Iné názvy: -----

Žáner: Comedy, Ecchi, Romance, Supernatural

Director: Keizou KUSAKAWA

Originálny Autor: Mamizu ARISAWA

Rok vysielania: 2006

Počet epizód: 26


Inukami!:

Kawahira Keita – Keita Kawahira je inukami tsukai z klanu Kawahira. Teda človek schopný uzatvárať kontrakt s nadprirodzenými psími bytosťami, nazývanými inukami, s ktorými bojuje proti zlým duchom a prízrakom... Jediným drobným problémom je iba to, že Keita je čiernou ovcou svojej rodiny. Veselý, optimistický a najmä dokonale perverzný, s nevyčerpateľnými zásobami energie, keď dôjde na naháňanie dievčat, dedič klanu Kawahira si veľmi dlho nevedel nájsť svojho inukami, keďže žiadny nechcel mať za pána takého hlupáka a perverta. Až na Youko...


Youko – tak ako je Keita čiernou ovcou klanu Kawahira, je z istých dôvodov aj Youko čiernou ovcou inukami. To však nemá najmenší vplyv na to, že je jednou z najsilnejších inukami, schopnou ovládať teleportáciu a oheň, a že Keitu miluje. Vzhľadom k tomu, že sa však prelietavému Keitovi ani v najmenšom nepozdáva myšlienka na to, že by mal byť otcom skupiny šteniatok, nikdy nebude váhať vrhnúť sa za inými dievčatami, pokiaľ možno ľudskými. A to je niečo, čo Youko nemieni za žiadnych okolností pripustiť, takže nebude nikdy váhať využívať svoje schopnosti na to, aby svojho „pána“ riadne potrestala.


Shirou Karina – „fešný“ detektív Karina-san zadáva častokrát Keitovi a Youko zákazky pri svojej honbe za predmetmi dávneho kúzelníka Sekidousaia. Ten bol totiž nielen tým najsilnejším kúzelníkom svojho času, ale zároveň aj tým najperverznejším, s mnohými diabolskými vynálezmi na svojom konte, ako napríklad s mechanickou sliepkou, ktorá dokáže meniť šaty ľuďom v okolí.


Kawahira Kaoru a jeho inukami – Sendan, Nadeshiko, Tomohane, Igusa, Tayune, Gokyouya, Furano, Tensou a Imari so Sayokou. To je desať inukami tajomného Keitovho príbuzného, Kaoru. Inukami, ktoré majú spoločné dve veci. Všetky do jednej zbožňujú svojho pána a všetky až na jemnú Nadeshiko skutočne a nefalšovane neznášajú Youko a perverzného Keitu, ktorý im nikdy nedáva pokoj a večne sa za nimi naháňa.


Hake – mocný inukami slúžiaci Keitovej babke, hlave klanu Kawahira, sa raz za čas u Keity a Youko zastaví, aby im priniesol rôzne zákazky a práce, o ktoré ľudia starú rodinu inukami tsukai žiadajú.
Creators a Staff:

Inukami! je 26-dielne komediálne anime, ktorého korene odrážajú jeden z klasických variantov prepojenosti jednotlivých odvetví japonského zábavného priemyslu. Ak by vás preto pochytila chuť dostať sa k originálu tohto anime, môžete ho pekne vystopovať cestou späť cez 3-volumes dlhú ongoing mangu, kreslenú Mari MATSUZAWA, k sérii 14-tich light noviel od Mamizu ARISAWA. Túto pôvodnú sériu, ktorá vychádzala v rokoch 2003 až 2007, sa rozhodlo v roku 2006 ako svoje tretie dielo zanimovať mladé štúdio Seven Arcs (malo na starosti Magical Girl Lyrical Nanoha sériu) vo forme jedného seriálu a naň nadväzujúceho rovnomenného filmu.

Tvorbu Inukami! série dostal na starosť Keizou KUSAWAKA, ktorý sa doteraz na režisérskej stoličke podieľal na všetkých dielach Seven Arcs (teda aj na Magical Girl Lyrical Nanoha sérii). Za jeho sekundanta na poste kompozície mu bol pridelený Tsuyohi TAMAI s čiastkovými skúsenosťami z písania skriptu pre seriáli ako Maze a Rozen Maiden. Charakter dizajn mal na starosti Shinpei TOMOOKA.

Čo sa seiyuu týka, tým určite chýbalo hocičo len nie skúsenosti a napríklad obaja hlavní predstavitelia anime, Keita a Youko, boli dabovaní veľmi známymi a obľúbenými dablérmi Jun FUKUYAMA (Busou Renkin, Cluster Edge, Gankutusou, Gravion séria, Kiddy Grade, Turn-A Gundam, xxxHOLiC...) a Yui HORIE (songs – Inukami!, Negima?!, Otoboku, School Rumble... a ako seiyuu v Da Capo sérii, oboch Kanon, Kashimashi, Love Hina, Otoboku, School Rumble, Tokyo Majin...).

