Nechápem, že ma ešte stále prekvapuje nespravodlivý a úbohý režim na našich univerzitách. Vzdelanie na Slovensku je čistá fraška, obchod, ktorý nemá nič spoločné so vzdelaním.

Poviete si, že máte dobrý prospech a chcete využiť Erazmus. Nájdete si školu, vybavíte si všetky potrebné dokumenty, ale potom si rektorov syn s oveľa horším priemerom ako vy, zmyslí, že aj on chce ísť na tú istú univerzitu. A zrazu máte po Erazme.

Trápite sa mesiace prípravou presnej formy práce na tzv. Unicert, ktorý je jazyková skúška, ale ide len o správnu formu práce. Píšete písomnú časť, potom prezentujete ústnu časť. Čakáte, čo z toho bude, pričom vo veľa prípadoch vám to dajú opakovať. A na našom odbore bez tohto certifikátu nie ste pripustený k štátniciam a obhajobe bakalárky. Ale synáčik alebo dcérenka z bohatej rodiny, ktorí na to majú, si zaplatia 200 euro v súkromnej jazykovke a dostanú certifikát úplne zadarmo (samozrejme teraz to nemyslím po peňažnej stránke).

Učíte sa na zápočty, chodíte na všetky semináre, drvíte sa na skúšku. Opakujete zápočty, opakujete skúšky. Prvýkrát, druhýkrát, tretíkrát, kým vám to konečne dajú. Potom príde dieťa sponzora fakulty, alebo príbuzný rektora alebo dekana, ktorého vidíte možno druhýkrát a dostane zápočet aj skúšku na prvýkrát zadarmo.

Korupcia a známosti, to už dobré poznáme. Ale dnes ma dojala už úplna stupidita na našej univerzite. Išlo o 2-kreditový predmet nazvaný Obchodná komunikácia AJ (vo Fínsku im 2kred. predmet nestal ani za to, aby pripravili skúšku). Chodím celý semester poctivo na každý jeden seminár, som aktívna na hodinách, prezentáciu som spravila na A a bola jedna z najlepších z celej triedy. Chýbala som len jediný raz, keď som doma ležala so zápalom priedušiek a doniesla som na ďalší týždeň PN.
Prišla skúška o 15tich otázkach. Polovicu tých otázok vybrala z knihy ZO ZADANIA CVICENI. Žiadne poučky alebo normálna teória, ale zadania cvičení na vypracovanie!!!!
Dobre, dostala som E. Ale to, čo prišlo potom, ma nevýslovne nasralo.

Spolužiakom, ktorí mali to šťastie a neochoreli,čiže mali 100% dochádzku prilepšila o 2 stupne známku. Čiže keď mali rovnako ako ja E, dala im C. To, že síce sedeli každý jeden seminár na zadku v triede, ale boli celé hodiny ticho, neodpovedali jej na otázky, pretože nechápali vôbec, čo sa ich pýta, keďže nevedia skoro vôbec po anglicky, že im dávala 2-3x prerábať prezentácie, pretože z nich mali FX, ju vôbec nezaujímalo.
Mali 100% dochádzaku, automaticky majú o 2 stupne lepšiu známku.

A snažte sa potom o niečo, keď máte v škole takýto systém.

 Blog
Komentuj
 fotka
purenarcissism  16. 5. 2011 16:26
poznáme...
 fotka
hegi450  16. 5. 2011 18:32
fuck the system!
 fotka
ixka  16. 5. 2011 19:11
Poznáme, zbytočne sa už nerozčuľuj, a známky na vyške sú uplne na nič, keď ti nejde o prospechove štipko. A neviem, či to štipko stojí za to, stresovať sa, učiť somariny ako magor a jeden debil ti da Ečko. Škola na Sr je len o titule, ja už to mám na háku. Či to bude E alebo A. Naučim sa toľko koľko sa mi chce a to je vše..
 fotka
greenbunny  16. 5. 2011 19:18
kktina mna vyhodil z prvého termínu a to si pozrel len moju foto v indexe =/ (a to si myslím že až tak zle nevyzerám =D), naštastie sa na túto skúšku aj 10x dá ísť

inak je VŠ jeden velký trapas
 fotka
midnight  16. 5. 2011 19:45
...myslím že keď sa ma odteraz ľudia budú pýtať prečo som nešiel na výšku tak im okrem iného pošlem odkaz na tento blog
 fotka
titusik  16. 5. 2011 19:52
ja zbožňujem tú náladovosť vyučujúcich. Na jednom termíne milý, usmievavý, chápavý, každý prešiel. Na ďalšom, keď už uňho v kabinete boli aj ďalší vyučujúci (na predošlom termíne bol sám), zrazu sa zmenil na beštiu, kt. nedala skúšku väčšej polovici. Na ďalší deň bol sám v kabinete a vieš si predstaviť, ako dopadli.
 fotka
sarah_whiteflower  16. 5. 2011 23:11
Kebyže tam nepíšeš o angličtine a Fínsku a podobných veciach, tak sa ťa aj opýtam, či nechodíš na UKF
Napíš svoj komentár