Ako prvé by som povedala, že toto anime je založené na mecha, a aj keď nie som veľký priaznivec, no ani odporca- uisťujem, že ak si pozriete Code Geass, nikdy to neoľutujete. Úžasne, úžasne anime, jedno z najlepších, ak nie najlepšie, čo som videla(a bolo ich dosť), takže jednoznačne odporúčam! Niečo na spôsob DeathNote-až na to, že tento hlavný hrdina má city a svedomie. Anime plné neočakávaných zvratov, dramatických prekvapení a bojov.





Píše sa rok 2017 z Británie sa stala veľmoc disponujúca obrovskou silou mechanických strojov nazývaných Nightmare. Postupne si Británia privlastňuje stále viac a viac územia-jedným z nich je aj Japonsko, ktoré prekrstili na Áreu-11 a zo slobodných japoncov sa stali Eleven, ktorí musia poslúchať rozkazy Británie.


Mladý, vydedený britský princ Lelouch žijúci v Arei-11 sa po istej udalosti stáva maskovaným hrdinom japonského ľudu prezývaným Zero. Svojou dokonalou stratégiou, kedže je najlepší šachista, aký sa kedy narodil a silou Geass-samotnou silou vyrovnávajúcou sa Bohu, ktorú získal od dievčiny C.C(za spomínanej zvláštnej situácie) sa ujme teroristov(japoncov, ktorý chcú získať späť ich územie a stať sa slobodnými) a začína vojnu proti Británii. Nikto nepozná Zerovu identitu, nikto nevie prečo to robí- no ľud ho miluje...




Lelouch si získava spojencov, no zároveň aj nepriateľov- a jedným z nich je jeho najlepší priateľ z minulosti, keď bol ešte princom, Suzaku.





Je to pre neho čoraz ťažšie pokračovať, ale nedokáže prestať.

Aký je jeho dôvod, že pre neho dokáže obetovať tak veľa? Ako sa skončí Lelouchova cesta? Zničí Britániu a dosiahne všetko čo chce, alebo zistí, že všetko naokolo je pretvárka- a nič nie je také aké sa zdá? Stane sa hrdinom, či nepriateľom celého sveta?


Osobný názor: Hneď na začiatku som vám to odporúčila- takže už viete, že je to perfektné anime! Krásni, inteligentní ľudia a mnoho zmiešaných pocitov. Hlavná postava-(uhh)proste božská(a je iba môj )! Niekedy som sa pri tom uškŕňala ako zmyslov zbavená a inokedy revala ako nepríčetná disappointed:tie zmiešané pocity doľahli aj na mňa ).

 Blog
Komentuj
 fotka
orochimaru  28. 2. 2010 16:43
Toto anime tiez este ako tak velmi nepoznam!

..ale recenzia a obrazky ma ako tak dost zaujaliy tak si to asi stiahnem hm!!?! ...
 fotka
orochimaru  28. 2. 2010 16:45
» api.ning.com/files/GoFqClOnQ... *7qJLkT0GdBPFUy4eWawWad*hCSHwGyBf5yY-KRIRT3iQkTy0GFYOo*oNfTQaCwy-MSpocpHYElwrsaz3K3/codegeass25large35.jpg







Napíš svoj komentár