Dni plynuli zľahka a pomaly a keď som tak sedel nad otvoreným vínom, premýšľal som. Tak hmlisto a matne mi v hlave prebehovali útržky výčitiek, potom zase prázdno a zase nejaké hlúpe myšlienky, ktoré som zahnal ďalším glgom z vína. Už smrdelo. Vonku bolo toľko stupňov, že som sa až bál pozrieť na teplomer, či sa neroztopil. Prilepený na stoličke som sledoval bzučiace muchy, ktoré vždy vleteli cez otvorené balkónové dvere a po chvíli zase odleteli. Dni boli opité lenivosťou.

Nevedel som pohnúť so svojim životom. Bolo to ustavičné vyčkávanie na telefón. Bola to nádej. Nádej má úžasnú príchuť neznáma. Nádej dokáže aj z obyčajnéo kamienka spraviť celý vesmír. Čakal som a pil. Každý závan vetra robil deň príjemnejším, každý ďalší glg robil myšlienky znesiteľnejšími. Rádio ohlasovalo pravé poludnie, politická talkshow, nedeľné vôňe obedov a môj nechutný zadok roztopený na koženej stoličke - trhám dnešný deň z kalendára. Nikdy si na neho nespomeniem.

Vždy to bolo len o čakaní na Teba a ty si zatiaľ niekde rozhadzovala úsmevy a všetci sa na nich nabalili. Mne stačil jediný. Jeden posraný úsmev každý deň. Jeden! Nechaj si ho už pre seba...

Mal som chuť ťa raniť, spraviť niečo, aby si plakala, aby si si raz uvedomila, že nie som hračka v tvojich rukách. Nemal som na to odvahu, bál som sa ti ublížiť. Bol som vôl. Na svete som pochodoval bez hrdosti za tebou, ako zmanipulovaný slepý fanatik. Mohol som sa radšej odpáliť ako terorista - nálož na srdce a BUM...

Opláchnem sa ľadovou vodou, trocha deodorantu na prekrytie potu, červené oči pretriem dlaňami. Z kopy oblečenia hodenej v rohu izby, vyberám tričko, zvyšok vína do seba zhltnem v pár hltoch.

Autobus sa nikdy tak nepotil ako dneska. Cítiť to v jeho jazde, v každom otvorení dverí je tak veľka námahy a smrdí. Ako zhnitá cibuľa, všetky okná sú otvorené, ľudia sa na seba tlačia a mne je z toho úplne úzko. Vystupujem predčasne a čítam si ešte raz tie skurvené smsky. Cítim sa ako hovno hodené v tráve, ktoré ani nikto neuprace, len mu pošlú správu, aby sa upratalo samé. Už je neskoro na dokazovanie niečoho. Proste už sa nikdy nedozvieš o mne nič. "vymazať" - zbohom miláčik, nechcem ťa už nikdy vidieť...

Už ani neplačem, ani spomienky nebolia, všetko je to taký útržok života, ktorý som len prepil. Pil a spal. Všetko kvôli človeku, ktorý mi ukázal, že svet nie sú len srdiečka, bozky, dotyky, láska, milovanie a šepkanie do uška a hladenie po vlasoch a topenie sa v očiach a zimomraivky na chrbte a noci plné hviezd. Svet je boj. Medzi dvoma živlami. Medzi mužom a ženou. Ustavičná, zákerná vojna.

 Blog
Komentuj
 fotka
she  3. 2. 2010 01:26
pekne, smutne.. rozisli ste sa?

preco je v kazdom tvojom pribehu vino?
 fotka
rideneverdies  3. 2. 2010 01:28
Presne tak!
 fotka
rimanka  3. 2. 2010 01:28
ou...ale prečo hneď vojna..?
 fotka
donatela201  3. 2. 2010 11:49
...ale kazda vojna akonci a nachaddza mier..myslim ze ty ho uz pomaly nachadzas... len tak dalej
 fotka
lojla  3. 2. 2010 18:38
citim sa presne ako tvoj druhy, treti a stvrty odstavec, a vravim si - len nech uz pride ten piaty.
 fotka
hajzelodkosti  4. 2. 2010 00:06
krasa
 fotka
bonita  4. 2. 2010 10:30
krasne a smutne zaroven
 fotka
audia6tdi  4. 2. 2010 13:51
Neni prva ani posledná
 fotka
pettulqa  4. 2. 2010 14:51
práve som prežívala to čakanie, mala som nádej, verila som..ale už nie, končím......
10 
 fotka
josyp  4. 2. 2010 21:37
kiezby existovalo magicke shift+delete, ktorym by sa dali vymazat spomienky. navzdy. zabudnut na tu bolest, na to trapenie.... krasne napisane. myslim, ze ti rozumiem, lebo sam so si presiel niecim takym. pekny blog.
11 
 fotka
emulienkaa  5. 2. 2010 23:12
každý jedne tvoj príbeh si dokonale predstavujem.. neviem cím to je..
12 
 fotka
2807  7. 2. 2010 03:28
píšeš neuveriteľne pútavo
13 
 fotka
sarah_whiteflower  14. 2. 2010 15:54
keby som nevedela, že takmer každý tvoj príbeh (ak nie úplne každý) je pretavená vlastná skúsenosť, tak by som ti povedala, že to bolo nádherné... ale takto iba premýšľam... asi nie je vhodný čas tráviť tento komerčný anglosaský sviatok čítaním tvojich blogov, ale myslím si, že v momentálnom okamihu je to tá najperspektívnejšia vec.... milujem tvoje blogy ale však to vieš už dávno.
Napíš svoj komentár