Operujem operujem a zrazu pitvám
Recenzia čitateľa lover - iné recenzie tohoto čitateľa [pred 2. rokmi]
HODNOTENIE: (89%)

Partia mladých ľudí sa vydá na výlet do Brazílie. Presúvajú sa staručkým autobusom a jediné čo ich trápi je prežiť v zdraví cestu v strašnom stroji ktorý riadi šofér ktorého idol je asi Schumacher. Po úzkych cestičkách sa rúti závratnou rýchlosťou a tesne míňa kraj útesov. No a čo čert nechcel pri vyhýbaní sa deckám na kraji cesty sa celý autobus aj s pasažiermi v okamihu kolíše na hrane nad strmým zrázom. To naozaj nevyzerá dobre. Pasažieri aj s našimi turistami sa rýchlo snažia vystúpiť z autobusu. Všetko na koniec dobre skončí a všetci zúčastnení stihnú včas vyskočiť. No presúvadlo sa s hrmotom zosunie dolu svahom a trosky z neho sú po celom okolí. Tu sa naši turisti zoznamujú s mladou Austrálčankou Pru, ktorá je tak trochu svetobežník. Tá si vypočuje rozhovor domácich ľudí a oznámi im že náhradný autobus príde až o desať hodín. Medzitým sa stihnú dostať do slovnej potýčky s miestnym chlapíkom ktorému jedna z turistiek fotí dcéru. Všetko sa urovná a hneď na to si všimnú mladé a pekné miestne obyvateľky ako si len tak flegmaticky a bezstarostne vykračujú po ceste a v rukách majú drinky ako z plážového baru. Pru zistí že dole pod kopcom je pláž a na nej bar. Je rozhodnuté. Všetci sa teda vyberú dolu na pláž a naozaj ich tam čaká nádherné miesto s plážovým občerstvením. Netreba ich moc nútiť a už sa všetci oddávajú letným radovánkam a popíjaním piva. Všetko sa zdá v absolutnom poriadku a nikto už si na incident s autobusom ani nespomenie. Avšak mimo zábavu turistov zdvihne mladá barmanka telefón a oznámi záhadnému doktorovi že má pre neho vianočný darček. ,, Je ich tu osem a všetci patria tebe,,!
Na prvý pohľad opäť už niekoľko krát natočené klišé ale...možno som mal len náladu na tento film ale pripadal mi celkom zaujímavý. Je tu samozrejme tá stará otrepaná formulka o zabíjaní mladých ľudí vždy a hocikde ale trochu to bolo iné. Už len tie exotické exteriéry ale nie len tie. Brutálnosť niektorých scénok a spôsob akým boli natočené je samo o sebe dosť výnimočné. A fakt že dievčatá chodia celý film v bikinách lebo o ostatné veci prišli po plážovej párty je tiež nezanedbateľný. Ba dokonca ani nejak extrémne veľké a úchvatné herecké koncerty nehľadajte. Film sa nedá ani rozkúskovať čo bolo dobré a čo zlé. Pôsobil na vás celý svojim obsahom a až na jaskynnú naháňačku kde človek ani nevedel kto je kto, bolo všetko dokonale prehľadné a napínavé.
Medzi hlavnými hrdinami sa predstavila Melissa George ako Pru. Melissu sme mohli okrem iného vidieť aj v u nás známom film 3:15 zomrieš. Sexi blondínka je asi jedinou známejšou tvárou na scéne.
A vôbec to nevadí že sa tu moc známych hercov nemotá. Aj tak by to pôsobilo moc afektovo. Stále tie isté výrazy a krčenie obočím. Je to napínavý svižný film s nechutne jasnými zábermi na pitvu človeka za trochu otupeného vedomia. Určite Vás nenechá len tak so spustenými nohami zo sedačky. Je jasné že je to trochu inak vyjadrené ponímanie vyvraždovačiek mladých ľudí. A to je práve to čo poteší. Brazília je krásne a exotické miesto avšak veci ktoré sa tu dejú vôbec také super nie sú. Nič nie je tak ako sa zdá. Tak prečo sa nezoznámiť s cudzokrajným turistom a využiť svoje prednosti a zadnosti na získanie potrebných vecí. Aj keby išlo o vaše orgány. A to vôbec nemám na mysli orgány ako hudobné nástroje.

 Blog
Komentuj
 fotka
orochimaru  8. 2. 2010 09:33








 fotka
orochimaru  8. 2. 2010 09:35
Screenshot




..dost dobry film - horor o turistoch co chceli ist do Brazilie na dovolenku a namiesto toho autobus havaroval a namiesto dovolenky dosli o organiy a pod. ...
Napíš svoj komentár