Autor: Kazumasa HIRAI

Artwork: Kyung-Il YANG

Žáner: Action, Horror, Seinen

Rok publikovania: 2000

Počet volumes: 4



Striekajúca krv, lietajúce končatiny, násilie a sex. Vynikajúca zmes brutality, akcie a teroru v tej najlepšej tradícii akčno-horrorových seinen máng. To je to, čo nám pod názvom Zombie Hunter prinášajú japonský spisovateľ Kazumasa Hirai a kórejský výtvarník Kyung-Il Yang (Island, Shin Angyo Onshi...) v 4-volumes dlhej manhwe Zombie Hunter.


Toshio Tamura je bývalým pretekárom Grand Prix, ktorý sa za nevyjasnených okolností ocitol spolu s rôznymi zločincami, mafiánmi, vojakmi, bývalými tajnými agentami a inými ľuďmi, ktorí nikdy neváhajú zabiť, na izolovanom ostrove. Ide o jednoduchý obchod. Kto dokáže prežiť brutálny tréning, nemilosrdne si vyberajúci svoju krvavú daň medzi všetkými zúčastnenými, dostane milión amerických dolárov. Cieľom tajomných organizátorov je iba jedno jediné. Získať nadľudských vojakov. Monštrá cvičené v boji a zabíjaní ako nikto iný. Iba nemilosrdní nadľudia, akým sa pomaly stáva aj Toshio, budú totiž môcť bojovať proti novému nepriateľovi ľudstva. Skrytým votrelcom, ktorí dokážu kompletne ovládnuť človeka a vydávať sa zaňho, pričom vládnu obrovskou silou a nemenej obrovskou chuťou zabíjať...


Tsutomu Takashi; autor takých máng ako Jiraishin, Blue Heaven, Alive a viacerých ďaľších. To je ten najbližší mangaka, k akému možno prirovnať dvojicu Kazumasa Hirai a Kyung-Il Yang. Aj keď totiž možno nedisponuje Zombie Hunter takou unikátnou vnútornou silou, akú možno nájsť v dielach Tsutomu Takashiho, svojou kresbou, čiastočne poňatím, ale najmä násilim sa im rozhodne blíži. Nemilosrdná smrť, snúbiaca sa s monštróznymi nepriateľmi a o nič menej monštróznymi nadľuďmi, podliata striekajúcou krvou, určite nedá spať žiadnemu pravému fanúšikovi nefalšovanej seinen akcie. Hutná atmosféra, vynikajúca akcia, nahé ženské telá, nemilosrdní nadľudia a vynikajúca kresba. Čo viac si môže človek priať? Pokiaľ podobným spôsobom zmýšľate aj vy a ste starší ako 16 rokov (podľa oficiálneho ratingu tejto manhwy ;p), vítam vás do sveta pravého akčného seinenu.

Jediným nedostatkom; nepochopiteľným nedostatkom; na ktorý sa musíte pripraviť, je to, že Zombie Hunter je manhwa, ktorá má iba 4-volumes z toho dôvodu, že sa ju rozhodli autori z neznámeho dôvodu prerušiť. Prečo? Neviem. Jediné, čo je isté, je smutná realita nedokončeného príbehu, ktorý svoj potenciál dokázal už dávno. Aj napriek tomu si však jednoznačne myslím, že táto manhwa za prečítanie stojí. Ako som sa totiž už toľkokrát vyjadril v tomto krátkom texte, keď dôjde na krv, násilie a akciu, patrí skutočne medzi diela, ktoré by nemali chýbať na poličke/harddisku žiadného pravého fanúšika akčno-horrorového seinenu.

Gundam
Slovník:

Mangaka - znamená doslovne „manga-expert“ a v Japonsku sa tak označuje autor mangy (japonský komix).

Manhwa - na rozdiel od mangy, ktorá označuje japonský komiks, predstavuje manhwa komiks kórejský.

Seinen - za seinen sa v Japonsku vo všeobecnosti označuje manga či anime zamerané na mladšiu dospelú mužskú generáciu (20+), zamýšľané pre vyspelejšie publikum (Maison Ikkoku, Ghost in the Shell, Patlabor...).
Web hodnotenie:Gundam 9/10

 Blog
Komentuj
 fotka
orochimaru  22. 1. 2010 13:37
..vyzera to dost dobre aj na to ze je to len manga {komix}! ...

..asi to bude o nejakom zombie lovcovi co lovi, zabija zombies!? ...

..asi to bude na taky sposob ako je anime ZOMBIE LOAN... ...

 fotka
orochimaru  22. 1. 2010 13:39








 fotka
fxx  22. 1. 2010 13:49
Preboha ty si uplne chorý...
Napíš svoj komentár