V dobe problémov čaká každý z nás podporu aspoň od svojich najbližších. Veď kto iný nás má podržať keď je zle, ak nie oni?

U mňa to tak žiaľ nikdy nebolo.

Matka - Alkoholička, ktorej bola fľaška vždy prednejšia ako vlastné deti, a to doslova. Decko jej leží v 40-kach horúčkach a ona plače nad tým, že už dopila fľašu a nemá jej kto ísť kúpiť, lebo Aďa (sestra) spí. Pričom tá Aďa sa zvíjala v horúčkach a bolestiach.

Otec - fanatik do týrania. Radosť mu spôsobovalo len to, keď si do niečoho a ešte lepšie niekoho mohol kopnúť, daň mu facku alebo len tak pourážať či nakričať.

Najskôr bola jeho terčom len mama.

Kritizoval ju za to, že nenavarila, nepovysávala či nevyniesla smeti no na seba akosi zabúdal. Nebol o nič lepší. Celé dni presedel s kamarátmi v krčme, domov sa vracal až neskoro večer a vždy prevrátil na ruby celý dom, vlastne celú bytovku.

Po niekoľkých rokoch ho však prestalo baviť trýzniť len vlastnú manželku. Keď tak nad tým rozmýšľam, možno to bolo preto, lebo ona bola takmer vždy v podnapitom stave a väčšinou si z predošlej noci vôbec nič nepamätala.

Každopádne, začal biť nás, svoje deti.

Sestra to po nejakých dvoch týždňoch nezvládla a odišla na výšku. Útechou sa jej stal internát, kamaráti a neskôr aj manžel a malá dcérka Paulínka.

Sestra začala žiť svoj život, a mama s otcom sa pre ňu stali cudzími ľuďmi. „Hnusia sa mi“, hovorila mi, keď sme sa rozprávali o tom, čo bude ďalej. „Jediná vec pre ktorú sem ešte chodím si ty. Oni ma už nezaujímajú.“

Postupne sa Košická chirurgia stávala mojím druhým domovom.


Vždy to bola nejaká vymyslená udalosť.

Napríklad, že hlavu som si rozbila pri páde zo schodov lebo som zakopla, alebo že ti modriny na nohách a na chrbte mám preto, lebo som bola s kamarátmi na chate a spadla som. „Viete, mladý sú raz taký. Vypili si a nejako spadla, veď to sa môže stať každému.“ Chabá výhovorka, no nejakým zázrakom jej všetky prechádzali.

A tak som na chirurgii končila tak asi 2-3krát za mesiac a postupne som tam už poznala všetkých doktorov.
Po nejakom čase mi dokonca dali prezývku. „Princezná chirurgie.“


Oni sa na tom smiali, pretože si mysleli, že som len jednoducho nešikovné ťarbavé decko čo sa poriadne ani neudrží na nohách. Nikomu z nich by ani vo sne nenapadlo, čo sa u nás doma deje.


Myslela som si, že po maminej smrti sa všetko zmení. Že aspoň táto udalosť ho prinúti začať sa správať ako otec a konečne ma uprednostniť pred alkoholom a priateľmi. Ale kdeže. Je síce pravda, že ma od maminho pohrebu neudrel, no alkohol zato požíva minimálne v dvojnásobnej miere ako doteraz.
Doma ho sotva vidím, pomaly už ani neviem ako vlastne môj otec vyzerá.

Dnes však urobil niečo, čo som nečakala ani v tom najhoršom sne. Úprimne tú facku som aj čakala keďže ho poznám, ale myslela som si, že ma podrží aj napriek tomu.

Po tom čo som mu povedala, že čakám dvojčatá, jeho jediná reakcia bola: „ a kde že je ten pán dokonalý, ktorý si ich nat**kal?“

Pri zmienke o Matúšovi sa mi do očí nahrnuli slzy, no nedokázala som povedať nič. Nedokázala som ho brániť, lebo som vedela, že má pravdu. Jediné čo zo mňa vyšlo bolo: „Neviem“ a rozplakala som sa.

