Páčilo by sa vám skoro každý deň hrať hry, kupovať doujinshi(manga vädšinou s vyzlečenými dievčatami ) a sledovať anime? Pokiaľ áno, tak by ste skvele zapadli do Genshikenu (Spoločnosť pre štúdium moderne vizuálne orientovanej kultury).


Genshiken je v podstate anime o nás otakoch (ľudia ktorý sú závislý na anime, alebo mange ). Na začiatku seriálu sa Kanji Sasahara vydáva do školy s úmyslom zapísať sa do jedného zo školných krúžkov. No nakoniec mu padne do oka krúžok s veľmi zaujímavým názvom Spoločnosť pre štúdium moderne vizuálne orientovanej kultúry( v skratke Genshiken). Pozbiera všetku odvahu a ide sa zapísať. V tú samú chvíľu, veľmi pekné dievča s nádherným úsmevom na tvári odpálkuje chalana ktorý sa ju pokúsi zbaliť, jej meno je Kasukabe Saki. Hneď po tom stretne bývalého kamaráta z detstva Makota Kohsaku, do ktorého sa na prvý pohľad zamiluje. O pár minút neskôr sa všetci traja stretávajú pri stole so zápisom do Genshikenu. Lenže čo sa stane keď Saki najviac na svete nenávidí otaku a do Genshikenu chodí len kvôli Koshakovi? Stane sa to že vzniknú skutočne skvelé scény, keď Saki mláti jednotlivých členov Genshikenu, ked sa spýtajú či je otaku. Celé toto anime je vlastne len o zbližovaní Saki s jednotlivými členmy Genshikenu, vrátane Koshaki sním nakoniec vedie skutočne ťažký vzťah a o priblížení života otaku normálnym ľudom, alebo priemerným otakom. Preto je každý diel špecifický zameraný na jednotlivé druhy činnosti, ktoré väčšinou Japonský otaku robí. Napr. stavanie modelov,cosplay (prezliekanie sa za anime postavy ), rôzne otaku schôdzky, ale hlavne sledovanie anime, na ktoré sú ľudia z Genshikenu skutočný majstri.
Kresba: Spôsob kresby Genshikenu je podľa mňa dosť podarený. Myslím že na tento typ seriálu sa výborne hodí takýto klasický typ (presný opak Death Note kde vidíte jasné detaily kože a rôzne svetelné efekty ožiarenia postáv)

Hudba: Opening je skutočne výborný. Je od skupiny Manzo a má názov My-pace Daiou. Žiadny iný by som v ňom nechcel, pretože v ňom tak trocha počujem ufónske tóny , ktoré majú ironicky vyjadriť labilitu postáv.

Základné informácie:

Rok vysielania: 2004

Počet epizód: 12

Žáner: Komédia

Štúdio: Media Factory, Palm studio

Desing: Kinoshita Hirotaka

Režisér: Ikehata Takashi

Záver:
Geshiken je skutočne anime ktoré stoji za pozretie. Rozhodne by som ho ale neodporúčal začínajúcim otaku, pretože Genshiken už je trošku zložitejší než napr. Naruto(tým nemyslím nič zle, Naruto je podľa mňa dobré anime). Myslím že sa hodí do takej kritickej doby, keď už si myslíte že vás anime nudí. Toto anime vás zaručene nakopne k pokračovaniu sledovania anime. Charaktery sú veľmi rôznorodé, takže si každý nájde svoju spriaznenú dušu. Naviac ma Genshiken takú menšiu vyučovaciu funkciu pri ktorej sa dozvedáte podstatne dosť o Anime,Mange a ďalších veciach niečo naviac. Asi jediná vec ktorá mi trocha vadila, bol nejaký ten zbytočný diel, ktorý ma ale každé anime , takže nieje dôvod znižovať kvalitu anime.

 Blog
Komentuj
 fotka
orochimaru  6. 3. 2010 16:51
Nepoznam toto anime zatial!

..ale ako tak vizera dost v pohode!!? ...
 fotka
orochimaru  29. 3. 2010 21:21


Napíš svoj komentár