Myšlieny zločinca je psychologický triler o členoch FBI, konkrétne jednotky BAU ( jednotka analýzy správania), ktorých úlohov je vypátrať autorov sériových zločinov, či už sú to vraždy, únosy, otravy, atď. využitím vedy psychologckého profilovania.

Za dobu 10 rokov si na jednotlivých miestach ohrialo miesto niekoľko postáv. Aktuálnu zostavu tvorí seriózny a nie veľmi často sa usmievajúci sa ovdovený otec jedného syna a šéf oddelenia, Aron Hotchner (Thomas Gibson) ; senior, známa tvár vo svete profilovania a vášnivý kuchár, David Rossi (Joe Mantegna) ; špecialista obsedantných zločinov, ktorý si prekvapivo dokáže zachovať svoju bezstarostnú povahu, Derek Morgan (Shemar Moore) ; najnovší prírastok týmu, šarmantná Kate Callahan (Jennifer Love Hewitt) ; mladý fenomén a génius týmu, neobdarený v komunikácii s inýmy ľuďmi, Spencer Reid (Matthew Gray Gubler) ; blondýna, nielen do počtu, ale aj veľmi múdra, Jennifer „JJ“ Jareau (A. J. Cook) a Penelope Garcia (Kristen Vangness), počítačová expertka, ktorá je ako svetlým bodom v tmavom svete, ktorý musia často navštíviť.

V období, keď sa s kriminálkami akoby rozsypalo vrece, sú myšlienky zločinca jedna z mála sérií, kde hlavnými postavami sú agenti, ktorí neriešia prípady hľadaním dôkazov na mieste činu, ale musia sa podľa neho dostať do hlavy páchateľov.

Je to dosť realistický seriál, zahŕňa stres práce - postavy sú hrdinami v teréne, mimo domova – zachraňujú životy iných, ale majú problém udržať svoje vlastné vzťahy, scenáre sú premyslené a hlavní herci aj herci stvárňujúci vedľajšie postavy hrajú dobre.

 Recenzia
Komentuj
Napíš svoj komentár