značí návrat jedného z najnotorickejších vrahov vôbec, ako zavraždil Gideonovu (Mandy Patinkin) priateľku a zameral sa na obete, ktoré Gideon počas roka zachránil.

8.) Minimálna strata – časť, v ktorej vyvrcholil vzťah medzi Reidom (Matthew Gray Gubler) a Prentissovov (Paget Bewster), keď uviazli v skrýši kultu a Prentissová prezradila svoju identitu ako FBI agentka, aby ochránila Reida.

7.) Kráľ rybárov, časť prvá – tým sa nevedomky stane súčasťou hry neznámeho a Elle (Lola Glaudini) je postrelená vo vlastnom byte, keď porušia jeho pravidlá.

6.) Lauren – Prentissová odhalí svoju minulosť ako tajná agentka, keď je unesená ex milencom a musí sfalšovať svoju smrť, aby zachránila tým.

5.) Jazdiť na svetle – jedna z najemotívnejších častí série, v ktorej je vinník od začiatku známy – muž, ktorý znásilnil niekoľko desiatok mladých dievčat – je odsúdený na elektrické kreslo, ale spolu s ním aj jeho nevinná manželka, ktorá údajne zabila svojho syna, aby ho ochránila pred svojim tyranským manželom a úlohov týmu je nájsť dôkaz, ktorý by ju očistil.

4.) Niet cesty von – bol tu predstavený jeden z najnebezpečnejších zločincov sérií a „psychologická konfrontácia“ mezi ním a Gideonom bola fascinujúca.

3.) Odhalenia – Reid je týraný šialeným páchateľom a vynárajú sa mu tienisté časy z jeho destva, a aj keď je na konci zachránený, jeho únos nesie následky ešte niekoľko desiatok častí potom.

2.) Penelope – tým je šokovaný a vyšetruje streľbu na technickú bohyňu Penelopu (Kristen Vangness). V tejto časti sú jedny z najlepších interakcií medzi týmom.

1.) 100 – stá časť serií, kde Hotch (Thomas Gibson), ktorý nedáva často najavo svoje emócie, musí poslednýkrát povedať zbohom svojej ex-manželke a 1. láske Hayley, minúty predtým, než je zavraždená najchladnokrvnejším a najbezcitnejším vrahom v myšlienkach zločinca – Georgom Foyetom a udeliť mu poslednú ranu. Je to doposiaľ najintenzícnejšia a najemotívnejšia časť a je v nej vidieť rodinné puto medzi členmi týmu.

 Recenzia
Komentuj
Napíš svoj komentár