Pavúk mimozemšťan
Recenzia čitateľa allinone - iné recenzie tohoto čitateľa

Tentokrát to nebude recenzia na žiadnu romantiku, ale o dobre živenom pavúčikovi, ktorý si rád pochutná na ľuďoch. Alebo možno ide o viac pavúkov. Alebo možno o malého ufóna v podobe pavúka. Možno to nakoniec vôbec nie je pavúk, ale nejaká hyperkocka, ktorej sa páči podoba pavúka. Vlastne...úsudok je na každom z vás.
Začiatok filmu je pre tieto zvieracie filmy typický, sledujeme zdrod obludy a jej prvú obeť: Možno áno možno nie, ale zo dna oceánu vzlieta neviditeľné UFO, práve keď v blízkosti trénuje stíhačka F117. Ako ináč, skratuje elektronika, pilot sa katapultuje a stihačka to napáli rovno do mimozemšťanov. Pilot Reyes bezpečne pristane na ostrove kúsok od trosiek UFA /len sa ma nepýtajte ako sa tam vzal/. Povystiera a opráši si svoju uniformu a zrazu...zozadu ho niečo prebodne. Prvá obeť je na svete.
O desať mesiacov neskôr má tento ostrov navštíviť skupina ľudí, ktorí idú hľadať protiliek na záhadný jed čo zabíja domorodcov. Do partie patrí pilotka Mercer / Alex Reid, ktorá si zahrala a v Páde do tmy/, žoldnier Valentine /Chris Potter, ktorý sa zviditeľnil v Kung Fu egenda pokračuje/, dvaja jeho kolegovia, nesmie tam chýbať expert na pavúkov Henry Capri a zopár domorodcov. Spoločne nasadnú do malého lietadla a cesta za dobrodružstvom sa môže začať. Keďže pristátie sa moc nevydarí /zase tá elektronika/ a privolať pomoc je nemožné, vydajú sa do džungle plnej nástrah. Postupne objavujú nadrozmerných kliešťov, nejaké zmutované alebo normálne veľké pavúky a vyľudnenú osadu domorodcov. Dočkáte sa aj vyžratia človeka kliešťami zvnútra, útoku obrovských stonožiek a konečne aj útoku pavúka. Členov v partii ubúda...skrátka vzorec zvieracieho horroru.
Čo už sa vymyká zo vzorca, je poradie v akom sú ľudia zneškodňovaní. Pavúkovedec padne za obeť ako prvý. Sprievodcovia bez mena zväčša fungujú ako potravinová výplň medzi požieraním „stredne významných hrdinov“, lenže v Arachnidovi je domorodec tým, kto nakoniec pavúka dostane...a prežije! „Úžasné“.
Celý film je akýmsi spôsobom chaotický. Potvory sa z ničoho nič objavujú aby nás vyľakali, potom zmiznú a už sa neobjavia. Podobne miznú aj ľudia, ktorí sa zase záhadným spôsobom objavujú. Takto sa tam kde nič, tu nič objaví aj plechový hangár. Tu som sa bavila najviac. Traja hrdinovia sa ocitnú v hangári ako z leporela, kde len slabý vánok by spôsobil to, čo uragán na Havaji, a jeden z nich pri vstupe zakričí: “Pozatvárajte okná a dvere...“
A čo pavúk? Niektoré podoby sú vierohodné /hlavne prvý pavúk hneď na začiatku a tie čo sa liahnu/, iné zase nie. Herci pôsobia nevýrazne, chýba im strach v očiach a postrádala som u nich dynamiku.
Ale aj cez všetky tie chyby Arachnid je dobrý aspoň v tom, že isto vyľaká divákov trpiacich arachnofóbiou. Taktiež neobsahuje úplne hluché miesta, stále sa niečo deje, niečo drží v napätí. Doporučovať film rozhodne nebudem, ale keby sa vám náhodou dostal do DVD prehrávača, tak sa aspoň zasmejete.

 Blog
Komentuj
 fotka
orochimaru  17. 2. 2010 14:38
Dost dobry film o pavukovi {mimozemstanovi}

..ale to ze sa zasmejete to nie je ale pravda, ja som sa dost bal chech, lebo neznasam pavukov a aj sa ich bojiym chech!!? ...
 fotka
orochimaru  17. 2. 2010 14:38














Napíš svoj komentár