Určite ste už pár krát v živote túžili mať poriadny balík peňazí a byť tzv. za vodou.

Človek si povie, že zarobiť peniaze nie je nič ťažké veď stačí chodiť poctivo do práce robiť nadčasy cez sviatky, nočné a iné hlúposti, ktorých som sa napočúval. Pravdou je, že týmto spôsobom sa k peniazom síce dostanete ale za cenu zničeného zdravia a nervov.

Tak ma napadlo čo tak začať podnikať? Zariadiš si biznis a už len počítaš peniaze. Samozrejme toto bol opis toho ako si to väčšina ľudí predstavuje a práve preto zlyháva. Stanovia si nedosiahnuteľné ciele, dúfajú, že biznis pôjde ako po masle a navyše podnikajú v oblasti v ktorej sa nevyznajú alebo je ňou trh presýtený. Taktiež si treba uvedomiť, že podnikaním zarobilo slušný balík len určité a to mizivé percento podnikateľov a rozhodne to nebolo v súlade so zákonom. Netvrdím, že poctivý podnikatelia nejestvujú ale v dnešnej dobe, kde sme lovec alebo obeť sú nekalé praktiky na dennom poriadku.

Po pár desiatkach minút premýšľania o tom čo by bolo najlepšie pri ceste za zárobkom som začal hľadať na internete. Vždy som narazil len na články kde sa točil stále tie isté a otrepané rady.

Verte sám sebe, vymyslite niečo výnimočné, spravte prieskum trhu, ...

No poviem vám nič čo by vám pomohlo vo vašom pláne zbohatnúť. Tak som sa rozhodol pozrieť sa na príbehy ľudí ktorý zarobili a úspešne podnikajú. Jedna žena vo Veľkej Británii vraj začala kupovať lacné veci na E-bay a potom ich predávala na svojom webe. Samozrejme s istou prirážkou aby mala zisk. Dnes po o pár rokov neskôr si ročne zarobí niekoľko desiatok ak nie aj stoviek tisíc libier. Alebo čo taký zakladateľ Facebooku? Využil to, že internet zažíval svoj rozmach a napadlo ho ako spojiť ľudí. A tak vznikol Facebook a peniažky sa len hrnuli a ešte sa aj hrnú.

Potom som ale zistil, že vymyslieť niečo naozaj skvelé a zrealizovať to je prakticky nemožné. Všetko je to len o náhode a šťastí. Bud vás niečo skvelé napadne alebo nie. Bud budete mať úspech alebo upadnete do zabudnutia.

Nakoniec po pár týždňoch a po prečítaní desiatok článkov a zahliadnutí filmov o úspechu som si spravil vlastný názor a takpovediac zistil ako sa k peniazom dostať. Ide o hazard a nekalé priam až mafiánske prácičky. Napríklad taký hráči pokru (vid. Dan Bilzerian) si žijú na vysokej nohe vďaka zárobku v pokru. Párty, alkohol, drahé autá a tie ženy .... samozrejme to nemení nič na tom, že je vlastne povolaním syn. Áno je to syn úspešného bankára a asi aj to stojí za jeho úspechom. Pozrime sa na takú mafiu. Dá sa tam celom slušne zarobiť ale nesie to isté riziko. Navyše si môžete nechať snívať o tom že sa stanete krstným otcom ako v rovnako mennom filme.

To je asi tak všetko čo som chcel napísať pri podelovaní o moje postrehy v oblasti zárobku. Zrejme všetci skončíme niekde za pásom a budeme žiť z 500 €. Na druhej strane šťastie sa na vás môže usmiať a vy budete raz žiť ako už spomínaný Dan Bilzerian.

Váš Padre



 Úvaha
Komentuj
 fotka
miragia  24. 10. 2015 20:50
Čo tak dopriať si (paralelne so snívaním o veľkom balíku peňazí) aj chvíľku sebareflexie? Oplatí sa. Lebo na tom klišé "peniaze nekazia charakter, iba mu umožňujú, aby sa prejavil" je pravdy viac než dosť.
 fotka
xy12345  24. 10. 2015 23:20
Pri peniazoch ani tak nejde o stastie ... Vela ludi sa nato pozera tak ako ty, ale tak to proste nefunguje, aspon nie na SR -a podla mna nikde ... A taky cestny podnikatelia vacsinou snivaju cely zivot a koncia s dlhmi na krku do konca zivota, ale podnikatelia co maju politicke konexie a plan , spravne kontakty, a su dost ,,slizky a zakerny ´´, tak pre tych uz caka novy mercedes v predajni ... ale myslim si ze skutocny podnikatel ani nemusi chcet podnikat ale svojimi činmi a rozhodnutiami sa uz stava podnikatelom o dost skor ako je to oficialne ..... Napr ja si myslim ze niektory ludia nemuzu byt uspesny podnikatelia ani keby sa chceli roztrhat ...
 fotka
zajkousko  24. 10. 2015 23:25
no tak toto je ta cesta, ktorá vedie do zatratenia...
radšej byť chudobným s čistým "štítom" a žiť bez problémov...
 fotka
torpedo08  25. 10. 2015 02:47
nj je to na kkt.... ja inak som typ cloveka co keby mi teraz niekto dal ale 10 000 euro tak zijem 20 rokov chlastam fajcim a podobne no nieco ako teraz cize nejsom narocny ale nikto mi ich bohuzial neda
Napíš svoj komentár