Popis:
Tutenstein je prezývka 10-ročného faraóna Tutankhensetamuna (Tutanchámon), ktorý sa prebral k životu vďaka "nechcenému" zásahu na vystavenom sarkofágu.

K životu ho vlastne prebrala dvanásťročná egyptská školáčka Cleo Carterová, ktorá pomáhala kurátorovi Medzinárodného múzea svetovej histórie, profesorovi Horaceovi Behdetymu s inštaláciou sarkofágu pre novú egyptskú výstavu.

V tom istom okamihu sa udeje aj neuveriteľná zmena s jej kocúrom Luxorom, ktorý od chvíle faraónovho vzkriesenia dokáže rozprávať a Tutensteinovi od tej chvíle robí verného sprievodcu a radcu, ba čo viac, prisahá mu, že ho bude chrániť.

Hoci bol mŕtvy celé stáročia, Tutenstein sa stále považuje za vládcu sveta a očakáva, že sa mu budú všetci klaňať a slúžiť mu, ako bol na to zvyknutý. Musí si však zvyknúť na fakt, že svet sa radikálne zmenil.

Zatvorený v Medzinárodnom múzeu svetovej histórie sa po výstavných miestnostiach Tutenstein potuluje so svojím kocúrom Luxorom, svojím verným rozprávajúcim mačacím služobníkom a poradcom, ktorý prisahal, že svojho pána bude vždy chrániť. Faraón je síce ešte malý chlapec, ale má obrovskú silu osobnosti.

Zoznámi sa s Cleo Carterovou, dvanásťročným dievčaťom s obrovským záujmom o starý Egypt, ktorá však chce, aby tajomstva jeho vzkriesenia zostalo zachované, a keďže nevie poriadne vysloviť jeho nadmieru zložité meno, dá mu prezývku Tutenstein.
Réžia: Rob LaDuca
Hudba: Guy Michelmore

 Blog
Komentuj
 fotka
orochimaru  5. 3. 2010 21:34
Strasne dobry tv serial!

..len skoda ze ho uz prestali davat na tv jetixe hm ach jajjj!!?! ...

 fotka
orochimaru  5. 3. 2010 21:35


 fotka
orochimaru  5. 3. 2010 21:36


 fotka
sasuke  5. 3. 2010 22:11
Jeee, to bola srandovna rozpravka
 fotka
michellka  5. 3. 2010 22:31
ja som tu ropravku uplne milovala !!!!!!!
 fotka
antubis  5. 3. 2010 22:52
heh a take cudne zezlo
Napíš svoj komentár