Ak sa chcete dozvedieť niečo o Naruto Shippuudene, odporúčam, ak ste tak nespravili, aby ste si najprv prečítali recenziu Naruto. Niektoré veci sa opakujú a ak ste recenziu Naruta nečítali, dosť pravdepodobne nepochopíte Naruto Shippuuden, lebo väčšina vecí nadväzuje.

Názov:


Naruto Shippuuden

Žáner:

Akčný

Počet epizód/volume:

155 chapterov (15 volumes) a v anime

je to 58 epizód. Manga aj anime stále pribúdajú.

Autor:

Kishimoto Masashi

Štúdia:

Pierrot a Aniplex

Špecifické frázy:

Chakra: Životná energia ninjov, ktorá je potrebná na vytvorenie rôznych jutsu. Skúsený ninja vie využiť ckakru tak, že ju umiestni do rôznych častí tela, kde je potom rýchlejší či silnejší. Môže napríklad chodiť po vode alebo po akokoľvek naklonených plochách.

Jutsu: technika ninjov, môže byť bojová alebo pomocná. Čím zložitejšie jutsu je, tým viac chakry naňho musí ninja spotrebovať.

Hlavné Charaktery:

Naruto - 15ročný chlapec do ktorého pri narodení uzavreli deväťchvostého líščieho démona. Kvôli tomu ho ako malého odstrčovali a utekali pred ním. Naruto nemá rodičov, prepadá na ninjovskej akadémii, no nakoniec si nájde mnoho priateľov. Narutovým snom je stať sa Hokage(vodca dediny) aby mohol ochrániť ostatných ľudí v dedine.

Sai - Ako náhradník za Sasukeho prišiel do tímu 7 Sai. Saia vychovávali bez emócii, kvôli tomu vznikáju v tíme často problémy a hádky. Sai má tiež zlozvyk, hovoriť ľuďom ako vypadajú.

Sakura - egoistická a niekedy agresívna v tíme s Narutom a so Sasukem. Jej cieľom je stať sa dobrým ninjom. Páči sa Narutovi, ale Sakure sa zas páči Sasuke, ktorý jej city neopätuje.

Kakashi-sensei - Vodca tímu 7 s Narutom, Sasukem a Sakurou. Kakashi je považovaný za génia medzi ninjami a jedného z najlepších v dedine. Kakashimu záleží hlavne na tímovej spolupráci.

Yamato - Yamato prišiel do tímu 7 ako dočasný vodca, pretože Kakashi bol na niekoľko týždňov v nemocnici. Yamato vie ovládať jutsu Prvého Hokage, lebo keď bol malý, bol unesený s ďalšími deťmi na pokusi. Do každého vložili DNA Prvého a jediný Yamato prežil. Yamato je vodca ANBU tímu, ale po tom, čo sa Kakashi vrátil do tímu, Yamato zostal a naďalej im pomáha.

Začiatok:

Naruto Shippuuden je obdobie dva a pol roka po tom, čo Naruto odišiel s Jiraiyom

(jeho učiteľom, ktorý sa ho ujal) trénovať. V prvej epizóde sa Naruto s Jiraiyom vrátia do Dediny ukrytej v lístí a vítajú sa so všetkými priateľmi. Piaty Hokage, Tsunade, vydá rozkaz, aby Kakashi bojoval s Narutom a Sakurou (trénink so zvončekmi, typ súboja, ktorý použil Kakashi na začiatku Naruta aby zistil, ako ú na tom Naruto, Sasuke a Sakura s tímovou spoluprácou - kakashi má na sebe pripnuté zvončeky a trénovaní mu ich musia zobrať).

Dej:

Naruto so Sakurou nakoniec Kakashimu po dlhom boji zoberú zvončeky, aj keď ho fyzicky neporazia. Neskôr sa tím 7 snaží vyslobodiť Sasukeho od Orochimara. Tiež bojujú a snažia sa prekaziť plány zločineckej organizácii Akatsuki.

Zápletka:

Sasuke je u Orochimara a blíži sa čas, kedy sa bude Orochimaru konečne môcť vteliť do Sasukeho tela. Naruto a jeho priatelia sa snažia Sasukeho zachrániť. Okrem toho, na Dedinu ukrytú v lístí a okolité dediny útočí zločinecká organizácia Akatsuki, ktorá sa skladá len z tých najhľadanejších a najnebezpečnejších zločincov na svete. Naruto a jeho priatelia s nimi často bojujú, ale ešte sa im nepodarilo žiadneho člena Akatsuki poraziť. Cieľ Akatsuki je hlavne Naruto, ktorý má v sebe Deväťchvostého démona, ktorého sa šéf Akatsuki snaží získať.

Torrent:

» thepiratebay.org/tor/4166165/nar... - 1 až 55 anime epizód, ak chcete ďalšie, dajte si do vyhľadávača na tejto stránke Naruto Shippuuden X(číslo epizódy)

Oficiálna stránka:

www.naruto.com

Vlastný názor:

Oveľa viac akcie a bojov ako v normálnom Narutovi,, Naruto Shippuuden sa však bohužial stal komerčný. Stále v ňom však nájdete niečo zaujmavé.

 Blog
Komentuj
 fotka
orochimaru  14. 2. 2010 14:46
Naruta moc nemusim, ale obcas si ho pozriem hmmm!

..ale Naruta a Sasukeho nemusim ani viydiet hm chech!!?...

..neviem preco ale ja mam radsej ine anime nez je Naruto hm, ale neviem preco chech...
 fotka
vive  14. 2. 2010 14:50
nemam rad takto strukturovane veci ... opis to viac vlastnymi slovami. A kde je Sasuke? ved to je po narutovi druha najdolezitejsia postava, na ktorej je postavena cela zapletka, nejaky Yamato je oproti nemu nic.

Podla deja (aspon nie toho, co si napisal) sa nik nedozvie, ci je Naruto Shippuuden dobre anime - v celom clanku neni ani raz spomenute, aky je... co je na nom dobre a co zle
 fotka
eli19  22. 2. 2010 23:42
hm,mne sa naruto páči,hoci už nemám čas ho kvoli škole sledovať,...
Napíš svoj komentár