Otec pokračoval bez štipky súcitu a nevšímal si ani to, že plačem.

„Je mi jedno kde budeš, ale s tými pankhartami v mojom byte nezostaneš.“
„ale ocko, ja naozaj nemám kam ísť“ povedala som v plači.
„Mne je to jedno Nina. Na to si mala myslieť vtedy keď si s ním šla do postele“ povedal chladne a otočil sa mi chrbtom. „a čo vysoká?“
„Pôjdem. Odmaturujem a pôjdem na vyšku.“
„Nina, medicína sa nedá skĺbiť s dvoma deťmi.“
„Nepôjdem na medinu. Dokedy ti to mám ešte opakovať. Ak pôjdem na výšku tak to medina určite nebude.“

Mlčal ...

„Do konca týždňa tu môžeš zostať. Do piatku sa rozhodni kde budeš bývať. Som ochotný kúpiť ti byt kdekoľvek budeš chcieť“
„Ale ocko, ja nemám kam ísť“
„Do piatku si vyber mesto, kúpim ti tam byt a budem ti každý mesiac posielať nejaké peniaze, ale v mojom byte nezostaneš“ chladne sa na mňa pozrel, akoby ma ani nepoznal, obliekol si kabát, zobral kľúče a pobral sa na odchod.

Pri dverách sa otočil, rozlúčil sa so mnou vetou „viac nie si moja dcéra“ a odišiel.


Zostala som sama v prázdnom byte a pravdepodobne to tak bude celý týždeň. Mám týždeň na to, aby som si vybrala akým smerom sa bude uberať môj život a kde vlastne budem bývať, keďže ma môj vlastný otec vyhodil z domu. Nemám absolútne ani potuchy kam ísť ..

Vyber si mesto ... ľahko sa to povie, no trochu ťažšie koná ...

 Blog
Komentuj
 fotka
kaysullivana7x  29. 8. 2011 14:32
ty vole dievča, ja ťa obdivujem, že to zvládaš...držím ti prsty
 fotka
niina  29. 8. 2011 14:39
@kaysullivana - zvládam nezvládam nemám na výber musím a ďakujem
 fotka
nepodstatne  29. 8. 2011 15:20
držím ti palce, dievča, stay strong!
 fotka
adsy  29. 8. 2011 15:33
tuším tvoj otec by potreboval poriadne od niekoho po papuli...prepáč, že to hovorím tak tvrdo, ale je to pravda. Ale zvládneš to, neboj sa budúcnosti.
 fotka
lilushka19  29. 8. 2011 15:41
Je to skutočné?



Alebo prečo je to zaradené medzi Príbehy vymyslené?
 fotka
niina  29. 8. 2011 15:47
@lilushka19 je to skutočné .. náhodou som klikla o jednu kategóriu vyššie
 fotka
niina  29. 8. 2011 15:48
@nepodstatne ďakujem pekne
 fotka
niina  29. 8. 2011 15:49
@adsy musím to zvládnuť .. snáď budúcnosť bude ku mne zhovievavá
 fotka
sexisasa  29. 8. 2011 15:51
Ved ti (vam) kupi byt, to nie je dost? o strechu nad hlavou mas postarane...
10 
 fotka
niina  29. 8. 2011 15:54
@sexisasa nejde o to že nám kúpi byt .. ide skôr o to jeho "kúpim ti byt ale chod čo najdalej a nechcem ťa už vidieť" a o to že zrazu už nie som jeho dcéra ...síce, vždy som ňou bola len keď to jemu vyhovovalo ..
11 
 fotka
adsy  29. 8. 2011 16:04
@niina budúcnosť neriešim, nepoznám ju. Ale tak v TSkach je to lepšie.
12 
 fotka
lilushka19  29. 8. 2011 17:25
@niina Ok,možno to máš ťažké.Už nie si jeho dcérou,ale môžeš byť rada aspoň z toho,že ťa síce vyhodil z domu,ale kúpi ti byt v meste akom si vyberieš.(čiže určite si vyber nejaké väčšie mesto,kde budeš mať viac možností na sebarealizáciu,prípadne kde by si chcela ísť výšku vyštudovať a podobne)



