Kam to spejeme?

Nedávno mi bol odcudzený mobil, nálezca sa dokonca ozval, ale potom môj mobil vypol a ani vidu ani slychu.

Pre istotou som surfovala po nete, či náhodou niekde neuverejnil, že ten telefón našiel. Nikde nič, ale našla som celkom zaujímavé články a najviac ma pobúrili reakcie ľudí v komentároch.

3/4 ľudí, ktorí by našli cudzí mobil, by ho buď vyhodili alebo by si ho nechali, či predali. Ospravedlňujú to tým, že aj im už boli koľkokrát odcudzené veci a nikto im ich nevrátil, že policajti by si ten mobil aj tak nechali alebo dokonca, že ešte by ich obvinili z krádeže.

To už naozaj je táto spoločnosť taká skazená? To je nás už fakt len menšina, čo sa snažíme robiť správne veci? Predsa si nepoviem, že keď mne kradnú veci, budem kradnúť aj ja? Nemali by sa ľudia skôr riadiť heslom: Nerob iným, čo nechceš, aby robili tebe...relatívne Správaj sa k iným tak, ako chceš, aby sa správali k tebe?

Možno som naivná, ale kebyže nájdem mobil, tak obvolám posledné volané čísla, nechám na seba kontakt a čakám, kým sa majiteľ ozve. V prípade, že by bol vypnutý, pozriem simku, zájdem za operátorom alebo na políciu. Ak nájdem peňaženku, nevyberiem ani cent a podľa ID nájdem majiteľa a vrátim mu ju.

Asi som fakt naivná, ale stále dúfam, že dobrí a čestní ľudia nie sú ešte ohrozeným druhom na tejto planéte...

 Blog
Komentuj
 fotka
som123  12. 5. 2013 12:54
ja by som tiez asi vratila
 fotka
uggla  12. 5. 2013 12:55
Samozrejme, nájdeš peňaženku a vrátiš ju a majiteľ ťa obviní, že tam mal o 10euro viac, takže budeš tak či tak zlodej.
 fotka
zajkousko  12. 5. 2013 15:26
zostaň vždy čestná, nie kvôli druhým ale kvôli sama sebe...

môžeš sa smelo pozrieť každému do očí a potom je tu aj druha strana veci, čo ak Boh predsa existuje......filip
 fotka
fragile.  12. 5. 2013 22:52
Mam skor opacnu skusenost - mne sa raz stratil telefon v Nizkych Tatrach a typek, co ho na kopci nasiel, mi ho doniesol az do Bratislavy, ked tu pri nejakej prilezitosti bol Sam som tiez vratil tusim 2 telefony.
 fotka
wicki  13. 5. 2013 00:35
Ja som našla mobil, tak som zavolala na číslo "mamka" a vrátila som ho potom
Napíš svoj komentár