Staničný preto, lebo miesto diania je stanica.
Terorista, lebo by ste si ho skutočne mohli pomýliť s teroristom, taký je čierny (opálený) .

Cestou z Beefree sme prestupovali v Trnave. Človek si po úmornej ceste z Hornej Stredy potrebuje veru aj zapáliť. Hneď niekoľkí vybehli von na takú terasu pred stanicou, kto pozná TT, tak vie.
Sedeli sme si vnútri, keď brat hovorí: no, už je to tu. Pohľad mi zaletel k skleným dverám, kadiaľ sa náhlili k fajčiarskemu miestu železniční policajti.
Po chvíľke sa vracal odtiaľ Paťko náš, svojím typickým chodom. Chytili nás, dpč, ale ja sa tam nevrátim. Už sa vracala aj Naty, že ide zaplatiť pokutu.
Patričku že sere na to. Hneď mu Cigáňláň ponúkol svoju mikinu, aby ho nespoznali. Onedlho aj vošli dnu a obzerali sa, a pates zatiaľ šiel k rozpisu spojov. Nič,odišli.
Tak sme si šli zapáliť pred stanicu, kde sa údajne už môže fajčiť. Boli sme už kľudnejší, ale smiali sme sa na tom, ako pates vždy niečo zažije.
Prišiel čas na nástup do vlaku. Pates že príde s Cibim, ktorého sme taktiež stretli. Prišli sme k nástupišťu pri schody a tam sa opiera staničná polícia. Dokonca prišli za Naty, že či s nami nebol a či si nepamätá , ako bol oblečený. Uhrala to krásne: nie, nepoznáme, je neznámy, pridal sa len k nám a netušíme kam cestuje. Vrátili sa naspäť ku schodom a čakali, veď on príde. Pates nemal šancu.
A vlak vyrazil.
Pates vypnutý mobil. Čo s ním len bude?
Prišli sme domov, vaňa, posteľ. Večer som sa zobudila a išla mu zavolať. Dpč, vypnutý mobil, trošku som sa zlakla.
Na druhý deň som sa dozvedela koniec príbehu .
Patesa naháňal jeden z nich asi 30 metrov. Zrazu sa ocitol na busovej zastávke a spýtal sa údajne 42 ročnej Mariany, ako sa dostane do šale. Tá nevedela, ale , ponúkla mi nejaké peniažky, keby nemal. Má vraj syna, v jeho veku, sa Pates dozvedel, asi s ním súcitila. On šľachetne odmietol, pretože niečo u seba ešte mal.
Nastúpil na autobus do Nitry, ktorý mal dokonca klimatizáciu. Cestou mu aj Beefree-blato opadlo z nôh . V nitre si počkal na šaľský autobus a domov prišiel okolo 4tej poobede.
To bol teda menší trip. Hlavne však bolo, že sa vyhol 10€ pokute ! 

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár