Dej mangy sa odohráva v Japonsku v roku 1614, kedy sa vtedajší shogun, Tokugawa Ieyasu, spolu so svojím radcom, Nabokom Tenkai, rozhodol určiť svojho nástupcu. Rozhodnutie bolo ťažké. Musel si vybrať spomedzi dvoch synov, starším Takechiyom a mladším Kunichiyom. Shogun sa preto rozhodol proti sebe postaviť dva klany ninjov. Iga a Koga, ktoré sa od pradávna nenávidia. Ak vyhrá Iga, shogunovým nástupníkom sa stane Takechiya, ak Koga, na trón dosadne Kunichiya.

Shogun pozval na hrad Sunpu predstaviteľov oboch ninja klanov. Za hrad, bol prítomný Hattori Hanza, strážca štyristoročnej mierovej zmluvy medzi ninjami. Za klan Iga, z dediny Tsubagakure, Ogen z Iga. Prišiel aj vodca Koga Danjo z dediny Manji Danjo. Na hrade shogun rozhodol, že každý rod vyberie zo svojho stredu desať najlepších bojovníkov, ktorí sa postavia proti sebe a tým sa rozhodne o osude Togukawského shogunátu.

Na strane klanu Iga stojí :

Ogen z Iga, Oboro-dono, Yakushiji Tenzen, Akeginu, Chikuma Koshiro, Yashamaru, Hotarubi, Azuki Rousai, Mino Nenki, Amayo Jingoro

Na strane klanu Koga stoja:

Koga Danjo, Gennosuke-sama, Kagero, Kisaragi Sameon, Muroga Hyoma, Kazamachi Shougen, Kasumi Gyobo, Jumishi Jubee, Udono Josuke, Okoi

Ninjovia využívajú v tomto boji - na život a na smrť- rôzne shinobi techniky, ktoré im pomáhajú pri rôznych bitkách. Najzaujímavejšiu shinobi techniku má Gennosuke-sama, ktorý je zamilovaný do Oboro-dono. Jeho technika spočíva v očiach, ktoré dokážu pri pohľade na nepriateľa, donútiť ho použiť proti sebe vlastnú shinobi techniku. Takisto oči Oboro-dono nesú zvláštne kúzlo. Ona zase dokáže svojím pohľadom zrušiť každú shinobu techniku. Lenže ich láske sa postavil do cesty samotný Shogun.

Po návrate orla pani Ogen, ktorý nesie zvitok, na ktorom sú mená vybraných bojovníkov, sa začína krutý boj.

Postupne sa oba tábory dozvedajú, že mierová zmluva, ktorú mal v úschove Hattori Hanza, bola zrušená. Na to sa Gennosuke-sama zo svojou družinou vyberie na hrad Sunpu, kde chce zistiť, čo sa vlastne presne stalo. Takisto vyzve klan Iga, aby sa k nemu pridal na jeho dlhej ceste.

Nakoniec sú okolnosťami samotní hlavní hrdinovia donútení prisahať, že toho druhého zabijú.

Na ceste do Sunpu sa všetci zainteresovaní oboznamujú s pravou podstatou vojny medzi oboma klanmi. Nakoniec sa na hrad Sunpu dostáva Gennosuke-sama a Oboro-dono, ktorí majú vo svojich rukách osud Togukawského shogunátu.

Pod kresbu sa podpísal Masaki Sagewa a príbeh má na starosti Futaroh Yamada. Kresba je veľmi netypická a najviac ma zaujali oči pri každej jednej postave.





Charakteristika hlavných postáv:Klan Koga

Koga Danjo: neovláda žiadne nadprirodzené jutsu. V mladosti bol zamilovaný do Ogen, ale udalosti zmenili ich lásku v nenávisť.

Gennosuke-sama: vnuk Koga Danjo a jeho nástupca. Ovláda tú najhrôzostrašnejšiu a najmocnejšiu shinobi techniku z celého klanu. Jeho oči dokážu prinútiť nepriateľa použiť proti sebe zbrane.

Muroga Hyoma: všetci si myslia, že je slepý a tým pádom neovláda žiadnu shinobi techniku. Opak je však pravdou. Ovláda tú istú techniku ako Gennosuke-sama, lenže nie tak dokonalo ako jeho žiak Gennosuke-sama. Nedokáže mať otvorené oči bez toho, aby tú techniku používal. (toto je strašný fešák J)

Kagero: je mladá žena, zaľúbená do Gennosuke-sama. Jej prsia pri sexuálnom vzrušení vylučujú prudký jed, ktorý obeť okamžite zabije.

Kisaragi Sameon: dokáže napodobniť hlas kohokoľvek a takisto dokáže na seba prevziať podobu hocikoho.

Okoi: sestra Kisaragi Sameona, ktorá pri dotyku s nepriateľom vysaje jeho krv. Čím viac sa dotýkate jej kože, tým rýchlejšie vás vysaje. Ako pijavica.

Udono Josuke: jeho technika spočíva v tom, že na boj využíva svoju fyzickú konštrukciu: je strašne tučný. Nezrania ho žiadnou zbraňou, pretože meč obalí svojím tukom a mäsom. Dokáže sa roztočiť okolo svojej osi a vrhá sa do boja ako veľká guľa.

Jumishi Jubee: tomuto ninjovi patrí moja poklona. Chýbajú mu končatiny, no napriek tomu sa pohybuje rýchlosťou ladného geparda. Celý život leží iba na chrbte. Rád sa pozerá na hviezdy a dokáže veľmi presne čítať ich znamenia. Jeho jazyk je plnohodnotnou náhradou jeho končatín. S jeho pomocou dokáže vrhať dýku, ktorú skrýva v hrdle.


Klan Iga

Ogen z Iga: nepoužíva žiadne zvláštne techniky. Má vycvičeného orla so smrtiacimi pazúrmi. Po nevydarenej láske vychovala zo svojej vnučky jemnú dievčinu, ktorá má byť kľúčom k uzmiereniu obidvoch klanov.

Oboro-dono: po smrti Ogen sa stala vodkyňou klanu Iga, ale len na oko. Skutočným vodcom sa stal Yakushiji Tenzen. Neovláda žiadne bojové umenie. Narodila sa s čarovnými očami, ktoré dokážu zrušiť každú shinobi techniku.

Yakushiji Tenzen: ovláda najmocnejšiu techniku svojho klanu. Narodil sa s dvojčaťom, ktoré je vlastne démon a žije v jeho tele. Tento démon dokáže Tenzenovi vyliečiť každú ranu a prinavrátiť život pokiaľ Tenzen zomrel.

Akeginu: je strážkyňou Oboro-dono a jej najlepšou priateľkou. Ovláda svoju krv, ktorú dokáže na nepriateľa rozprášiť a tým ho oslepiť. Ja zamilovaná do Koshira, ale svoju lásku sa bojí prejaviť.

Chikuma Koshiro: jeho zbrane mi pripomínajú dva kosáky, ktorými dokáže perfektne manipulovať. Ovláda vzduch. Stačí jedno vdýchnutie a v blízkosti nepriateľa sa vytvorí vzdušný vír, ktorý rozpráši protivníka na padrť. Jeho hlavným cieľom je ochraňovať Oboro-dono. (ďalší fešák na obzore).

Hotarubi: vyvoláva purpurové motýle, ktoré mätú protivníka. Nimi dokáže vytvárať rôzne ilúziu a občas jej slúžia i ako dopravný prostriedok (výmena za nepohodlnú metlu). Je ženou Yashamaru. Skvele ovláda boj zblízka a pestuje si bieleho hada, ktorý jej robí ochrancu.

Yashamaru: jeho technikou sú špeciálne vlákna, ktoré sú také pružné a ostré, že dokážu rozseknúť aj skaly. Tieto vlákna vyrába zo ženských vlasov a dokáže ich ovládať rukami aj nohami.

Azuki Rousai: tento starý muž dokáže svoje končatiny predĺžiť i tvarovať. Pripomína mi gumeného muža z Fantastickej štvorky.

Mino Nenki: jeho technika spočíva v tom, že dokáže používať svoje vlasy namiesto končatín. I chlpy vo svojom nose využíva podobným spôsobom, čo je krajne nehygienické, ale aj nechutné. Svojimi vlasmi dokáže prebodnúť nepriateľa ako kopijou.



Táto manga ponúka drámu, lásku, boj a historický pohľad na staré Japonsko. Ninjovia sú pre svoje ciele naozaj ochotní podstúpiť čokoľvek a neštítia sa skoro ničoho. Nájdu sa tam samozrejme aj svetlé výnimky. Kto hľadá lásku, napätie, zradu i násilie, príde si na svoje. Nesmieme zabudnúť aj na nežné pohlavie, ktoré si nájde v tejto mange svojich miláčikov. Jeden z hlavných predstaviteľov sa neštíti najrôznejších pokusov o znásilnenie niektorých hrdiniek, ale dámy sa nemusia báť. Ženské predstaviteľky dokážu svoje vnady dokonale využiť v boji. Tak hor sa do sťahovania, nech ju máte čím skôr v svojom počítači a môžete sa do nej s plnou vervou pustiť.

 Blog
Komentuj
 fotka
orochimaru  19. 3. 2010 15:28
Dost dobre bojove anime samurajskeee!

..je to trochu podobne jako BLEACH chech!!?x smiley:...
Napíš svoj komentár