Zapneš telku a vylezie na teba Ďurianová ,ktorá hovorí o autonehode ,pri ktorej zomreli dvaja ľudia.O polhodinku zapneš na JOJ-ku a máš možnosť pozerať rôzne kriminálky.A na inej stanici ťa čaká katastrofický film.Ale čo, Modré z neba s Rozborilom ,v ktorom Vás čaká smutný príbeh chlapčeka s detskou obrnou z chudobnej rodiny,ktorý si chce podať ruku s Banášovou.. A na nete všade samé katastrofy,úmrtia..v rádiu a časopisoch to isté.

..a potom všetci tvrdia aký je svet zlý..
Prečo?

Na svete môže byť tisíc krát viac dobra než zla,ale človek si všimne len zlo..pretože to dobré berie ako samozrejmosť.. všade je to tak!

Stačí byť len doma, pochváli Vás mama ,že ste dostali 1 z matematiky? Nie, povie iba že OK..a keď dostanete 3,4 alebo nebodaj 5 už sa ide celý svet zrútiť,lebo si dostal zlú známku. Za zlé do teba kričia vždy všetci,ale za dobré sa nič nedeje,to je predsa SAMOZREJMOSŤ.

Koľko dobrého sa vo svete stane,ale do správ sa dostane z toho všetkého maximalne tak jedna správa.Však ľudia sú zvedavejší na to ,koľko ľudí umrelo v Číne počas zemetrasenia.

A to všetko sa samozrejme prenáša časom aj na človeka. časom aj my začíname byť negatívny.. a časom začneme aj my robiť tie negatíva...

A súdenie ľudí podľa výzoru ,všetko na negatívum obracať.. Nastúpi do busu nejaký dlhovlasý metalista,s vybíjaným opaskom a obojkom na krku a už sa babky nad tým pozastavujú "Híí, Panenka mária.. Aký kriminálnik sem nastúpil,satanista.. Keď som ja bola mladá..." a podobne.A pritom to môže byť človek,ktorý je skvelý,milý a pomáha..a možno ani nie je satanista,veď predsa nie každý metlák je satanista.. (sama to niekedy zažívam)

Táto situácia ma preniesla dokonca až ku cirkvi a jej vplyvom.Už od stredoveku cudziu ženu označili za bosorku, kvôli trápnej maličkosti ,ktorá im prekážala. A zaživa ju upálili.. Od začiatkov cirkvi, kňazi a im podobní odcudzovali nevinných ľudí kvôli výzoru.. a vždy vždy odsúdili na zlé.. zase len na zlé..

Veď preboha ľudia spamätajme sa.. Na ľuďoch,veciach,udalostiach ale aj zvieratách hľadajme pozitíva! Všímajme si dobré veci,chváľme ľudí,aj za maličkosti.. Skúste sa zamyslieť nad týmto celým,ale aj nad sebou ako vy vnímate dobro a zlo..

 Úvaha
Komentuj
 fotka
bluepanter  29. 12. 2008 17:21
pravda...pekne napísané, ako keby si mi z duše hovorila. Ale ja nemôžem povedať,že nerobím tak ako si spomenula, patrím k pesimistom
 fotka
srdce1357  30. 12. 2008 16:27
súhlasím s predošlým komentom, pekne napísané
 fotka
ikra  31. 12. 2008 17:59
super článok, je to úplne trefné, mali by sme sa na všetko to pozerať z tej lepšej stránky
 fotka
saddath  5. 1. 2009 16:18
pravda,pravda,dobre si to napísala
 fotka
nightillusion  9. 1. 2009 09:12
veľmi dobre si to napísala...plne súhlasím
 fotka
layla55  22. 3. 2009 21:28
akoby si mi tie slová čítala z mysle,pekne napísané!
Napíš svoj komentár