5:30 am

Budík začal zvoniť a triasť sa čo ho prinútilo sa prebudiť a zahnať tak obraz tela, ktoré včera mal pred sebou a ktoré značilo ďalší prípad. Nemotorne sa posadil na tvrdú sedačku na ktorej spal len niekoľko hodín a povzdychol si.  Jedným okom pozrel na svoj byt a druhým na špinavé topánky na ktorých už dávno zaschlo blato, ktoré tam mal odvčera. Pokrútil hlavou a postavil sa pričom do pravej ruky chytil oboje topánky. Zamieril do kúpeľne, ktorá bola malá, špinavá a temná čo dodávalo jeho už dosť malému bytu ešte pochmúrnejšiu atmosféru. 

Otočil kohútikom nad umývadlom a pustil slabý prúd vody. Jednu z topánok položil na zem a druhú začal čistiť svojou dlaňou. Bahno stekalo a opadávalo pričom väčšie kúsky sa zasekávali v odtoku umývadla ale na to on nebral ohľad. Jediné čo momentálne chcel bolo očistiť topánky aby si ich mohol znova obuť a vydať sa riešiť včerajší prípad. Netrvalo to dlho a on si tieto povrchovo mokré topánky čiernej farby obul na nohy a pozrel do zrkadla nad umývadlom. Kruhy pod očami a husté strnisko značili, že o seba v poslednej dobe nedbá a tak sa rozhodol aspoň umyť si tvár. Dal ruky pod kohútik a zohol sa aby si mohol tvár opláchnuť. Po tomto úkone zodvihol hlavu a uzrel svoju ustarostenú tvár ako po nej stekajú kvapky vody a dopadajú na podlahu. Pravou rukou sa načiahol po uterák a utrel si ju. Vystrel sa a zamieril si to do kuchyne kde dal okamžite šálku pod starý kávovar a nechal ho spraviť jeho rannú šálku kávy

 Hukot, ktorý starý kávovar vydával sa ozýval azda po celom bytovom komplexe až nakoniec utíchol a on mohol zobrať šálku a posadiť sa za malý stôl pri okne. Napil sa zo šálky a rukou si prešiel po čele ,presnejšie po jazvy, ktorá sa tam nachádzala po šarvátke z detstva. Jeho spomienky na detstvo neboli najlepšie a preto s tým rýchlo prestal a dal si druhý glg horkej kávy, ktorej úlohou bolo postaviť ho na nohy. Položil šálku na stôl a zobral do ruky staré noviny, ktoré tam ležali už nejaký ten Piatok. Hneď na titulnej stránke bola fotka ženy a nad ňou titulok napísaný veľkými a čiernymi písmenami:  Ďalšia obeťou sériového vraha je mladá Jennifer. 
Pozeral sa na jej fotku a pripomenulo mu to jej telo, ktoré videl pred niekoľkými dňami. Sériový vrah vraždil ako na bežiacom páse a on si bol istý, že čoskoro uderí znovu. Položil noviny vedľa nedopitej kávy a postavil sa. Z vešiaka vedľa vstupných dverí si zobral svoj hnedý kabát a otvoril dvere. Ešte pred tým ako ich za sebou zatvoril sa obzrel cez rameno a povedal. 


„Dostanem ťa“.

 Napínavý príbeh
Komentuj
Napíš svoj komentár