1. Človek má viac času na seba (toto nepotrebuje komentár, nemusí venovať čas, ktorý mu ostáva po splnení všetkých povinností, druhému človeku, ale sebe; Nemusí sa prispôsobovať, robiť veci, ktoré sa mu nechcú; robí to, čo chce a môže v danej minúte).
2. Menšie zabíjanie času (teraz hovorím o čase strávenom bezvýznamných zasnením, chvíľkovými výpadkami z reality, ktoré sú spôsobené milovanou osobou, predstavovania si rôznych činností, situácií; v prípade ak hovoríme o vzťahu na diaľku sú tieto výpadky obohatené aj siahodlhými filozofickými úvahami o momentálnej činnosti milovanej osoby a podobne a zaberú ešte viac času, ktorý by mohol byť vyplnený napríklad čumením do steny počas procesu učenia sa na skúšky, respektíve samotným učením a dôkladnou prípravou na skúšky).
3. Menší počet hádok (áno, aj v harmonickom vzťahu sa nájdu chvíľky skákania si do vlasov a doťahovania sa o dôležité veci, na ktoré na druhý deň už zabudneme, ale sem tam sa vyskytnú aj serióznejšie hádky, ktorými človek vypĺňa čas nielen počas samotného aktu ale aj dodatočne (viď dôvod druhý), ak je v partnerskom vzťahu náhodou obdobie temna a hádky sú častejšie, jednotlivci si koledujú o zvýšený cholesterol, krvný tlak, skoršie šedivenie, prejedanie sa alebo nechuť do jedla).
4. Možnosť obliecť si čo chceš (viete, v niektorých kúskoch oblečenia sa môžete zdať vašej polovičke príťažlivejší, takže dopyt do želanom oblečení bude vyšší, aj keď sa v tom možno necítite až tak komfortne, ale zasa prečo nevyhovieť? Veď je super, keď sa páčite. Ale niekedy môže dôjsť ku konfliktu, keď naozaj nemáte chuť si obliecť onen druh oblečenia a môžu vzniknúť úplne nezmyselné a zbytočné hádky (vraciame sa ku dôvodu tri), ktoré by inak nevznikli.
5. Dlhší spánok (v prípade ak s polovičkou zdieľate jedno lôžko sa spánok skracuje úmerne vašej nočnej aktivite, alebo neskôr vďaka vašej spánkovej aktivite, keď cestujete zo strany na stranu).
6. Možnosť tráviť viac času so svojimi priateľmi (kebyže nemáte partnera, mali by ste viacej času a tým pádom by ste trávili aj viac času so svojimi priateľmi. Človek je sociálny tvor a pre svoj život potrebuje iných ľudí. Avšak saturácia potreby sociálneho kontaktu polovičkou je postačujúca, takže človek už nepotrebuje toľko vyhľadávať spoločnosť iných, lebo je samozrejmé, že potrebuje čas aj sám pre seba).

Viac dôvodov už písať radšej ani nejdem, aby to nevyznelo ako hejterský blog na všetky zamilované páriky. Je to skôr poňaté ako taká úvaha nad benefitmi single života, ktoré však nehrajú vôbec žiadnu rolu v prípade, ak máte najsuper najlepšieho partnera, ktorý tieto výhody dokáže skvelo vykompenzovať.

Ja osobne som v dlhoročnom vzťahu a aj keď to nie je stále ružové, nemenila by som ani kvôli sto dôvodom.
Ale ak vás napadnú ďalšie, kľudne píšte do komentov.

 Blog
Komentuj
 fotka
bebekex  26. 5. 2013 23:08
2. a 3. bod zažívam aj bez vzťahu furt mufasa
 fotka
uggla  26. 5. 2013 23:09
ja osobne sa hádam pomaly len vo vzťahu, ak sa nehádam, je mi niekto úplne ukradnutý
 fotka
husky  26. 5. 2013 23:09
a nemas ty nahodou dlhorocny vztah?
 fotka
catmartina  26. 5. 2013 23:24
celé zle toto..celé zle...

ale tak, každý sme iný..
 fotka
ohcysp  26. 5. 2013 23:24
@uggla ja som na tom podobne, nehadam sa vlastne s nikym okrem partnera



@husky mam a nemozem napisat blog o tom preco je lepsie nemilovat?

su to len dovody, ktore ma napadli a nesuvisi to s mojou momentalnou konstelaciou. kebyze mi nevyhovuje moj stav, tak v nom nie som, nikto ma predsa nenuti
 fotka
v3nty  26. 5. 2013 23:43
škoda že som este nikdy nikoho nemiloval a nechápem ako 19,20,21, či 22 ročný človek vobec može milovať ...



Milovať predsa nemožeš začať len tak z nicoho nič, na milovanie musis danú osobu poznat uplne dokonale ale stáleta nebude nudit...