Čo sa otváracieho songu – „Hikari“ – týka, ten bol samozrejme nevyhnutne naspievaný Yui HORIE, zatiaľ čo ten uzatvárací – „Yuujou Monogatari“ – si zobrali na starosť jej ostatné iba o trochu menej známe kolegyne zo skupiny Aice5, tvorenej anime seiyuu Akemi KANDA, Chiaki TAKAHASHI, Madoka KIMURA, Masumi ASANO a samotnou Yui HORIE.
GUnDaMOv KÚtiK:

Ecchi, komédia a romantika. To sú tri základné piliere, na ktorých stavia anime Inukami! pri zobrazovaní spoločného života Keity a Youkou. Anime síce nie nadpriemerne kvalitného, ale zase ani podpriemerného.


Ecchi. Čo dodať. Zatiaľ čo panty shot-ov sa nedočkáte takmer žiadnych, nedá sa povedať, že by Inukami! nebol ecchi seriálom, aj keď slabším. O nedostatok bližších záberov na vnady jednotlivých inukami a predovšetkým Youko sa teda nemusíte bát. Už duplom z toho prostého dôvodu, že Keita je sukničkárom takmer vzorovým, čo sa jeho nadšenia a vytrvalosti týka, a tak si nenechá ani za nič ujsť žiadne dievča vo svojom okolí.

Komédia. Zatiaľ čo je ecchi v Inukami! slabšie, než by mohlo byť, to sa rozhodne nedá povedať o jeho komediálnej zložke, ktorá bude najsilnejším bodom tohto anime. Opäť centrované okolo Keitovej prelietavej povahy a veľkej chuti k behaniu za dievčatami, zábavy sa v Inukami! dočkáte najmä v dvoch formách. Za prvé, keď bude Youko trestať Keita za jeho neveru a behanie za nielen rôznymi ľudskými dievčatami, ale aj desiatimi inukami Kaoru (pričom tieto tresty sú pre nebohého Keita značne bolestivé ;p). A za druhé, v podobe Keitovej nahoty. Nech to totiž znie akokoľvek na hlavu postavené, Inukami! je omnoho skôr ecchi anime kvôli mužským postavám, ako tým ženským. Nebuďte preto prekvapený, keď si pustíte niekoľko epizód tohto seriálu a spoza rohu na vás budú z času na čas vykúkať rôzny sporo oddení, svalnatí perverti, alebo samotný Keita oblečený v ženských šatách či úplne nahý, so svojou „pýchou“ zakrytou modrým obrázkom sloníka. ;p

Romantika. Čo sa romantickej zložky týka, tá sa točí v prvom rade okolo vzťahu Keity a Youko a v druhom rade okolo vzťahu medzi Keitom a desiatimi inukami Kaoru. Čo sa toho prvého týka, ten má väčšinou čisto komediálny charakter, takže sa pri ňom určite viac zasmejete, ako zamyslíte nad tajmi lásky. Čo sa toho druhého týka, ten je zase klasickým zmierovaním sa hlavného hrdinu s postavami, ktoré nim pohŕdajú. V primere jedna epizóda = jedna inukami sa teda dočkáte situácii, v ktorých vám Keita dokáže, že aj keď je uchylákom, sukničkárom a pervertom, predsa len je to zábavný chlapík a má aj svoje dobré stránky.


Ako som už spomínal v úvode, celkovo sa nedá povedať, že by bolo Inukami! anime nadpriemerne kvalitné. Jeho príbeh, postavy a audiovizuálne spracovanie sú v podstate úplne priemerné a nijako extra na vás nezapôsobia. Pokiaľ sa vám však páči celkom ušlý mix dobrej zábavy s trochou ecchi a romantiky, určite by nebolo na škodu dať tomuto seriálu šancu. Jediná vec, na ktorú si potom treba ale dávať pozor, je koniec. Nebojte sa, o čom je a ako sa celé anime skončí, vám neprezradím a o absenciu viacerých prekvapivých zvratov sa v ňom rozhodne báť nemusíte. Stále však zostáva faktom, že koniec Inukami! je tak hrozne klasický (v tom negatívnom zmysle slova – zbytok si domyslieť nechám na vás ;p), že si pokladám za povinnosť vás na to upozorniť dopredu, aby ste sa zbytočne príliš nesklamali (pokiaľ vám podobné konce, tak ako mne, vadia). Inak je však Inukami! komediálne anime, ktoré si myslím, že za aspoň vyskúšanie stojí.

Gundam
Slovník:

Ecchi - v preklade znamená „perverzný“, označuje sa tak anime obsahujúce sexuálne náražky (ukazovanie spodného prádla atď.), ale nie priamo explicitné sexuálne scény (Love Hina, Chobits...).

Light novela - knižný román s ilustráciami v anime/manga štýle.

Ongoing - stále vychádzajúce anime alebo manga.

Panty shot - zábery na ženské nohavičky, ktoré sú najčastejším a najpoužívanejším prvkom pri zobrazovaní ecchi.

Seiyuu - japonský termín pre dabléra/dablérku, či už v anime, rádiu, PC/PS hrách, ne-japonských filmoch...
Web hodnotenie:Web Hodnotenie
ANN 7.5/10
AniDB 7.6/10
AnimeNfo 7.9/10
Gundam 7/10

 Blog
Komentuj
 fotka
orochimaru  26. 1. 2010 13:04
..tiez to moc nepoznam, len som o tom nieco pocul!!? ...

..ale neviem hm..asi by ma to ani nebavilo chech!!? ...

..!ved mozno niekedy uviydim chech, ale len mozno you!! ...
 fotka
orochimaru  26. 1. 2010 13:06




















Napíš svoj komentár