Minulý rok sme boli na výlete v Paríži a na poslednú chvíľu sme prehovorili rodičov nech nás zoberú do Disneylandu. Najprv sme chceli že pôjdeme na pol dňa, ale ako sme prešli za jeho brány zistili sme, že aj jeden deň bude málo. Takže ak sa už sem chystáte, naplánujte si výlet na dva alebo tri dni, pretože ak chcete vyskúšať čo najviac atrakcií, musíte si počkať v rade a aj keď sa to nezdá, po pár hodinách budete dosť slušne unavení. My sme tam nakoniec boli až tri dni, mali sme šťastie že sme našli narýchlo hotel, priamo do Paríža sme už nešli. Tu by som napísala druhú radu, hotel priamo v Disneylande je zbytočne drahý, za jeho bránami nájdete veľa hotelov s cenou o polovicu menej. Keď sme tam boli vstupné na jeden deň pre dospelú osobu bolo 50 EUR, na tri dni sme ale chytili zľavu 108 E na osobu. Park bol vtedy otvorený od 10:00 do 23:00 hod, ale tieto informácie už nemusia byť správne... ale myslím že sú
V cene už boli všetky atrakcie, platili ste len za suveníry a jedlo, ktoré ale bolo všade, takže ťažké bolo odolať...hlavne stánkom zo zmrzlinami, plyšákmi a balónmi. Aj keď Disneyland je hlavne pre deti myslím, že dospelí sa vybláznia najviac.
Atrakcií tam bolo koľko ste len chceli, no mňa najviac bavili Disney postavičky, som odfotená snáď asi s každou a Disney hrad, už tie samotné kolotoče a neviem čo všetko mi prišli viac detskejšie a neťahalo ma to tam, ako hovorím, najviac som sa vybláznila pri fotografovaní.
Všeobecne sa hovorí, že najlepšie atrakcie v DL sú Piráti z Karibiku, „Its a small world“ a Space Mountain: Mission 2, asi o nich ani nemusím písať, na internete je toho veľa.
Mne sa najviac páčila dráha Big Thunder Mountain -
Screenshot

Samozrejme som sa trepala do strašidelného domu a vyskúšala som aj labyrint z Alici v krajine zázrakov.
Videá nájdete na youtube, stačí zadať názov atrakcie, je tam toho plno.
» www.disneylandparis.co.uk/parks-and-activ...
Ešte k tomu poviem, že sú dva Disney parky, jeden je ten spomínaný „Disneyland“ a druhý Walt DisneyStudios Park, alebo tak nejako, pričom Disneyland sa delí na niekoľko „svetov“ napríklad Dobrodružný, Fantasy, Objaviteľský ...aby mohli správne zaradiť napríklad Snehulienku s Popoluškou, alebo Petra Pana s Pinocchiom... » www.disneylandparis.co.uk/interactive-map... @disneyland_park /(24.342,16.981)/3
Rada by som ešte poradila, že sa oplatí počkať na koniec (asi do 23:00) na ohňostroj, stojí za to.
Takže skúsim to zhrnúť, ak by som znova mala ísť do Disneylandu, nesústredila by som sa na to, čo všetko ponúka park v podobe atrakcií, ale na celkovú atmosféru, pretože tá sa dá pokaziť len veľmi ťažko, je to tam skutočne...rozprávkové na rozdiel od toho, že na každý kolotoč a atrakciu sa čaká v rade pekný čas. A nezabudnite na stretnutie z rozprávkovými postavičkami, mne sa teda osobne najviac páčil Tarzan DD
No, toto je asi to najhlavnejšie, čo by som napísala, viac ma nenapadá. Ale môžte sa pýtať. Článok to teda dlhý nie je, ale šlo mi hlavne o to, napísať čo najviac informácií ktoré sa nedozviete na oficiálnych stránkach, ale skôr niečo zaujímavé.
Vo Francúzsku sa ešte nachádza Asterix Park, v ktorom som už ale nebola. Na internete som si však o tom niečo našla a zdá sa mi to tiež fajn. Ak Vám príde Disneyland príliš detský, môžete skúsiť navštíviť Asterix Park.
Ak Vám to prišlo užitočné nabudúce môžem napísať o niečom rozprávkovom napríklad v Londýne

 Rozprávka
Komentuj
 fotka
nataly005  29. 6. 2014 18:27
Disneyland je môj seeeeen
Napíš svoj komentár