A určite nespoznám natolko cloveka po 3-4 či 5 ročnom vztahu
 fotka
mcvpn  26. 5. 2013 23:46
@v3nty ako môžeš vedieť, čo potrebuje človek na to, aby miloval, keď ty si to ešte nezažil?
 fotka
topanocka  27. 5. 2013 00:15
výhod to má ale oveľa viac , už len to že vieš že sa nesnažíš len kvoli sebe a žiješ len pre seba



v3nty prečo by nemohli, nie je to náhodou o rozhodnutí ? Akože ked ťa daná osoba začne nudiť čo sa časom určite stane, že už nebude taká príťažlivá kedže ťa už máločo na nej prekvapí, tak na tom závisí či budeš milovať alebo nie ?
 fotka
ohcysp  27. 5. 2013 00:18
@catmartina presne tak každý sme iný, ja by som určite život s tým mojim za toto nevymenila.



@v3nty ked stretnes tu pravu pravu, alebo skratka niekoho, kto zamava tvojim zivotom tak to pochopis.

moj otec mal 21 ked ma s mamou splodili a milovali sa a miluju a su spolu doteraz a maju naozaj super vztah. preco potom by som nemohla ja alebo hocikto iny v dnesnej dobe milovat a poznat tu osobu dokonale aj v takom mladom veku?
10 
 fotka
v3nty  27. 5. 2013 10:17
@mcvpn veľa ludí, celkom mysliacich ludí sa vyjadrilo k fenoménu lásky



@ohcysp moj otec zacla chodit s mojou mamou v 15.(mama mala 17)

V ocovej 18 sa zobrali a ja som sa pár mesiacov nato anrodil Spolu sú 21 rokov ... 3 krásne deti rodinny dom bazén veľa aut dovolenka 2x ročne (to sú tie všeobecné znaky stastia že? :F:F:F)



Ja som není laskou nepobozkaný to si nemyslite Jednej som aj dokonca povedal že ju "milujem"



V 16 rokoch jaj kok**

Ale ked som sa trochu začal zamyslať nad slovami čo človek používa ... šťastie,blaženosť,cnosť,láska,mať rád, ľúbiť,milovať ...



A "milovať" je premna kurva harmonický fenomén ...



Až tak harmonický že keď jeden z tej harmonie vypadne tak ten vedĺa už nikdy nebude nikoho milovať ľúbiť...



A na túto harmóniu proste dopiče nestačí poznať toho druhého človeka..



Musíš v prvom rade spoznat samého seba...

Musíš vedieť čo cítiš čo chceš odživota atď..



A to proste nevedia ani niektorí 30-35ročný ľudia.. (tým nemyslím to že chcem byt podnikatel, mat rodinný dom deti atd.. ale niečo trošku iné...schválne porozmýšlaj že čo..)



A nato aby si to zistila musíš hooodne vela prezit zažit vyskúšať ...

A ked už ako tak spoznáš seba možes spoznávat "partnera" ktorého možno budeš milovať



Ja skor takýmto vztahom v mojom veku budem priradovať status "fest ťa ľúbim"



Lebo ich nepoznám dokonale a viem si bez nich predstaviť život a ešte musím veľa zažiť aby som miloval.



Ale už som sa zmieril stým že sa "milovať" až moc udomácnilo a že ma tu zato asi zabijete
11 
 fotka
mcvpn  27. 5. 2013 10:23
@v3nty nevidím tam odpoveď na svoju otázku
12 
 fotka
v3nty  27. 5. 2013 10:32
@mcvpn ja sa len domnievam A domnievam sa že som stretol natolko užastné dievčatá že keby milovanie bolo len o tom druhom človeku, že budem snej paf, tak som zamilovaný 10x ...Preto tvrdím a stotožňujem sa stým názorom čo som vypísal :F



A viem že tu pochopenie nenájdem to hľadám nastastie inde
13 
 fotka
drumroll  27. 5. 2013 12:34
14 
 fotka
mizoyka  27. 5. 2013 22:51
Čo sa týka týchto dôvodov, tak stotožňujem sa iba s jedným (č.3) a to iba čiastočne...

Človek by sa vo vzťahu nemal cítiť nejak obmedzovaný..



Čas na seba, priateľov, obliekať si veci, aké osoba chce..to je o tej osobe nie o vzťahu..v prvom rade každá žena, by sa mala obliecť tak, v čom sa ona cíti dobre a atraktívne (neobliekať sa nejak výlučne pre muža)..potom to aj tak vyzerá, že ženy,ktoré sa obliekajú príťažlivo dopadnú tak, že po pár rokoch takejto "pretvárky" sa začnú obliekať ležérne a muži z nich dostanú mierny šok



@v3nty konečne niekto vyjadril slovami to, čo si myslím
15 
 fotka
v3nty  27. 5. 2013 23:29
@mizoyka konecne niekto kto mi rozumie
16 
 fotka
antifunebracka  21. 6. 2013 17:31
vsetky tvoje dovody sa tykaju viac-menej iba casoveho hladiska. ale je tu 1 dovod, preco je lepsie milovat, na ktory ziadne protiargumenty nestacia: pretoze je to UZASNE! inak ja ked som vo vztahu, hadam sa s kazdym okrem partnerky. fakt, v zivote som na milovanu osobu nezvysil hlas a ani by som to nedkazal, je to pre mna uplne nepredstavitelne
Napíš svoj komentár