Ja viem, je to ťažké. Krčíme sa v plodovej polohe za oknom svojho bytu. Bojíme sa z neho skočiť a odovzdať sa životu. Bojíme sa dôverovať ľudom natoľko, že nedôverujeme ani sami sebe. Nedôverujeme v chod života. Skrývame sa za strachom a popritom túžime byť šťastnými. Závidíme a nenávidíme miesto toho aby sme sa venovali láske a pochopeniu. No je to pochopiteľné. Všetko zlé v nás vyplýva prioritne zo strachu a vlastnej neistoty. Zamyslite sa. Ak niekoho nemáme radi hned na prvý pohľad, nie je to kvôli nedôvere a strachu? Ak niekomu závidím, nie je to kvôli nedôvere k svojim vlastným schopnostiam a strachu že ja nič nedokážem? A všetky tie zlé pocity vo vzťahoch, rodine, v práci, v škole... Z nedostatku dôvery v seba a následného strachu z neúspechu. Ja viem... Tiež som to cítila a musím sa priznať, že ešte občas aj pociťujem. Ja osobne som to držala v sebe, trpela depresiami a návalmi smútku. Pocitmi osamelosti a nepochopenia. Sú ale aj ľudia, ktorí to riešia agresívnejšie čo je nebezpečnejšie. Všetko závisí od toho, aký živel vo vás prevláda. Vo mne vládne živel vodný a napríklad v mojom bratovi prevláda ohnivý živel. Je hlučnejší a agresívnejší v tom dobrom zmysle slova no bohužiaľ aj v tom zlom. 

Mojím základným stavebným kameňom bolo dokonalé spoznanie svojich vlastností, ako dobrých tak aj tých zlých. Začala som teda písať na papier ako prvé všetky moje negatívne vlastnosti. Priznám sa bolo ich hrozne veľa až ma to samú prekvapilo. Dala som si naozaj načas a pomocou meditácie sa snažila zájsť dostatočne hlboko do svojho vnútra aby som odhalila čo najjemnejšie z týchto vlastností. Ked už som zaplnila celú stranu A4-ky, spravila som na druhú stranu tri stĺpce a rozdelila všetkých týchto svojich démonov podľa toho, ako často sa vyskytujú. Ziarlivosť? Môžem povedať, že hrala poprednú úlohu. Za to napríklad závisť sa krčila potichučky vzadu a trpezlivo vyčkávala na pravú chvíľu. 

Presne toto isté som spravila aj s pozitívnymi vlastnosťami až na to, že spočiatku som nevedela vymenovať viac ako štyri, čo je na rozdiel od celej A4 dosť zahanbujúce. Neskôr som však zistila, že som bola len hanblivá sama pred sebou no aj tak tieto vlastnosti zdaleka neprevyšovali tie negatívne. Nakoniec som sa ku každej jednej bez ohľadu na pozitívnosť či frekvenciu výskytu snažila priradiť príslušný živel.

 Až po tomto všetkom som si uvedomila dôležitosť rovnováhy živlov v tele, to ako to dosiahnuť a aké výsledky môžem mať. Môžem s čistým svedomím povedať, že sa približujem k šťastnému a vyrovnanému životu bez ohľadu na vonkajšie vplyvy akými sú napríklad nedostatok financií a iné hrubohmotné podstaty.

 Denník
Komentuj
Napíš svoj komentár