Zabuchol dvere a tie spôsobili dunivý zvuk, ktorý sa šíril jeho bytom ešte niekoľko sekúnd. Posadil sa do kresla a oprel sa. Konečne si mohol vystrieť nohy a uvolniť chrbát, pretože celý deň chodil a venoval sa svojej mizernej práci, ktorá mu nezarábala toľko koľko by chcel ale napĺňala jeho túžbu po dobrodružstve. 
Nahol sa nad stolík stojaci pred kreslom  a nalial si z takmer prázdnej fľašky whiskey do pohára, ktorý ležal vedľa nej. Zobral pohár do pravej ruky  a znova sa oprel o kreslo. Napil sa a nechal whiskey chvíľu v ústach aby cítil jej chuť a neskôr keď sa jej chuti nabažil preglgol. Bolo to horké sústo ale  padlo mu vhod tak isto ako aj cigareta, ktorú práve vytiahol z vrecka na svojej kockovanej košeli. Zároveň vytiahol aj svoj benzínový zapaľovač strieborno lesklej farby a zapálil si. 
Zhlboka potiahol a podržal dym v sebe. Trvalo to dlho ale keď vydýchol pocítil, že to je to pravé. Nemohol prestať myslieť na svoju prácu a už teraz mal v hlave ďalší prípad, ktorý by mohol riešiť ale aj človek ako on občas potreboval zastaviť a dať si pauzu. Znova ale tentokrát už len plytko potiahol a pozrel sa von malým oknom, ktoré bolo na jeho byte a pozeral na nočné mesto zahalené v rúšku temnoty a mäkkých svetiel reklamných bilbordov. Túto atmosféru upevňovalo aj pochmúrné počasie spôsobené silným dažďom, ktorý každou dopadnutou kvapkou naberal na sile.

Dofajčil svoju horkú cigaretu a ohorok udusil v popolníku ležiacom vedľa whiskey. Postavil sa a poobzeral sa po svojom malom a skromnom byte. Nebol to žiaden luxus ale pre odpočinok postačujúce miesto ak vám stačí vyspať sa na tvrdej sedačke. Podišiel k sedačke a posadil sa na ňu. Cítil, že svoje najlepšie roky má za sebou a bolo by vhodné kúpiť novú ale vtedy si uvedomí, že by to bola zbytočná investícia a radšej sa vyzuje. Zašpinené a od blata položí svoje čierne topánky vedľa postele a natiahne sa na ňu. Povzdychne si a zatvorí oči ale aj napriek tomu, že sa snaží zaspať počuje dážď tam vonku a pred jeho očami sa objavuje to telo, ktoré dnes ohľadával .... 

Toto je jednoducho psí život ... 

 Napínavý príbeh
Komentuj
Napíš svoj komentár