Kedže ti je ochotný kúpiť byt "kdekoľvek budeš chcieť" znamená to,že si môžeš zvoliť niečo mimo Slovenska? Ak áno,máš ďalšie plus.



Ber to tak,že mnoho mladých sa chce v tvojom veku postaviť na nohy.A ty si dostala šancu.



Nemáš to síce najľahšie(sama si to nedokážem predstaviť,ale keďže nemáš na výber môžeš voliť medzi tým,či to budeš brať ako pozitívum,hoci si v podstate stratila otca,aj ked tou ľahšou formou,čo sa nedá brať síce ako pozitívum,ale boli to jeho slová/jeho činy a jeho voľba -čo už nezmeníš ani neovplyvníš alebo budeš mať negatívne myšlienky/obviňovať ho/hádať sa s ním a aj tak s tým nič nespravíš a nič tým nedosiahneš.
13 
 fotka
sexisasa  29. 8. 2011 17:38
Potom co ti spravil, tie bitky, to tyranie, by som boLa rada, ze mozem vypadnut a ten byt by som brala nieco ako odskodne. aj ked lasku to samozrejme nenahradi.
14 
 fotka
rabbitko9  29. 8. 2011 18:14
a z coho zijete a z coho ti kupi ten byt ked je stale v krcme?
15 
 fotka
nikol545  29. 8. 2011 18:34
Tento blog ma dosť dostal...

Držím ti palce a byť na tvojom mieste, vybrala by som si byt niekde v blízkosti tvojej sestry.

Ináč, to môže bývať 16- ročná sama v byte?
16 
 fotka
sexymicka  29. 8. 2011 21:41
ách lutujem ťa a držím ti palčeky aby všetko vyšlo ako má !
17 
 fotka
suellen  30. 8. 2011 13:44
@rabbitko9 asi tak ...
18 
 fotka
rabbitko9  30. 8. 2011 13:45
@suellen aspon nie som jediny komu je to divne
19 
 fotka
erika178  30. 8. 2011 13:56
A to v 16 rokoch môžeš žiť sama v hocijakom meste ? Každopádne držím palce
20 
 fotka
niina  30. 8. 2011 14:11
@erika178 @nikol545 .. myslím že nemôže, neviem. U mňa sa to za daných okolností bude riešiť, respektíve už rieši takou menšou dohodou medzi takými postaršími nájomníkmi čo som mala mať u nich izbu ked som bola v škole .. no vydržala som tam nejaké 2 týždne ale obľúbili si ma /to už je iný príbeh/ no a proste budem tam a nejak snáď prežijem no
21 
 fotka
eeozniap  31. 8. 2011 11:29
pri prvých dvoch článkoch som ešte vedla zaddžať slzy, ale prepáč mi za ľutosť (sama ju nenávidím), teraz sa mi kotulaju po lícach ako divé...

neviem či je fikcia čo píšeš, ale ak nie, tak si veľmi silný človek a verím, že každá prekážka čo v živote bude ťa iba posilní a keď si tvoje deti prečítajú tieto riadky, alebo vypočujú z tvojho rozprávania, som presvedčená, že povedia: ďakujem, si tá najlepšie mama na svete" ..

Držím ti palce a prajem veľa veľa šťastia



Buď šťastná
22 
 fotka
semhamforas  1. 6. 2012 23:59
tvoj otec bude zvláštny tip alkoholika sediaceho celý deň v krčme

Myslím že ti v takomto prípade pomáha asi najviac ako môže
Napíš svoj komentár